reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
W ksiazce W oczekiwaniu na dziecko tez pisza, zeby mleka nie pic na przeziebienie bo moze powodowac jakies zlogi i kaszel. Mi nic takiego nie bylo ae jak widac moze cos w tym jest. Ja sie jeszcze rozgrzewalam herbata z lipy. Dzialalo super.

Pare dni temu poszlam do apteki po witaminy. Gosc zaczal od wystawienia zestawow za ponad 50 zl na miesiac, potem schodxil nizej na moje wyrazne zyczenie a na koncu z wielka lacha podal mi Prenatal dha i complex. Kupilam complex bo nic mi los nie powiedzial po co to dha:-( Zaplaciam ok 27 zl. Ja tez mysle, ze to tylko kwestia producenta i rynku.
Na poczatku ciazy mialam ambitne zalozenie, ze tylko folik i natura tzn zdrowe zywienie... Realnie robie sobie sok z marchewki raz w tyg czesciej nie bylam w stanie sie zmusic fizycznie... I stwierdzilam, ze chyba nie zaszkodza a owoce jem i tak :-)

Ostatnia edycja:
z ta marchewka to tez uwaga :tak:
ja zaczelam tez dziko robic sobie soczki z marchwii i mniee tato wystopowal :eek:
a ja tam tacie wierze

chodzi o nadmiar witaminy A
tzn dobrze robisz, ze raz w tygodniu :tak:
chodzi o to, by nie robic go codziennie

Hejka
Maćku dobrze że to tylko twoje porządki bo już miałam jakiegoś schiza że przeczytałam wsio nie włączając kompa:-D
Ja jeszcze biorę Faminatal ten z żelazem ale jak je skończę to następne opakowanie mam już sobie kupić PregnaPlus tą DHA - zalecenie dzina z ost wizyty 30 szt. kosztuje 20zł.

z tymi witaminami to ja zawszr mam problem,ktore wybrac,ktore lepsze itd, zawsze wydaje mi sie ze im drozsze to lepsze,alle to nie zawsze sie sprawdza

zrobiłam sobie domowe spa, ale czad, jestem wypucowana i wypachniona a tu moje dylematy

1. mam pełno preparatów na cellulit i tym podobnych bo przed ciążą rozpoczęłam walkę ale od 4 mcy leżą bo się boję, że mają za dużo złej dla dziecka chemii, jakie wasze zdanie?

2. naprzemienny prysznic, tzn czy jak takim mocno chłodniejszym poleję brzuch to małe będzie marzło??

Co do wit a to prawda, że w nadmiarze jest niebezpieczna ale myślę, że sok z marchwi 2,3 razy w tyg to jeszcze bezpieczna dawka, ja tak w poprzedniej ciąży piłam jeszcze z burakiem i jabłkiem, teraz nie mogę się zmobilizować i robię może raz na 3 tygodnie

Witaminy biorę femibion ale nie łykam codziennie tylko co drugi dzień

Opalałam się dziś w ogródku! Takie słońce było przez jakiś czas, że opatulona kocem wygrzewałam się na leżaku, czuję, że naładowałam trochę baterie

Jak masz wyniki dobre (chodzi o badania krwi) to nie trzeba brać witamin z tego co wiem, wystarczy się zdrowo odżywiać :-)

mój gin też tak mówi. Smieje sie ze kiedy trzeba to trzeba a jak nie to zwykłe wyciąganie kasy

karamija - nie wiem jakie to kremy, ale podejrzewam, ze ani dzidzi nie zaszkodzą ani nie zwalczą celulitu:eek: ale jak napisałam, nie wiem co tam masz.
Co do marchewki, to 3razy w tyg bym sie bała. Zależy jak ktoś przyswaja i w jakich ilosciach spożywa, bo mozna 3razy w tyg po marchewce a mozna 1w tyg 5sztuk;-)

reklama
Do góry