reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Kamila współczuje wymiotów, spróbuj pic melise + wit b. Podobno pomaga.

JA TEŻ JUZ PO WIZYCIE. Następna w lutym. Skierowanie na cudną glukozę też dostałam. A i nowość - mam po jej wypiciu czekać 2 godziny a nie godzinę na kolejne kłucie. Fasollinko nasze waży 160 g ma się zdrowo, serduszko bije i gin pisiorka nie widział. Ale do myśli o dziewczynce nie kazał jeszcze sie przyzwyczajać.
Wg wagi w gabinecie od początku ciąży przytyłam 20 dkg. Czyli prawie tyle co fasollinko waży.
A wizyta co prawda w 1 tygodniu lutego ale za to za jakieś 2-3 tygodnie mam się za połówkowe umawiać.
I wtedy moze 100 % dowiem sie czy pisiorek czy cipeczka :)
Gratulacje :-D

No i wróciłam :sorry: Drugi chłopak będzie :shocked2: Dziecko nawet nie dało nadziei, od razu się wypieło i ptaszka pokazało :laugh2:

Mały (wciąż nie mogę się do tego przyzwyczaić:laugh2:) waży 250g i mierzy ok 20cm. Wg usg wszystko jest dobrze :tak:

Cytologi mój gin nie chce robić w ciąży, bo nie chce naruszyć czoka i tym samym dać bakteriom wejścia ....sama nie wiem co o tym sądzić.

Nawet nie dał mi wskazań do badań na następną wizytę, a dziewczyny na glukozę zostały już wysłane. Z drugiej strony to dopiero 18 tydz, więc może za wczesnie?

Gratulacje :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No i wróciłam :sorry: Drugi chłopak będzie :shocked2: Dziecko nawet nie dało nadziei, od razu się wypieło i ptaszka pokazało :laugh2:

Mały (wciąż nie mogę się do tego przyzwyczaić:laugh2:) waży 250g i mierzy ok 20cm. Wg usg wszystko jest dobrze :tak:

Cytologi mój gin nie chce robić w ciąży, bo nie chce naruszyć czoka i tym samym dać bakteriom wejścia ....sama nie wiem co o tym sądzić.

Nawet nie dał mi wskazań do badań na następną wizytę, a dziewczyny na glukozę zostały już wysłane. Z drugiej strony to dopiero 18 tydz, więc może za wczesnie?

Gratulacje:)Narazie widze,że nam ktore mają więcej niż jedno dziekco, kolejne tej samej płci sie urodzi:)nasi faceci mają po prostu jednego rodzaju żołnierzyki-heheheeh. No chyba,ze Kamila się wyłamie i będzie miala upragnioną córeczkę:)

Wielki ten Twój chłopaczek Verita:)

Aylin także gratuluję córeczki- ciekawe dlaczego kazał się nie przywiązywać...19 tydzień to super pora na stwierdzenie płci.....

Ostatnia edycja:
Coś nie mam dzis dnia :eek:
Nic mi sie nie chce a jeszcze do tego forum jakos dziwnie zamula cały czas:crazy::crazy:
Gratuluję poznania płci kolejnym mamusiom!!! Dużo jeszcze zostało nie poznanych??? Myślałam, ze duuuuzo wiecej bedzie chłopców a w grruncie rzeczy idzie prawie pół na pół chyba..

Witajcie, Drogie Panie! Obiecałam sobie miesiąc temu, że odezwę się do Was, jak nadrobię tę hiperpisaninę i do dziś nie udało mi się tego wykonać ;). Jestem już wyrywkowo na bieżąco - jak dziwnie by to nie brzmiało - czytałam o początkach (łezka się w oku kręci, spróbujcie się kiedyś cofnąć do początkowych wpisów ;)), jakieś różne historie w trakcie i teraz jestem chyba mniej więcej w temacie, w każdym razie czuję się, jakbym już całkiem nieźle Was znała, więc skoro Wy mnie jeszcze nie, czas na kilka słów wstępu :).

Nie wiem tylko, o co chodzi z tymi podglądaczami, którzy Was niepokoją - rozumiem, że chodzi o jakieś prywatne znajomości, z tego co wyczytałam na ostatnich stronach. Ja jestem podglądaczką jedynie w tym sensie, że: patrz wyżej.

No więc to moja pierwsza ciąża, termin mam na ~25 czerwca, dziecię jest jedno i jeszcze nie znam płci, ale mam nadzieję, że poznam za kilka tygodni. Wszyscy wokół nastawiają się na chłopca, a ja się śmieję, że jeszcze będą naszą córkę przepraszać za te wieczne zniewagi ;). Prawda jest taka, że ucieszę się i z chłopca, i z dziewczynki, mąż chciałby synka, bo - jak mówi - ma na niego gotowy plan rozrywkowo-rozwojowy, a w sprawie dziewczynki musiałby się skonsultować z teściem, jako tym doświadczonym :). Na USG genetycznym lekarz podkręcił tylko męża, mówiąc, że jego zdaniem na 70% to chłopiec. I jak myślicie, co może oznaczać ta statystyka? Widział coś i nie był pewny, czy to ptaszek, czy może po kształcie dziecka jakoś? Bardzo jestem ciekawa, skąd to jego niepewne gdybanie :p

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie ciepło, mimo że tu już przyjaźnie długie panują i że mogę się powcinać do dyskusji :).

Veritaserum gratuluje synka kolejnego:) a co do glukozy to ja dostane w 24 skierowanie zeby w 26 tyg zrobic bo u nas sie tak robi...jak robie badania w Diagnostyce to zawsze z ta glukoza siedza dziewczyny z duuuzymi brzuchami:)
Avo wez wypluj ze bedzie ta sama plec!!! my sie o dziewuszke modlimy:sorry:

Veritaserum gratuluje synka kolejnego:) a co do glukozy to ja dostane w 24 skierowanie zeby w 26 tyg zrobic bo u nas sie tak robi...jak robie badania w Diagnostyce to zawsze z ta glukoza siedza dziewczyny z duuuzymi brzuchami:)
Avo wez wypluj ze bedzie ta sama plec!!! my sie o dziewuszke modlimy:sorry:

hehehehe- molitwy nie zaszkodzą:)

Na moje oko to sa tylko pewne 3 dziewcyzny, reszta czyli około 8 chłopców.....

Ostatnia edycja:
veritaserum, moje gratki! :tak: wiem, ze myslalas, o dziewczynce, ale dodatkowy chlopak tez sie przyda ;-) Ja nie moge, 20cm? szokkkk, lekarz pewnie Ci mowil, ze wiekszy na swoj wiek, czy to taki wzrost normalny na ten wiek? Bo my mamy chyba dzien roznicy tak, a ja mysle, ze moj mrowek to znacznie mniejszy bedzie

kamilka- no wlasnie ukazac czy chlopiec czy dziewczynka :tak:

Witajcie, Drogie Panie! Obiecałam sobie miesiąc temu, że odezwę się do Was, jak nadrobię tę hiperpisaninę i do dziś nie udało mi się tego wykonać ;). Jestem już wyrywkowo na bieżąco - jak dziwnie by to nie brzmiało - czytałam o początkach (łezka się w oku kręci, spróbujcie się kiedyś cofnąć do początkowych wpisów ;)), jakieś różne historie w trakcie i teraz jestem chyba mniej więcej w temacie, w każdym razie czuję się, jakbym już całkiem nieźle Was znała, więc skoro Wy mnie jeszcze nie, czas na kilka słów wstępu :).

Nie wiem tylko, o co chodzi z tymi podglądaczami, którzy Was niepokoją - rozumiem, że chodzi o jakieś prywatne znajomości, z tego co wyczytałam na ostatnich stronach. Ja jestem podglądaczką jedynie w tym sensie, że: patrz wyżej.

No więc to moja pierwsza ciąża, termin mam na ~25 czerwca, dziecię jest jedno i jeszcze nie znam płci, ale mam nadzieję, że poznam za kilka tygodni. Wszyscy wokół nastawiają się na chłopca, a ja się śmieję, że jeszcze będą naszą córkę przepraszać za te wieczne zniewagi ;). Prawda jest taka, że ucieszę się i z chłopca, i z dziewczynki, mąż chciałby synka, bo - jak mówi - ma na niego gotowy plan rozrywkowo-rozwojowy, a w sprawie dziewczynki musiałby się skonsultować z teściem, jako tym doświadczonym :). Na USG genetycznym lekarz podkręcił tylko męża, mówiąc, że jego zdaniem na 70% to chłopiec. I jak myślicie, co może oznaczać ta statystyka? Widział coś i nie był pewny, czy to ptaszek, czy może po kształcie dziecka jakoś? Bardzo jestem ciekawa, skąd to jego niepewne gdybanie :p

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie ciepło, mimo że tu już przyjaźnie długie panują i że mogę się powcinać do dyskusji :).
Witaj :-D

reklama
witajcie poniedziałkowo

magnificjent i zaza - witajcie!!

esperanza - GRATULACJE!!!! mnie mój juz obecnie mąż zaskoczył w poprzednią Wigilię (w 2010r.), ślub braliśmy w kwietniu, bo musiałam zgromadzić potrzebne dokumenty (tłumaczenia, potwierdzenia i takie bzdety),

Wszystkim po wizytach - gratuluję, że wsio OK.

Do góry