reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Witaaam :tak:
Mam chwilke takze pisze ;)
Dziekuje za trzymanie kciukow :tak:
Melduje ze My od wczoraj ciesymy sie Polskim powietrzem :D
podroz jako tako przezylam :)
dzidzie w samolocie szalaly, Kubus takze wiec bylam w miare spokojna :)
dzisiaj odpoczywamy ,ale ogolnie czuje sie swietnie. Mniejszy chlopczyk coraz wiecej kopie wiec jest ok.
we wtorek idziemy do Polskiego gina :)

Do uslyszonka :tak:

reklama
Zaza - witaj :-)

Buziak - no niestety gugiel nie jest dostępny w sklepach. Ale jak dziewczyny piszą to to samo co baba ziemniaczana ;-).

An.ka - dzięki za przepis:tak:

Blond - dużo zdrówka dla synka! Obyś mogła pójść na usg.
Mało nerwòw Ci życzę. A twoje dzisiejsze złe samopoczucie też może mieć podłoże nerwowe :-(

josie - ale nam tu rarytasy serwujesz :-). Napisz co to za menu, bo na telefonie kiepsko widać...

Było o wadze - ja w każdej ciąży przytyłam po ok. 12 kg. Tylko, że startowałam z inną wagą wyjściową. :baffled:. Jutro muszę się zważyć co by nie przeżyć szoku u gina. Bo wiecznie jestem głodna.

wlasnie pierwszy raz zobaczylam golym okiem gorke na moim brzuchu!!! dzidzius musi juz byc wielki!

miski, kluski slaskie z gulaszem a na deser pianka jogutrowa z mrozonymi owocami - to skutek waszego gadania o truskawkach i galaretkach :)))) wczoraj siedzialam do polnocy i przygotowywalam. za to dzisiaj tez wlasnie skonczylam gotowac ziemniaczany krem na jutro. jutro pasztet z soczewicy mam zaplanowany bo juz nie moge zyc bez pasztetow. nie wiem co sie ze mna dzieje bo zazwyczaj gotujemy tylko raz w tygodniu....

ktoras pisala dzisiaj o rozsuwaniu kosci biodrowych... ja mam od poczatku ciazy wlasciwie problem z biodrami, jak wiecej pochodze to strasznie mnie bola. w ogole nie moge zbyt dlugo w pozycji polezacej przebywac bo nagle czuje jakby mi noga wyskakiwala ze stawu i nie moge sie ruszyc. i dopiero jak usiade po turecku to wraca do normy. dzisiaj mi tak strzeliy kosci miednicy ze myslalam ze sie rozpadlam na pol :szok:

asiia - to nacieszcie się pobytem w Polandii i super, że mniejszy maluch tez zaczyna buszować. Dowiedzcie się proszę co i jak (wiesz o co chodzi) i daj mi znać na PW i podaj ew. nr tel. pod którym będziecie, to jak cos trzeba będzie na szybko ustalić to zadzwonię.

Witam :)
Ja dzis wczesnie, gdyz szykuje sie na badnia, mam nadzieje, ze wyjda dobrze, bo juz na to zelazo patrzec nie moge :(
Z nowosci to chyba to, ze zaczynam sie przeziebiac :(A propos nalewek, to moja siostra jest specjalista, potrafi zrobic nalewke z wszystkiego (najdziwniejsza to byla z karczochow) :eek: Potem wyciaga 10butelek i zaczyna sie testowanie :confused2:
Uwielbiam orzechowke :cool2:

goldenlucy-
fajnie, gratulacje! :)

zaza26-
witaj :)

AVO- wiem cos o ty, mam podobnie grrr, czasem mnie zzera, jak widze, gdy kobiety sla te powloczyste spojrzenia, ze nie wspomne o kolezankach meza, ktore najchetniej by mi noz w plecy wbily :confused2:

Dzień dobry kobitki :-)

Dzień dobry!

Wczoraj po południu odłączyli nam neta i włączyli dopiero w nocy. Normalnie zaczynałam mieć objawy odstawienia ;-)

Widzę jednak, że niewiele mnie ominęło ;-)

Nie będę już maglować tematu jedzenia, bo czytając Was pobiegłam po śniadanko, tylko spytam o jedno: Czy Wy w ciąży jecie więcej niż przed? BO ja niestety tak. Tzn może nie tylko więcej posiłków, ale np na śniadanie czy obiad jem o wiele więcej... Taki mam apetyt. Powinno się jeść o 300 kcal niż przed ciążą a u mnie jest chyba więcej. Jak tak dalej pójdzie to czarno to widzę :eek:
U mnie to zależy gdzie jestem, u siebie co chwilę coś podgryzam ale np jak byłam cały dzień u teściowej to tylko planowe posiłki i w zasadzie nie byłam pełna a teściowa jeszcze ciastem, kanapkami i jabłkami kusiła, nawet mi jabłko ze skórki obrała :-D

Mamina, w poprzedniej ciąży utyłam 22 do połowy 7 kilo, potem 15....z tym, że teraz jeszcze 2 tyg do połowy......i wtakim tempie to za dwa tygodnie mogę mieć 8 kilo.....

Pamiętacie jak Wam pisałam o moich byłych ,,pseudo przyjaciółkach" podczytywaczkach. znowu to robią- normalnie czuję się śledzona w necie. Z jednej strony głowno mnei obchodzi,ze to czytają, a z drugiej strony, wiem,ze każda moja wypowiedż jest czytama, oceniana, śledzona i obgadana- czuje sie podobnie jak po włamaniu do mojego mieszkania.
Pozdrowienia dla koleżanek, niezmiernie nam miło że interesują was nasze zgagi, kupale i kilogramy,od siebie mogę dodać ekstra news że gazy chcą mi jelita rozwalić a do podczytywania proponuje jakąś przekąskę ;-)

łaaaaaaaaaa umieram :(((( zgaga mnie wykańcza nie moge przez nią oddychać ;(((((( a najgorsze jest to że nie mam nic co mogę wziąc by przeszła aaaaaaa...
Kamila na zgagę to ja migdały polecam, u mnie działają cuda

Ja po wizycie. Dzidziol ma 11,3 cm ale nie dalo sie zwazyc gdyz aparat byl ustawiony na 18 tydzien czy cos takiego. Gin szukala szukala ale siurka nie widziala. Czyzby miala byc Alicja?? Sprawdzimy za 3 tygodnie. :-) Tak wszystko w normie. Ja ruchy delikatne juz czuje. Nawet kopnelo w trakcie usg. Widzialam na ekranie.
Co do kilogramow w ciazy ,to ja w pierwszej utylam 8 kg tylko. Jak urodzilam wygladalam jak przed zajsciem w ciaze czyli 52 kg, a po paru miesiacach karmienia wygladalam jak kosciotrup i wazylam 45 kg przy wzroscie 165. Teraz mam 3 kg na plusie gdzies wiec bedzie pewnie ponad 10 kilo przy porodzie mysle.
Gratuluję pięknie rosnącego maluszka, może faktycznie to córeczka :-)

Ja mam usg jutro o 8 rano- trzymajcie kciuki,zeby dzidż byl zdrowy, a jeśli chdozi o płęć to mi już komletnie wszytsko jedno:)
Trzymamy kciuki, to już za parę minut

Cześć mamusie!
Jestem tu całkiem nowa, termin mam na 20 czerwca, mam nadzieję, że mogę się przyłączyć?:-)
Wiem, że trafiłam tu bardzo późno, ale mam nadzieję wszystko nadrobić ;)
Witaj :-)
Do nadrobienia masz sporo ale rozgość się u nas i niech ci wygodnie z nami będzie ;-)

Witam was pierwszy raz w tym roku ;D nie mam zbytnio czasu u mnie wszystko wporzadku mam nadziej ze u Was tez, w tygodniu jakoś nadrobie
Dobrze wiedzieć że u was wszystko ok, wracaj do ans szybko

Powodzenia na badaniach :)
Ja pierwszy dzień L4...stresa mam jakiegoś...że się obijam bezpodstawnie...
Ja na L4 siedzę od października i jeszcze nie zdążyłam się nudzić ;-)

Nanulika przykro mi że tym razem się nie udało ale ja nie odpuszczam i tak jak mówiłam będę trzymać kciuki póki nie napiszesz o dwóch krechach ;-)

Witaaam :tak:
Mam chwilke takze pisze ;)
Dziekuje za trzymanie kciukow :tak:
Melduje ze My od wczoraj ciesymy sie Polskim powietrzem :D
podroz jako tako przezylam :)
dzidzie w samolocie szalaly, Kubus takze wiec bylam w miare spokojna :)
dzisiaj odpoczywamy ,ale ogolnie czuje sie swietnie. Mniejszy chlopczyk coraz wiecej kopie wiec jest ok.
we wtorek idziemy do Polskiego gina :)

Do uslyszonka :tak:

super:cool2::cool2:

Zaza - witaj :-)

Buziak - no niestety gugiel nie jest dostępny w sklepach. Ale jak dziewczyny piszą to to samo co baba ziemniaczana ;-)

nigdy w życiu nie widziałam baby ziemniaczanej, u mnie robi sie kartoflaka to tot samo????? I moze w jakiejs restauracji by znalazł:cool2:

AVO- wiem cos o ty, mam podobnie grrr, czasem mnie zzera, jak widze, gdy kobiety sla te powloczyste spojrzenia, ze nie wspomne o kolezankach meza, ktore najchetniej by mi noz w plecy wbily :confused2:

Kiedys pojechalismy do wspólnej znajomej która pracowała wtedy z P, który jakos wyjątkowo nie miał humoru.. A ze zaczęły sie tańce tak zaczęło sie wyciaganie na parkiet, mi juz same nogi skakały.. Nagle do mojego męża podchodzi druga koleżanka z pracy (nie najlepszej opinii) bierze go za ręce i mówi - mi nie odmówi!!! :szok::szok::szok: Miałam chęć ją za kudły usadzić po drugiej stronie pokoju, ale fajniejsze było patrzenie jak P jej zdecydowanie dziekuje :happy::happy: co za tuuuuupet! :wściekła/y:

Ależ miałam noc... Sniło mi sie, ze byłam Aśką z W11 i ganiałam po miescie groźnego bandytę :szok::szok: Za dużo tv????????????????????????

Te rzeczy co po chłopcach wyjęłam z pudła, P uprał wstepnie i jak to dzis na suszarce zobaczyłam to sie rozczuliłam..................:rofl2:

reklama
Delwer ale masz dobrze mój M wczoraj pojechał w trasę:no: Ja od dziś zaczynam tygodniowy urlop później 2 tygodnie w pracy i wtedy na L4.Dziś do doktorka ale pewnie rewelacji nie będzie
:-)

Do góry