reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja przytyłam 3 kg póki co i ważę 68 już chyba od miesiąca ale czuję się taka galareta, niestety mam kompletny brak ruchu od października
w poprzedniej ciąży przytyłam 20 kg a 3 mce po porodzie już miałam starą wagę wcale się nie odchudzając, jadłam wszystko normalnie ale karmiłam bezustannie.

no widzisz, ja miąłam 22 kilo i nie wchodząć w szczeóły mojej historii, zrzucałam to rok...nie chcę potórki z rozrywki , bo ten rok był dla mnie okropny....gruba i chora.....

reklama
młodak - podziwiam Cie za te koty!!!! Ja bym sie bała. I mi sie zawsze wydawało, ze nie koniecznie zjesc kupe:szok:, ale wiadomo jak to jest - kot liżąć się liże także odbyt, potem dokąd dosięga.. więc ja głaskać kota będąc w ciązy bym sie nie odważyła:no: zwłaszcza gdy wiem, ze nie miałam toxo a kota nie znam:no::no:
A w dziecinstwie na wsi tarmosiłam każdego kota jakiego spotkałam. Podobnież u dziadków na podwórku chodził taki kot, który na widok naszego samochodu dawał dłuuuugą i kota dłuuuugo nie było :cool::cool:

Buziak - młodak ma rację, kupka kocia musi poleżeć co najmniej 48 godzin aby rozwinęła się toxo. I musi byc to dokładnie wtedy kiedy i kot będzie toxo przechodził. Następnie trzeba by ta kupkę skonsumować albo zebrać łapką (ja łapatke uzywam - i nia znam nikogo kto by łapka kupki zbierał) a nestepnie z niezwykła starannością oblizać paluszki :) Smacznego.
O wiele łatwiej zarazic się poprzez obróbkę surowego mięsa.

Toksoplazmoza przenosi się tylko przez kał kota, w żaden inny sposób. Rozwija się w kale dopiero po 72 godzinach, więc wszystko zależy od higieny, a nie od unikania stworzenia.

Ja tez mam kocie zboczenie, mój mąż początkowo mówił że mam Kota :) niekoniecznie zywego. A teraz naszą niunię sam kochutka, głaszcze, przytula i szuka jak się w mieszkanku gdzies zapodzieje.

Dziewczyny mam głupie pytanie- jak wy tyjecie? Mnie waga z dnia na dzień potrafi skoczyć nawet o 1, 5 kilo to chyba nie jeste normalne co?Juz wczensiej skakała z dnia an dzien kilogram i to kilo zostawało, ale od wczoraj utyłam 1, 5 kilo!!!!i z 2, 5 zrobiło się 4 i mam doła....

Normalne, więcej soli, więcej płynów, jedzenie na wieczór, brak kupki, węglowodany. Ja też tak mam. W jeden dzień, kg na +, następny na minus.

witam :)

ja też mam wiyztę 16 stycznia :) z tą różnicą że my nadal nie chcemy znać płci :) modlę się tylko o to by z maleństwem było wszystko ok
a o której godzinie masz połówkowe to dopiszę cię do naszego sznureczka ;-)
goldenlucy świetny ten granatowy sweter :tak:
a ja dla odmiany od początku ciąży to wciąż jestem na minusie wagowym :-p ale staram się liczyć ile mi przybywa od wyjścia na prostą

zmobilizowałyście mnie zebym stanęła na wagę i puki co mam 2 kg na plusie także tragedii nie ma.. ale muszę troche przystopować ze słodyczami i smażonym jedzonkiem.

Ten szary tez jest boski z tymi latami. Pieknie wyglada na ciele do tego fajny szal . Jak bedzie wiekszy brzuszek to juz w ogole bedzie bardzo ladnie sie ukladac. Poki co u mnie jeszcze nie ma brzucha prawie ale mam nadzieje ze to kwestia czasu, choc w spodnie stare sie nie mieszcze. Za to zakladam gumke na guzik w moich ukochanych granatowych rurkach i jest ok.:-)

Hej :)

Karamija Biedulko dobrze, że się odezwałaś:tak:
Odpoczywaj, cieszę się, że z dzidzią wszystko ok:-)

mlodak niezłego masz męża:-D

Alijenka nie przejmuj się, ja w pierwszej ciazy tez tyłam szybko:-(
podobnie jak Ty:tak: hormonki tez robia swoje:tak: nic sie nie martw, w czerwcu pomartwimy sie razem;-) a poza tym chyba jestes tez po diecie na ktorej duzo schudlass, dobrze pamietam? Teraz organizm nadrabia :tak:

AVO ja czasami mam podobnie jak Kamila:tak: na drugie dzien waze ponad kg wiecej niz dnia poprzedniego ale na nastepny juz mniej ten kg:szok: ach jak nam to wszystko szaleje, jestem 3.5 kg na plus:tak:

goldenlucy super zakupki:-) od razu lepszy humorek, co nie??:-D

macku ja tez bardzo lubie zwierzeta i krzywdy nie dam im zrobic ale jakos calowac sie z Nimi to nie:no:
ciocia mojego meza spi z wilczurem:tak: caluja sie jak para na powitanie:szok: jedza razem pizze , gadaja ze soba, fajne to ale nie wiem czy ja bym tak potrafila:-) mialam pieska i jeszcze zyje, ma 14 lat, sznaucer, i moj tata jak wracal z USA wylatywal na cale wakacje do swojej mamy, do pracy to pierwsze witał się z psem, pozniej z nami:-D

Kamila 2 kg to dobrze :)
ja tez musze mniej smazonego, zdecydowanie...

pogoda dzisiaj ze psa ciezko wyprowadzic....pada,wieje jest mokro jak na mokradlach. Weronika bedac z nami na zakupach przewalila sie na kolana i mowilam ze wyglada jak brudasek- doslownie jakby miala laty, jakby tego bylo malo to wychodzac a raczej wybiegajac ze sklepu przewalila sie jak dluga lacznie z glowa szok ona chyba miala byc chlopcem....
Nie wiem czy przeoczylam czy sie pomylilam,ale czy katrina nie miala wczoraj swojego pierwszego usg? Co tam wyszlo ciekawego? Moze pisala na zamknietym dlatego nic nie wiem?
Co do wlosow ja farbuje normalnie, w tamtej ciazy tez farbowalm i bylo ok wiec teraz tez bedzie
karamija wspolczuje i zycze zdrowia
co do wagi to umnie 2,5 na plusie, ale zwazywszy na to co i jak jem to calkiem niezle

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja myślę,że tak koło 18 tygodnia 2 to jest super, a w 20 to ekstra:)

Ja miałam włansie ząłozenie utyć maks 3 kilo do 20 tygodnia, potem 9:(

poprzednim razem przytylam tylko 9 kg a po porodzie wazylam 3 kg mniej jak w dniu w ktoym dowiedzialam sie ze zaszlam w ciaze :)
dieta ciazowwa,bez piwka i smazonego grilla zdecydowanie mnie odchudzila

reklama
Dziewczynki jestem!
Znowu wylądowałam w szpitalu, z dzidziulkiem wszystko dobrze na szczęście ale po tym co przeszłam żadne porody mi już nie są straszne
Współczuję i mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej :tak:

Mnie od wczoraj raz na jakiś czas pobolwea brzuszek- trochę okresowo, trochę jak na niestrawność, ale w dole brzucha i zastanawiam się czy tam jeszcze nisko są jelita?Czy juz tylko nad macicą, a za nią juz ich nie ma?

Dziewczyny, czy Wy farbujecie w ciąży włosy?Mi tak po tym lecie wyjaśniały włosy, ze średneigo brązu zrobił się jasny brąz i chętnie bym pofarbowała- przyciemniła trochę,zeby sie lepiej poczuć:) ale trochę się boję:)
Ja też miewam właśnie takie bóle brzucha i też ię zastanawiałam co to...

Ja nie farbuję. Na początku się bałam, bo farbuję na blond i farba zawsze mocno śmierdzi... A teraz mam już takie odrosty, że zaraz wrócę do naturalnego koloru. ;-)

A ostatnio zrobiłam sobie hennę brwi, trzymałam tak długo jak zawsze i prawie mi nie chwyciła! :szok:

Toksoplazmoza przenosi się tylko przez kał kota, w żaden inny sposób. Rozwija się w kale dopiero po 72 godzinach, więc wszystko zależy od higieny, a nie od unikania stworzenia.
Nie prawda! Nie trzeba mieć bezpośredniego kontaktu z kotem i jego odchodami, żeby się zarazić... Poczytajcie sobie w necie.
Dziewczyny mam głupie pytanie- jak wy tyjecie? Mnie waga z dnia na dzień potrafi skoczyć nawet o 1, 5 kilo to chyba nie jeste normalne co?Juz wczensiej skakała z dnia an dzien kilogram i to kilo zostawało, ale od wczoraj utyłam 1, 5 kilo!!!!i z 2, 5 zrobiło się 4 i mam doła....
Mi też waga mocno skacze :tak: Ważę się rano, po siku itd i np dzisiaj miałam kg mniej niż wczoraj. Jak dla mnie norma ;-)

Byłam przed chwilą na długim spacerku po mieście. Weszliśmy do pepko i kupiłam dwa bodziaki - jeden za 4 a drugi za 6 zł :tak:

I na koniec taka ciekawostka - chyba mam bardzo podobny nr tel co poseł Marek Suski, bo już drugi raz zadzwonili do mnie, że chcą z nim rozmawaić! Dziś dzwonili z radia Maryja! :-D

Do góry