reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Też to zauważyłam:-)

Ja na początku ciąży miałam wyliczony termin na 11 czerwca, ale na ostatniej wizycie ginka mówiła już o 8 czerwca.

Tak jest!!!

Mnie lekarz pocieszył żebym się do daty tak nie przyzwyczaiła bo jak wcześniej ruchy poczułam niz powinnam na pierwszą ciąże to mogę urodzić przed terminem .......:eek:
Mam tylko nadzieje że nie na miesiąc albo dwa przed........;-)
Wzięłam sobie to na lekki żart z jego strony bo słysze , co lekarz to co innego mówi.....

reklama
Hej wróciłam od lekarza.
Od początku ciąży mam +1kg ( a byłam przekonana, że 2 kg ).
Dzisiaj znów wymiotowałam , tym razem po herbacie.. więc śniadania nie zjadłam.
Powiedziałam o tym swojej gin. i troszkę się przeraziła bo powiedziała że na tym etapie ciąży wymioty nie powinny występować a do tego taki mały przyrost mojej wagi a brzuch taki duży urósł już.. i powiedziała że jak jeszcze raz wymioty się powtórzą to położy mnie w szpitalu ;( Bo dziecko jest na pewno bardzo duże a nie ma skąd czerpać tych wszystkich składników skoro ciągle wymiotuje więc zabiera je z mojego organizmu i może sie to źle dla mnie skończyć. yh. poza tym szyjka macicy już jest w normie i zamknięta więc ten problem odpadł. Muszę znów iść do gin. w poniedziałek z wynikami USG i zeby kontrolowac te moje wymioty. Poza tym dostałam skierowanie na glukozę tą do picia ble ale mam ją zrobić dopiero w następnym tygodniu. Slyszalam bicie serduszka mojego malucha a cytologia wyszła dobrze ( II grupa ) .

gratuluje udanych wizyt

moja lekarz mowi ze drugie dziecko czesto rodzi sie przed terminem a pierwsze lubi sobie dluzej posiedziec....ja sie tego trzymam....moze byc 25 maj dokladnie 100 lat po moje ukochanej babci a jak nie to niech siedzi do 7 czerwca wtedy mamy czwarta rocznice slubu :)

Kamila - to życzę, zeby wymioty sie skończyły!!! Tymbardziej ze jak Ci to nie przejdzie to jak Ty zrobisz tą glukozę biedna??:eek::sorry: A kiedy Ci sie to zaczęło??? jakos nie dawno nie??

Kamila współczuje wymiotów, spróbuj pic melise + wit b. Podobno pomaga.

JA TEŻ JUZ PO WIZYCIE. Następna w lutym. Skierowanie na cudną glukozę też dostałam. A i nowość - mam po jej wypiciu czekać 2 godziny a nie godzinę na kolejne kłucie. Fasollinko nasze waży 160 g ma się zdrowo, serduszko bije i gin pisiorka nie widział. Ale do myśli o dziewczynce nie kazał jeszcze sie przyzwyczajać.
Wg wagi w gabinecie od początku ciąży przytyłam 20 dkg. Czyli prawie tyle co fasollinko waży.
A wizyta co prawda w 1 tygodniu lutego ale za to za jakieś 2-3 tygodnie mam się za połówkowe umawiać.
I wtedy moze 100 % dowiem sie czy pisiorek czy cipeczka :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No i wróciłam :sorry: Drugi chłopak będzie :shocked2: Dziecko nawet nie dało nadziei, od razu się wypieło i ptaszka pokazało :laugh2:

Mały (wciąż nie mogę się do tego przyzwyczaić:laugh2:) waży 250g i mierzy ok 20cm. Wg usg wszystko jest dobrze :tak:

Cytologi mój gin nie chce robić w ciąży, bo nie chce naruszyć czoka i tym samym dać bakteriom wejścia ....sama nie wiem co o tym sądzić.

Nawet nie dał mi wskazań do badań na następną wizytę, a dziewczyny na glukozę zostały już wysłane. Z drugiej strony to dopiero 18 tydz, więc może za wczesnie?

Do góry