reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

mnie dalej brzuch boli. no-sp wzielam, polezalam w wannie ale nogi mi zaczely cierpnac. jakby mi ktos szpilki wbijal. nie wiem co sie dzieje. i w krzyzu boli jakbym miala okres dostac. ktos tak mial? bo ja zaczynam sie martwic:(((do lekarza teraz nie nie pojade bo nie mam co z malym zrobic...mama mieszka daleko, mojego nie ma i a mlody moj jednak ma goraczke. plakac sie chce.
Pewnie maluch gdzieś uciska :tak:Połż się, odpocznij, zjedz ryżyk a na pewno będzie oki :tak:
Cześć mamusie!
Jestem tu całkiem nowa, termin mam na 20 czerwca, mam nadzieję, że mogę się przyłączyć?:-)
Wiem, że trafiłam tu bardzo późno, ale mam nadzieję wszystko nadrobić ;)
Witaj!
Oj sporo jest do nadrobienia :-D
jezu jak ja marudze:zawstydzona/y:
Marudź ile chcesz. Jesteś w ciąży, więc Ci wolno :tak:
nic bardziej nie deprymuje niż jak jesteś na diecie, biegasz na fitness a waga rośnie zamiast spadać.... ZAŁAMKA!!!
Wiem coś o tym... mam podobnie przez niedoczynność... :confused2:

Ja dziś popijam cały dzionek herbatkę z pigwą własnej roboty, pychotka :happy:
Z pigwowca znaczy sie?
My tak sobie właśnie wczoraj z mamą rozmawiałyśmy, mówi, że ciotka ma 6 krzaczków. I zaczęliśmy liczyć ile my mamy. Wyszło jakiś 60 :szok:

reklama
Z pigwowca znaczy sie?
My tak sobie właśnie wczoraj z mamą rozmawiałyśmy, mówi, że ciotka ma 6 krzaczków. I zaczęliśmy liczyć ile my mamy. Wyszło jakiś 60 :szok:

znaczy się czarna herbatka a do tego mikstura z pigwowaca, czyli plastrowana pigwa plus 3 goździki nałożona w małe słoiczki i zalana gorącym syropem cukrowym (1:1). Całość pasteryzowana 5 minut. Na zimę pierwsza klasa.
A ja we wrześniu nie wiedziałam skąd pigwe wziąć, bo moją ktoś oberwał. A Ty tyle tego masz...

Ostatnia edycja:
An.ka u mnie w domu tez sie tak robi. a obieracie ze skorki? u nas sie obiera nie wiem dlaczego w sumie ale nie wnikam i wszyscy palce maja pociachane
Pola zamroze Ci , dolecisz:p
MAcku wiem ze w ciazy wolno ale mam wrazenie ze moja ciaza to raczej wszystkim dookola przeszkadza i przysparza problemow niz cieszy...ale zjadlam ryz i zagryzam kanapka z serem...juz mi sie niedobrze robi ale jem dalej...

znaczy się czarna herbatka a do tego mikstura z pigwowaca, czyli plastrowana pigwa plus 3 goździki nałożona w małe słoiczki i zalana gorącym syropem cukrowym (1:1). Całość pasteryzowana 5 minut. Na zimę pierwsza klasa.
A ja we wrześniu nie wiedziałam skąd pigwe wziąć, bo moją ktoś oberwał. A Ty tyle tego masz...
Moja mama robi soki z pigwowca, ale nie wiem jak. :zawstydzona/y:

Na razie mamy małe krzaczki, więc szału nie ma. Ale boję się co to będzie jak zaczną porządnie owocować :baffled:

MAcku wiem ze w ciazy wolno ale mam wrazenie ze moja ciaza to raczej wszystkim dookola przeszkadza i przysparza problemow niz cieszy...ale zjadlam ryz i zagryzam kanapka z serem...juz mi sie niedobrze robi ale jem dalej...
No co Ty?
Tobie i Twojemu chyba wręcz przeciwnie. A inny niech się ugryzą ;-)

.....

Pamiętacie jak Wam pisałam o moich byłych ,,pseudo przyjaciółkach" podczytywaczkach. znowu to robią- normalnie czuję się śledzona w necie. Z jednej strony głowno mnei obchodzi,ze to czytają, a z drugiej strony, wiem,ze każda moja wypowiedż jest czytama, oceniana, śledzona i obgadana- czuje sie podobnie jak po włamaniu do mojego mieszkania.
Szkoda gadac!!! Tacy ludzie to naprawde musza sie nudzic:wściekła/y:

zapisałam się na USG na piątek 13 stycznia ;)
No to trzymam juz kciukasy:tak:

PS. Czy jest to jakaś mama, która jeszcze nie czuła ruchów dziecka?????

ja tez jeszcze motylkow nie czuje:-(

Ahaaa no i ja tez przesylam serdeczne pozdrowienia dla tych Pan, ktore nie maja co robic ze swoim czasem i dupskiem, tylko podczytywac cudze wypowiedzi i potem sie tym rajcują... Niech im ziemia lekka bedzie, skoro im to tak potrzebne do zycia...

Dobrze powiedziane:-D

Ja po wizycie. Dzidziol ma 11,3 cm ale nie dalo sie zwazyc gdyz aparat byl ustawiony na 18 tydzien czy cos takiego. Gin szukala szukala ale siurka nie widziala. Czyzby miala byc Alicja?? Sprawdzimy za 3 tygodnie. :-) Tak wszystko w normie. Ja ruchy delikatne juz czuje. Nawet kopnelo w trakcie usg. Widzialam na ekranie.
Gratuluje owocnej wizyty:tak:

witajcie

Mamina - ja w pierwszej ciąży przytyłam w sumie 14kg, w drugiej 16kg, a teraz mam 4kg na plusie, ile ogółęm będzie tego nie wiem.

gkvip - no ja może 16 lat to nie mam, czuję się tak min. na 20-ścia, ale tez jest dobrze i też jak patrzę na Irlandki, to już nie mam żadnych kompleksów, ale trochę źle się czuję ze swoja wagą i na pewno od momentu rozpakowania, albo raczej po połogu coś z tym muszę zrobić.

A najgorsze jest to, że dużo poszło mi w pupę i biodra. Obwód uda mam jak kiedyś pasa... dobija mnie to.

u mnie to samo biodra i dupsko ale po porodzie bede sie tym martwic:-)

Cześć mamusie!
Jestem tu całkiem nowa, termin mam na 20 czerwca, mam nadzieję, że mogę się przyłączyć?:-)
Wiem, że trafiłam tu bardzo późno, ale mam nadzieję wszystko nadrobić ;)

Witaj w naszym wesolutkim gronie:-)

Blond - raz mi coś strzeliło do głowy i się uparłam, że obiorę ze skórek. Raz, że palce pocięte, dwa, że się trochę rozleciała. Teraz kategorycznie nie dla obierania pigwy.

pigwa i pigwowiec to dwie różne rzeczy:happy: sok z pigwy robi sie baaardzo łatwo - zasypuje sie cukrem:happy: a ja uwieeeeeeeeeeeelbiam nalewkę z pigwy!!!:tak:

reklama
Buziak masz racje sprawdzilam w necie. my mamy pigwe:) a nalewke z niej tez lubie. chyba kazdy kto probowal to lubi
An.ka w takim razie koniec z obieraniem tego dziadostwa.
Macku obawiam sie ze dzisiaj to juz tylko ja zostalam. nawet moj ma gdzies ale nawet mi sie o tym gadac nie chce.
wiecie co mam dziurawy zaladek chyba...:eek:zjadlam miche tego ryzu, zagryzlam 4 kanapkami z serem:eek: i powiem szczerze ze teraz bym zjadla jakis budyn ...chyba czas isc spac bo to sie dziwne robi. ciagle sie nie najadlam:baffled:

Do góry