reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

alijenka:8010805 pisze:
Alienka no to ty powiedz ile na liczniku masz wiecej (tu wytykam jezyk)

Scilipol - babeczki sa fajniejsze i siaty chetniej nosza powaga
niooo byś nie chciała tak jak ja mieć już +9 :-( a tyle miałam 22 grudnia, w czwartek następna wizyta zobaczymy ile teraz :-(

To nikt ci nie powiedzial ze przed wizyta trzeba obciac pazury i wyczyscic uszy ?
0-o
Odrazu bedzie mniej na liczniku plus wypierdz sie w domu na zapas.

reklama
CArla pierwsze co zrobilam po przeczytaniu Twojego postra to popatrzylas skad Ty jestes, czy moze dojade jak juz bedziesz ten stetoskop miec:-D ale to caaala Polska do przejechania, no chociaz o 5 rano to mam do Ciebie bezposredni pociag hahaha i jedzioe tam pewnie 12 godzin:szok: a ja mam taki stetoskop zwykly lekarski w domu u mamy. tylko ze pewnie przez niego to nie bedzie slychac albo swoje uslysze.

Spróbuj u mamy na początek...ja wybiorę się do sklepu i sobie przyłożę...jak działa to biorę ;D Na sobotniej wizycie gin używał detektora...i bardzo dobrze było słychać...ale taki detektor to i drogi i podobno przesadzać nie wolno...

AVO, dziewczyny, ja przy wzroscie 1,65 (tu uchodze za wysoka hihih, grunt to sie przeniesc w odpowiednie strony ;-)) przed ciaza mi sie przytylo i wazylam 79kg, potem od razu na poczatku zjechalam 2kg, potem znow wrocilo, potem znow -1kg (te spadki to na wikcie u tesciowej) i teraz nadrabiam, ale w sumie waga od miesiaca stoi w miejscu 80,5kg, wiec nie wiem jak to liczyc, 1,5kg w przod, ale gdyby nie wakacje u tesciowej z jej obiadkami byloby wiecej. Troche mnie martwi jednak, ze od miesiaca stoi ta waga :eek:

Takze ja z hipopotamka w slonika sie przeistaczam :confused2:

Najgorzej bylo u lekarza, ktory przy mezu mnie zapytal o wage i potem moj sie ze mnie smial, ze ujawniono 4tajemnice fatimska :crazy: bo przez 9 lat mu sie nie przyznalam, (chyba na tyle nie wygladam, z jednej storyn mam masywna sylwetke, przez te cyce, ale z drugiej to same cyce i tyle ufff)

Ja swojej mrowki juz trzeci dzien nie czuje :shocked2:
Wczoraj to sie nie dziwie, bowiem jazda autem, chodzenie- to go niezle ululalismy, ale dzis leze w lozku, to powienien sie uaktywnic, ze cos nie halo, nikt go nie lula :eek:

A ja na dzis mam zurekkkk :)

AVO, dziewczyny, ja przy wzroscie 1,65 (tu uchodze za wysoka hihih, grunt to sie przeniesc w odpowiednie strony ;-)) przed ciaza mi sie przytylo i wazylam 79kg, potem od razu na poczatku zjechalam 2kg, potem znow wrocilo, potem znow -1kg (te spadki to na wikcie u tesciowej) i teraz nadrabiam, ale w sumie waga od miesiaca stoi w miejscu 80,5kg, wiec nie wiem jak to liczyc, 1,5kg w przod, ale gdyby nie wakacje u tesciowej z jej obiadkami byloby wiecej. Troche mnie martwi jednak, ze od miesiaca stoi ta waga :eek:

Takze ja z hipopotamka w slonika sie przeistaczam :confused2:

Najgorzej bylo u lekarza, ktory przy mezu mnie zapytal o wage i potem moj sie ze mnie smial, ze ujawniono 4tajemnice fatimska :crazy: bo przez 9 lat mu sie nie przyznalam, (chyba na tyle nie wygladam, z jednej storyn mam masywna sylwetke, przez te cyce, ale z drugiej to same cyce i tyle ufff)

Ja swojej mrowki juz trzeci dzien nie czuje :shocked2:
Wczoraj to sie nie dziwie, bowiem jazda autem, chodzenie- to go niezle ululalismy, ale dzis leze w lozku, to powienien sie uaktywnic, ze cos nie halo, nikt go nie lula :eek:

A ja na dzis mam zurekkkk :)

Hehe to u Ciebie jak u mnie :)
tez tajemnica wagowa - ja mojemu mówie ile przytyłam - ale nie od jakiej wagi :)

Avo super gratulacje ... duza twoja dziewusia jak na 17t2d :) moj byl tym czasie 4.5 cm mniejszy :p i prawie 60 g lzejszy:)

Ja jestem chyba jedną z ostatnich *oporcz DECEMBER ( bo widzialam ze tez o tym pisala), która jeszcze nie czuła ruchów.... troszke mi smutno bo to pierwsza ciaza i juz bym chciala cos poczuc a tu dupa :((( Lekarz mowil ze moge troche pozniej poczuc bo mam lozysko na przedniej scianie.......czy ktoras z Was tez ma lozysko na przedniej scianie???:>

Dzisiaj bylam zrobić morfologie i mocz oraz grupe krwi. Ale wizyta z usg dopiero 30 stycznia:))

Hej kobitki,

Dluugo mnie nie bylo,bo bylam prawie miesiac w polsce i to bez internetu,wiec nie wiem czy mnie kojarzycie,ale chcialam sie pochwalic,ze bede miala dziewczynke!!! Takze test sikany z sody sie sprawdzil!
Jestem przeszczesliwa,a zarazem strasznie zmartwiona poniewaz na usg wyszedl u dzidzi za duzy zoladek i mam wskazanie monitorowanie zoladka przy kolejnych usg.tylko ze kolehne za 12 tyg dopiero,a ja umieram ze strachu.nie wiem co robic,czy slyszalyscie o takich przypadkach?

Asik. moje gratulacje!

Widzicie widzicie, wykorzystalyscie caly przydzial miesieczny na chlopcow i teraz dziewczynki zaczeto rozdawac :tak: ;-)

reklama
Ja na chwile obecną przytyłam 5 kg (znajomi się śmieją, że większość to w biust mi poszła). Przed ciążą ważyłam 51 a teraz 56 i zastanawiam się ile będzie finalnie. Przez ostatni tydzień brzuch się wyraźnie powiększył, ale nadal zapinam się w niektóre stare spodnie. Dzieciaczka nadal nie czuje, ale lekarka mnie ostatnio pocieszyła, że mogę dopiero za 2-3 tygodnie.

PS. Wczoraj się zaręczyłam!!!!!!!!! :-)Dostałam piękny pierścień w bardzo romantycznej scenerii. Z reguły nie jestem romantykiem, mam bardzo meskie podejście do życia ale mój luby zupełnie mnie rozłożył na łopatki, aż się popłakałam.

Do góry