reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

papitka mojaaaaaa:D:D:D P na szczęście łyka wszystko ze stoickim spokojem:)

aronia ja dziś w nocy spałam, pisałam o wczorajszej nocy podczas której oka nie zmrużyłam. Nawet nic nie mów, bo jeszcze dwie górne trójki...co ząb to gorzej:/ Na szczęście cały dzień do 37,5C. Ale ból zębów straszny...dziąsła spuchnięte baniaki, że jeść nie może. Życzę ci dziś spokojniejszej nocki!

zaza moja w nocy UU podżera więc wiesz...to też mleko:D Kasze je tylko łyżeczką, pije ze zwykłego kubka, na wyjściach z kubka ze słomką.

andzia BĘDZIE DOBRZE!

kasienka joj, zdróweczka!

Ostatnia edycja:
reklama
zaza - my na UU ale mysle, ze to podobny mechanizm, wiec odpowiadam: u nas UU musi w nocy byc i juz :tak:
Papitkaa - nam tez sie nie udaje podac dzieciowi syropku :baffled: Z tym jedynakiem nie mam pojecia, bo nie mam porownania, jakby sie nasz zachowywal, gdyby mial rodzenstwo ;-)Z psem dzieli sie tylko tym, co mu nie smakuje :tak:
Agaundpestka - historia z cieniem wymiata :-D:-D:-D Nasz tylko probowal zdrapac swiatlo latarki z podlogi :-)

kasiekz - nasz je ale bardzo nieregularnie - kiedy zab troche odpuszcza to nadrabia i wtedy wsuwa podwojnie czy potrojnie ;-) Gorne trojki, tzw. oczne to hardcore w czytsej postaci :no: Jestem ciekawa, czy nasza druga bedzie tak samo smiesznie wygladac jak pierwsza - zupelnie jak wilczy kiel :-) (po rosyjsku trojki to "psie zeby" - juz wiem, skad ta nazwa :-))

Fajnie, ze poruszylyscie temat trzewikow i rekawiczek, bo juz sobie wyrzucalam, ze przez zbyt cienkie buty i brak rekawiczek zafundowalam dzieciowi chorobsko. Pocieszylyscie mnie, ze ubieracie podobnie swoje pociechy :tak:Dzieki Waszym wczesniejszym dyskusjom kupilam tez odsysarke do odkurzacza (czy jak tam ten "katarek" zwac) :tak:

Jest po 22. Nasz dziec w przeciagu minionych 34godzin spal godzin...10 (brakuje nam ok. 7 godzin snu) Swira mozna dostac :baffled: I nadal nie chce spac. Podkowki prawie do szyi a przed spaniem sie broni :baffled:Maz sie nie godzi dac mu paracetamol ale moze i racja, bo oznaku bolu aktualnie nie widac a srodek nasenny to to nie jest ;-)

Edek: Kasienka - zdrowka.

Sorry, jesli ktoras przeoczylam ale z braku snu mam slaba koncentracje :zawstydzona/y: Chyba sie juz poloze, niech dzis m dzis podyzuruje, ja musze odespac.

Ostatnia edycja:
hejka

Papitkaa - ja Cię nie chcę martwić, ale... Kubusie to są wulkany energii (to juz jest zakodowane w tym imieniu) sorry. Dobrze, że jeszcze jesteś młoda, to jeszcze dasz radę, ja juz muszę sobie potrenować przed przyszłym latem.

Dużo zdrówka dla Was i maluchów!!!!!!!!

Aga - fajny pomysł na spędzenie 2 h:-D
Haha tak mam dwie godziny wolnego to spędzam je czytając książki w autobusie :D a tak poważnie byłam w szpitalu u Marcelinki :)

aga ale ci dobrze! Ok, next time będę informować:) No i dalej myślę o A i tym cieniu...:D:D
Dziś też uciekał przed cieniem, a może on po prostu sie boi jak widzi taka wielką matkę- cień hmm :D

oj wiem co to za uczucie :) aczkolwiek ja najbardziej się delektuję chwilami, kiedy mam wolne od pracy i mogę wsadzić S w wózek i wyruszyć na długi spacer po placach zabaw i sklepach, bez pospiechu, sam na sam...
Ja takie chwile wspólnych spacerków mam dwa razy dziennie, a samotna podróż autobusem raz na x czasu.

Mam pytanko do mam jedynaczków czy wasze dziedzi też zaczynają to wykorzystywać ze są same i wszystko jest ich i dla nich bo mój niuniek zaczyna to zauważać i coraz bardziej zaczyna próbować stawiać na swoim.
Ja myślę, ze to taki wiek, ze dzieci próbują rządzić na ile mogą sobie pozwolić.

Aronia współczuję nocki. Mój jedynie się kręci, szuka cyca i rzuca po łóżku, ale śpi dziś do 8:15, w dzień zaliczył 2,5h drzemki i od 21ej smacznie chrapie :)

Zdrówka dla wszystkich smarkatych, kaszlących, rzygających itp.

Dobrej nocki wszystkim!!

Hej u nas nocki sie popsuly znow:/ teraz sie obudzil, probuje go polozyc a ten wierzga nogami tak dziwnie to pytam czy go cos boli, pokazuje pieluche. Sciagam a ten ryk straszny nogami kopie wyrywa sie, kupa!!!! Nie wiem ile z nia spal ale ewidentnie go przypieklo... Na szczescie posiedzialam z nim jeszcze chwilke, wyszlam a on sie polozyl i zasnal wiec chociaz cos

Padam
Jutro weekend:D

Kasienka - chcialabym G zaprowadzac do żłobka na kilka godzin w tygodniu,ale najpierw
zaszczepię ją chyba p/pneumokokom.

Kasiekz - to fajno,ze juz sie Polce polepszylo!!

aronia - tylko się nie przyzwyczajaj do takiej ilosci karnych,bo zabraknie dla innych ;-)
Grupowo nie igraszkuje,ale pomarzyć można,nie??:-D

Andzia - co to za dół?

Współczuje Wam tego ciężkiego ząbkowania!!!

Kasienka - oby szybko Nikosiowi przeszło!!

Prezentacja prawie skończona,jutro wieczorem dopinam ostatni guziczek i mam nadzieje,że w sobotę wsio ładnie pójdzie.

Ostatnia edycja:
mlodemu chyba cos zaszkodzilo ... nocka ok poza tym ze gdzies kolo 3 zaczal sobie klaskac :p i ze wstal o 6:10,,, ale kolacji nie zjadl to co bylo w brzuszku zwymiotowal wiec mial prawo sie tak obudzic ... mial lekki stan podgoraczkowy 37.2 ale to chyba nic dziwnego ... dawalam mu co pol godzinki strzykawka wypic smekte do godziny 24 i potem sama poszlam spac jak zabita :)
rano strasznie chcialo mu sie pic ... i teraz mam nadzieje ze biegunki nie dostanie ... bo jak cos szczepic nie bedziemy

Muńka mysle ze szczepienie na pneumo dobry pomysl ... tylko pamietaj ze teraz jeszcze musialabys podac dwie dawki, a po 2 roku juz tylko jedna i chyba mozna to zalatwic syropkiem, a na dzien dzisiejszy jeszcze klucie ...

Aronia
jak dzisiejsza nocka ?

Aga jak tam mala Calineczka ?

Josie dobrze ze przynajmniej byla przyczyna tego niespania :) gorzej jakby wierzgal a nie byloby wiadomo o co chodzi

Kasiek u nas gora poszla bardziej lajtowo niz dol ... nie wiem od czego to zalezy

hej

Ja dla odmiany dziś nie mogłam spac, budziłam sie w nocy, a o pierwszej to nawet na bb weszłam przez komórke zeby zobaczyć co u Was:-D
Mati spał dobrze. Dziś jest u babci i mam nadzieje ze ominie go przeziebienie. Pani dyrektor bardzo sie zmartwiła tym ze Mati mogł znów coś załapać. Ogolnie mam wrażenie, ze bardzo jej zależy na zdrowiu podopiecznych, jak Mati ostatnio był chory to dzwoniła i pytała sie jak maluch sie czuje i ze bardzo za nim tesknią:-)
Dół ogólny ( podstawa chorobowa moja) a do tego złośc na siebie ze pzrez moja nieodpowiedzialność Mati mógłby znowu byc chory.:zawstydzona/y:
Ale dziś ide do Pani doktor - dowali odpowiednia ilosć hormonów i wit D. - samopoczucie sie poprawi. Mati nie wykazuje jak narazie oznak pzreziebienia, więc musi być dobrze:-)

Kasienka - mam nadzieje, ze Nikosiowi przeszło całkowicie.
Aronia - jak dziś nocka
Aga- w sumie to nie podejrzewałam Cie o spędzanie w ten sposób wolnego czasu, ale wiesz nigdy nić nie wiadomo;-):-D
Co u Calineczki??
Zaza- światełko w tunelu :-) Potrzeba Ci kolejnego bobaska, wtedy nie bedzie czasu na zastanawianie sie dlaczego Serdzi załapał rękę Taty a nie Twoja;-):-D Bo jedno jest pewne kocha Was jednakowo :tak:
Kasiek - jak u Was????
Munka - prezentacja gotowa???
Co do szczepienia - pomysł dobry. Nie wiem czy to ma zwiazek ( pewnie tak) ale po zaszczepieniu Adi mniej choruje. Ja szczepiłam po 2 roku ( a nawet po trzecim) - jedna dawka, ale kłuty był. Nawet nie wiedziałam,zę moze byc doustnie. Matiego tez bede szczepić jak najszybciej.

Papitka - dobrze ze u Was już tylko 5 zostały. Co do zawłaszczanie wszytskiego dla siebie - Mati ma takie fazy, a jedynakiem nie jest i chodzi do żlobka.

Któraś pytała o picie z butelki ze smoczkiem ( ucikło mi która:zawstydzona/y:). Mati już nie pije ze smoka ( wcale nie pije mm), picie z niekapka, kubka treningowego, kubka zwykłego lub przez słomkę. Jednym słowem różnie :))))

Josie - współczuje nocki. Dobrze ze koniec końców sie dogadaliście ;-)

Przypomniała mi sie wczorajsza sytuacja z kupą.
Wracamy z przedszkola na piechotkę. W połowie Adi mówi,że chce kupę. Przyśpieszamy kroku, ale paniki nie ma, bo u A to raczej ciężko idzie. Za chwilę Mati łapie sie za pupe z tylu i mowi Siiii ( na kupe tez mówi ssiii). :)) Dotarliśmy do domu, zdązyliśmy ufffff. Mati pieknie zrobił kupke na nocnik.
Ogólnie ostatnie kupki laduja tylko w nocniku ( daje znać) . Zużycie pieluch spadło ogomnie. W poniedziałek jak wrócił z przedszkola z sucha pieluchą to do pójscia do przedszkola na drugi dzien swoje potrzeby załatwiał na nocnik. :))) albo na podłogę, bo sikać to on chce tylko na stojąco,a siusiaka trzymać sam jeszcze nie umie, jak próbuje mu pomóc to krzyczy i odpycha mi rekę. :))
Jest tylko jeden problem - uprzedziłam Panie w przedszkolu że Mati woła Sii, ale prawdopodobnie ani razu nie zawołał. nie wiem o co chodzi. Moze potzrebuje czasu, zeby tam sie otworzyć, albo ma za dużo atrakcji i nie ma czsu na takie rzeczy???

Kasienka - a jak u Was z sikaniem w złobku???

Asik - jak podróż i wizyta u lekarza???

Ostatnia edycja:
Andzia w sumie sadzaja go z 4 razy, mowia ze robi siku do nocniczka za kazdym razem bo sadzaja go mniej wiecej co godzine, ale pielucha czasem tez wilgotna jest, a przede wszystkim po drzemce bo wtedy to nie trzyma jeszcze ... w domu za to znowu zdarzaja sie wpadki ... no nic ... wiedzialam ze tak bedzie... kupa tez sie zdarzyla w zlobku w pieluche niestety ... moze jakby nosil zwykle majty bardziej by go pilnowaly ale tego nie moge wymusic bo on jeszcze tam nie umie poleciec po nocnik a inny kontakt raczej ograniczony zeby pokazywal ze chce mu sie to czy tamto ...
dobrze ze Mati zdrowy :) bedzie dobrze :)

reklama
Witam

Wczoraj już nie miałam siły by zaglądać ale co tu się dziwić jak wyjechaliśmy o 6 rano to dopiero o 16 wróciliśmy:baffled:
Szczerze przyznam, że myślałam, że będzie gorzej... Damian był b. grzeczniutki, ładnie się bawił i jeździł samochodzikami w centrum handlowym. Oliwia pięknie dała sobie zrobić odcisk ząbków chociaż się bała i ma śliczny nowy aparat w kolorach jakie chciała:happy2:

Muńka
oby pleśniawki szybko zniknęły

Alijenka zagłosowane

Aylin udanego szkolenia;-)

Katrina fajnie, że jesteś zadowolona

Aronia współczuję nocek

Kasienka i jak tu Ci dogodzić? Dzieć zarywa nocki- narzekasz, że nie wyspana jesteś. A jak śpi dłużej to znowu, że zasypiasz.;-):-D

Dobrze, że Nikoś już nie wymiotował więcej

Kasiek dobrze, że nie zaufałaś tej lekarce:baffled: Współczuję ząbkowania- oby szybko zębiszcza wyszły i był już spokój

Andzia ja miałam jechać tylko na przegląd a że wyszło, że trzeba coś tam jeszcze zrobić to pojechałam do mechanika. Ogólnie K. sam by to wymienił ( jak większość rzeczy w aucie) ale dopiero jak wróciłby z pracy a wtedy już przeglądu bym nie zrobiła.
No i nie obwiniaj mi się tu.

Papitka zdrówka dla K

Aga fajny sposób na spędzenie wolnego czasu;-) Jak Marcelinka?

Josie bidulek, dupka szczypała to i płakał. Mój też kiedyś tak zrobił- obudził się z płaczem jak już szczypało

Do góry