reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Avo - tak sobie myśle, ze to raczej może tak być.. sama Wam pisałam, ze na plus mi weszło 4kg. Następnego dnia weszłam z rana na wagę - kilo mniej;-) Wieczorem weszłam raz jeszcze to kilo śmiało wiecej miałam, a jak sie dobrze opiję to i poltora mam wiecej niz rano:cool::cool:
Waż sie zawsze na 1wadze, o stałej porze - rano najlepiej na czczo po pierwszym sikaniu - Wtedy jest najkorzystniej :-D

edit

a 4kg to chyba niezły wynik jak na połowe ciąży.
Ja tez mam 4 i wczoraj gin jak mnie zobaczył nafotelu spytał czy ja w ogóle cos tyje :eek::eek:

Ostatnia edycja:
Dziewczynki jestem!
Znowu wylądowałam w szpitalu, z dzidziulkiem wszystko dobrze na szczęście ale po tym co przeszłam żadne porody mi już nie są straszne
Już lepiej ale jestem tak słaba, że jak siadam to się trzęsę a oczy mam jakbym makijaż smoky eyes zrobiła bo prawie nie spałam z bólu. Nie sądziłam, że można tyle wytrzymać.
Przedwczoraj wieczorem tak zaczęła mnie boleć moja zdrętwiała pachwina, że zaczęłam mdleć z bólu i wymiotować i dostałam drgawek. Mąż zadzwonił po pogotowie ale nie przyjechali. Spakował mnie szybko i zawiózł do szpitala. Tam mnie odsyłali z ginekologii na ortopedię, ostatecznie zostałam na ginekologii, zbadali ginekologicznie, chirurgicznie, dali kroplówkę z paracetamolem, która nic nie pomogła. Wszyscy nade mną stali i patrzyli jak ryczę, trzęsę się, nie mogę zrobić kroku ani się rozebrać. I powiedzieli, że nie potrafią mi pomóc, chyba, że na moją odpowiedzialność, jeśli nie wytrzymam to dadzą coś przeciwbólowego co jednak nie będzie obojętne dla dziecka. Nie wzięłam nic. Nie zmrużyłam oka. Dobrze, że sama byłam w sali bo jakby ktoś ze mną był to też by oka nie zmrużył. Na następny dzień przyszedł neurolog i stwierdził, że to nerw biodrowo pachwinowy i nic mi nie grozi oprócz bólu takiego, jakby ktoś tam ognisko rozpalał albo wbijał nóż. haha, spoko, pocieszona!
Na szczęście trochę mi przeszło i dziś rano zażądałam wyjścia bo i tak NIKT mi NIE JEST w STANIE POMÓC!!
Dzięki za troskę kochane, cały czas miałam wpisać ten mój nr tel w odpowiednim wątku ale wydawało mi się, że jeszcze mam czas...

Biorę się za czytanie, bardzo jestem ciekawa jak u Was.

Biedna ale się nacierpiałaś :*

witam :)

ja też mam wiyztę 16 stycznia :) z tą różnicą że my nadal nie chcemy znać płci :) modlę się tylko o to by z maleństwem było wszystko ok

kurczę, tyle piszecie że szok, ja niby na l4 ale ciągle coś w domu jest do roboty :)

mam problemy ze spaniem, budzę się średnio co godzinę i wiercę i kręcę w łóżku :(
dziś przed spaniem szkalnkę mleka wciągnę, może coś pomoże :D

leci już mi 17 tydzień, coś tam czuje w brzuchu ale nie jestem pewna czy na 100% to dzidziuś :)

Avo ja też tak tyje i to mnie martwi ale co zrobić jeść trzeba choć nie jem dużo, chyba to hormony bo ciąże zaczynałam z prawidłowym BMI i miałam nadzieję że uda mi się w całej ciąży przytyć góra z 14 kg a tu jak narazie się zapowiada że będzie o wiele wiecej, ciążę zaczynałam z wagą 62 przy 172 cm wzrostu a 22 grudnia miałam już wagę 71 :-(

Dziewczyny mam głupie pytanie- jak wy tyjecie? Mnie waga z dnia na dzień potrafi skoczyć nawet o 1, 5 kilo to chyba nie jeste normalne co?Juz wczensiej skakała z dnia an dzien kilogram i to kilo zostawało, ale od wczoraj utyłam 1, 5 kilo!!!!i z 2, 5 zrobiło się 4 i mam doła....

tak na moje oko to poprostu zatrzymało Ci sie od wczoraj za dużo wody w organiźmie, nie martw się to nie możliwe zeby ciało stało się cięższe az 1,5 kg przez jeden dzien chyba ze zjadłaś kilogram ziemniaków na raz popilas butlą wody i stanelas na wage:)

Moze troszkę ogranicz sól i wszysctko co słone i się poprawi :)
Ja na diecie bezsolnej schudłam 5 kg w 3 tygodnie :)

Dziewczyny mam głupie pytanie- jak wy tyjecie? Mnie waga z dnia na dzień potrafi skoczyć nawet o 1, 5 kilo to chyba nie jeste normalne co?Juz wczensiej skakała z dnia an dzien kilogram i to kilo zostawało, ale od wczoraj utyłam 1, 5 kilo!!!!i z 2, 5 zrobiło się 4 i mam doła....

Wybacz za pytanie ale jak u Ciebie z kupką? jak takowa zalega to waga też więcej pokazuje

te dołki były dwudniowe po 12 godzinach siedzenia.....dziękuję z ataki skok wagowy- mi naprawde trudno potem zrzucac te kilogramy:(

no wiec, wąże się zawsze rano przed jedzeniem. Wieczorem mam zawsze co najmniej 1, 5 kilo więcej:) w ciazy czy bez:)

Soli dużo nie jem.

Z kupkami u mnie różnie, ale wczoraj nie zrobiłam i dość dużo zjadłam,ale nic jakoś mega tuczącego.

Gdybym byłą w połowie ciazy(czyt. 20 tydzień) to bym się nie martwiła, ale mi jeszcze 3 tyg brakuje i przez te 3 tyg to mogę mieć plus kolejne 3 kilo:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry