reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny, czy Wy farbujecie w ciąży włosy?Mi tak po tym lecie wyjasniały włosy, ze średneigo brązu zrobił się jasny brąz i chętnie bym pofarbowała- przyciemniła trochę,zeby sie lepiej poczuć:) ale trochę się boję:)

ja farbuję u fryzjera, farbą beż amoniku i jestem bardzo zadowolona :-)

karamija jak dobrze że już jesteś z nami :-D

reklama
Avo - nie farbuje ale nie ze wzgledu na dzidziola tylko oszczedzam;-) teraz odpoczywaja zeby niebawem wrócic do blondu;-) gdyby nie to, farbowałabym!!!

buziak
co do przyczyny to albo od jakiegoś ucisku w kręgosłupie ale tego nie mogą sprawdzić dopóki nie urodzę albo druga teza wspólna ginekologów i neurologa to taka, że mam cały czas mocne tyłozgięcie macicy a do tego dzidziuś się tam w ten zaułek wcisnął, dlatego też przestałam go czuć bo jest właśnie całkiem z tyłu. Mam dużo leżeć na brzuchu i nachylać się do przodu, żeby wszystko się tam przemieściło i może nie będzie ucisku. Wszystko może.

avo
ja zafarbowałam raz, trochę przyciemniłam, żeby tak nie było widać odrostów ale teraz się trochę wstrzymam, z tego co mówią jednak to po 1 trymestrze spokojnie można farbować

Ostatnia edycja:
karamija - brzmi rozsądnie, biorac pod uwage fakt ze wczesniej nie miałas zadnych problemow...:sorry:
to kładz sie na brzuch!!! ;-)

Dziewczyny, czy Wy farbujecie w ciąży włosy?Mi tak po tym lecie wyjaśniały włosy, ze średneigo brązu zrobił się jasny brąz i chętnie bym pofarbowała- przyciemniła trochę,zeby sie lepiej poczuć:) ale trochę się boję:)

Ja farbowałam dzień przed Wigilią. Na szczęście koleżanka fryzjerka to tak wykombinowała żebym nie siedziała w oparach farby i płynu do trwałej innych klientek tylko zapisała na taki czas gdy same strzyżenia męskie miała.

witajcie kobietki :-) u mnie dziś wicher taki że nawet pies nie chce wyjść na dwór
karamija współczuję przejść i oby już było wszystko dobrze
Fuck...w pracy mam 5 kotów nadwornych...z dworu do mnie na biurko...i tak w kółko, ale kuwet przynajmniej brak...
ja też nie miałam toxo i gin kazał unikać kotów i ogródków :tak: raczej nie musisz "jeść kociej kupy" żeby się zarazić ale na pewno jak masz kontakt z kotami to ryzyko jest większe więc higiena bardzo ważna

Ciekawa jestem - wizyta 16.01 o 17:30 - zaciskajcie kciuki ;-)

Milego dnia
masz zwykłą wizytę czy połówkowe? bo nas już na 16.01. jest cztery więc serdecznie zapraszamy :-)

Dziewczyny, czy Wy farbujecie w ciąży włosy?Mi tak po tym lecie wyjaśniały włosy, ze średneigo brązu zrobił się jasny brąz i chętnie bym pofarbowała- przyciemniła trochę,zeby sie lepiej poczuć:) ale trochę się boję:)
ja farbuję farbą bez amoniaku i jest ok chociaż za pierwszym razem bałam się czy kolor wyjdzie taki jak powinien ale się udało

Jak to test z siuskow to mozna taki? Zupelnie jestem zielona widze:-(

tak sa rozne , ja akurat mialam best baby gender test od 14 tyg. ciazy daje 100 % , ale czy mi sie sprawdzi to zobacze 16 stycznia

ja farbuje, ale kupuje farbe bez amoniaku - farbowalam przy kazdej ciazy i nic moim dzieciom nie jest

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
raczej nie musisz "jeść kociej kupy" żeby się zarazić ale na pewno jak masz kontakt z kotami to ryzyko jest większe więc higiena bardzo ważna

Toksoplazmoza przenosi się tylko przez kał kota, w żaden inny sposób. Rozwija się w kale dopiero po 72 godzinach, więc wszystko zależy od higieny, a nie od unikania stworzenia.

Do góry