reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam
u mnie też chlapa i ponuro ale dobrze że dziś nas troszkę jest na forum - może czas szybciej zleci.
MSMickey wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek:-D

Alijenka mój dzidziolek też jest najbardziej aktywny wieczorami.
Carla zdaje mi się że tez już zaczynam rozróżniać kiedy rusza się dzidziaczek a kiedy przechodzi "bączek":sorry:

Kasia.natka super info na suwaczku o naszych wizytach - to jest nas tylko 6 - uwaga 16-go będzie sporo do nadrabiania :-D

Moja waga to minus 2kg. Wczoraj się ważyłam 52,2 i przeraziłam troszeczkę. Przed ciążą ważyłam ok.54 od wczoraj zaczęłam jeść więcej.
Polaa mój mąż jak wraca z pracy to najpierw się wita z kim??? Najpierw z psiakiem a potem ze mną:baffled:
No cóż ja robię tak samo :-)

Karamija pomyśl sobie że za jakiś czas będziesz szczęśliwą mamusią - może troszkę ci pomoże w bólach. Trzymaj się i tak jesteś super dzielna.

Ostatnia edycja:
reklama
Alijenka nie przejmuj się, ja w pierwszej ciazy tez tyłam szybko:-(
podobnie jak Ty:tak: hormonki tez robia swoje:tak: nic sie nie martw, w czerwcu pomartwimy sie razem;-) a poza tym chyba jestes tez po diecie na ktorej duzo schudlass, dobrze pamietam? Teraz organizm nadrabia :tak:...
podpisuje sie pod tym całkowicie!!! w czerwcu wszystkie bedziemy sie równo martwic wagą:sorry:;-)

aylin - może i tak jest jak piszesz, ale ja miałabym opory i tyle! Tymbardziej, ze jednak gdzies to tokso łapiemy;-)

polaa - miałam Cie cytnąć do konca i juz wycięłam:eek: zagalopowałam sie, ale to tak Ci napiszę.. To nie macku całuje zwierzaki, macku sie właśnie dziwiła jamozna dawac sie lizac po twarzy:-)

ja mam koleżankę, która od dziecka całowała psy w nos fuuuuuuuuuuuuuu a dla niej to widać było rajcujące bo co chwile całowała, a do tego zawsze miała takie brzydkie te psy ze az smak odbierało..:eek:

weszłam na wage - mam 3kg na plusie ale to jak napisała polaa, nie jem smazonego, tłustego - nic z tych rzeczy, bo mnie brzydzi:sorry:

Zeby mój mąż najpierw powitał mnie - musiałabym na niego czekać pod bramą:-):-)

Ostatnia edycja:
poprzednim razem przytylam tylko 9 kg a po porodzie wazylam 3 kg mniej jak w dniu w ktoym dowiedzialam sie ze zaszlam w ciaze :)
dieta ciazowwa,bez piwka i smazonego grilla zdecydowanie mnie odchudzila

ale chyba w tej pierwszej ciąży to do 20 tygodnia nic nie przytyłaś?

Maćku ja mam nadzieję, że te bóle to nic takiego:)

podpisuje sie pod tym całkowicie!!! w czerwcu wszystkie bedziemy sie równo martwic wagą:sorry:;-)

aylin - może i tak jest jak piszesz, ale ja miałabym opory i tyle! Tymbardziej, ze jednak gdzies to tokso łapiemy;-)

polaa - miałam Cie cytnąć do konca i juz wycięłam:eek: zagalopowałam sie, ale to tak Ci napiszę.. To nie macku całuje zwierzaki, macku sie właśnie dziwiła jamozna dawac sie lizac po twarzy:-)

ja mam koleżankę, która od dziecka całowała psy w nos fuuuuuuuuuuuuuu a dla niej to widać było rajcujące bo co chwile całowała, a do tego zawsze miała takie brzydkie te psy ze az smak odbierało..:eek:

weszłam na wage - mam 3kg na plusie ale to jak napisała polaa, nie jem smazonego, tłustego - nic z tych rzeczy, bo mnie brzydzi:sorry:

ja też nie jem smażonego i tłustego,a le jem troche śłodyczy:-(

co do psów, to ja jestem z tych co się z psami niee całują...najpierw piesek wyliże sobie dupeczkę, siusiaczka czy cipulkę, a potem mnie...to nie dla mnie... i nie lubie patrzeć jak inni to robią i nie daj boże potem mówią do Lili,że proszą o buziaka.......ale jeśli ktoś to lubi i nie obcaływuje mnie i mojego dziecka to droga wolna.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
buziak ja wiem, ze macku tego nie pisała:tak:
Ja po prostu napisalam, ze ja nie wyobrazam sobie calowania np. z pieskiem i tyle, ze tak jak Ona lubie zwierzeta ale calowac ich juz nie:-)
O to mi chodziło:tak: a pozniej rozwinelam od siebie juz o tym calowaniu

zapomniałam dodać, że jak skończyłam karmić to mi 5kg szybko wskoczyło z powrotem i dużo wysiłku i rok mnie kosztowało zrzucenie tej marnej piątki.

teraz jem i tłuste i smażone i słodycze ale już czuję ucisk na żołądek i od kilku dni nie pochłaniam takich ilości jak wcześniej, na szczęście! Ja też bardzo nie chcę za dużo przytyć. Bardzo bardzo.

Najpopularnijsze imiona w 2011 roku to:

1 Jakub 188 5.2%
2 Jan 182 5.0%
3 Antoni 140 3.9%

4 Adam 136 3.7%
5 Szymon 136 3.7%
6 Filip 129 3.5%
7 Michał 125 3.4%
8 Bartek 119 3.3%
9 Mateusz 112 3.1%
10 Aleksander 98 2.7%
11 Mikołaj

1 Julia 210 6.1%
2 Antonina 153 4.5%
3 Zuzanna 152 4.4%

4 Zofia 142 4.1%
5 Lena 138 4.0%
6 Aleksandra 134 3.9%
7 Natalia 108 3.2%
8 Maja 99 2.9%
9 Alicja 96 2.8%
10 Oliwia

dane z Warszawy.

ja też nie jem smażonego i tłustego,a le jem troche śłodyczy:-(

co do psów, to ja jestem z tych co się z psami niee całują...najpierw piesek wyliże sobie dupeczkę, siusiaczka czy cipulkę, a potem mnie...to nie dla mnie... i nie lubie patrzeć jak inni to robią i nie daj boże potem mówią do Lili,że proszą o buziaka.......ale jeśli ktoś to lubi i nie obcaływuje mnie i mojego dziecka to droga wolna.

to moze spróbuj ograniczyc słodycze i poobserwuj wage...

co do psów czy kotów - dokładnie takie mam podejscie. Pies najpierw sie po jajkach a potem mnie czy dzieci fuuuuuuuuuuuuu o nie!!!
Zresztą ja np w ogóle nie lubie zwierząt w domu. Niestety, za bardzo pedantyczna jestem.
Miałam kiedys doga i na takim duzym psie dokładnie widac jak takiemu co chwile leci z ptaka. Posłanie miał przne co chwile. Na małych psiakach tego nie widac. Jak wracamy od tesciowej to ciuchy sa całe w psie:crazy: Zdarzyło sie ze siersc znalazła sie w jedzeniu:szok: -dzieki! I nie powiem, ale tesciowa jest osobą która dba o porządek, poprostu tak to jest... jakies saneczkowania po dywanie gdzie dzieci biegaja na czworakach czy nawet jedza jak im cos spadnie... Sa tacy co lubia sa tacy co nie lubia..

reklama
Nawet wiele z tych imion mi się podobało ale jak już się takie popularne zrobiły to chciałabym jednak swoje dziecko nazwać inaczej.

Do góry