reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja kupowalam w h&m i nosze 34-36, kupilam sobie 36 i mam troche zapasu tam gdzie pasek , ale coraz mniej :) ogolnie zalezy czy ci dupka tyje:) rozmiar 34 ciazowe to 34 zwykle tylko ze ten pasek wychodzi nisko na lonie a wyzej masz juz rozciagliwa bawelne. wiec jesli ci nie idzie w uda i posladki to ten rozmiar co nosisz zwykle powinien byc ok.

reklama
Tak mi się przypomniało, że jak mieszkalam jeszcze w Polsce u rodzicow to pewnego dnia nasz pies wariował, wył, wymiotował, nie wiedzielismy co sie dzieje a poszlam do ogrodka a ktos nam w nocy wrzucil łeb świni:szok:

Co do spodni ja za to kupowalam rozmair wieksze i mialam na całą ciąże:-D wolałam lużniejsze:tak: z Kuba w 3 parach przeszłam całą ciąże ale wszystkie sprzedałam i teraz zaluje bo były super, niedawno kupilam w h&m legginsy i jestem bardzo zadowolona:tak: na razie mam je plus jedne ciazowe, a po domu dres lub getry:tak:

edit. jak dla mnie w h&m sa dziwne te rozmiary, normalnie kupuje 10 czyli 38 lub 12 czyli 40 a w h&m to najlepiej byloby mi kupic 16 hahaha, normalnie szok.
Ae to wszystkie kolezanki mowia, chyba ze tak jest tylko w UK ale watpię

witajcie kobietki :-)
Natka - idz bez tampona i sie zrelaksuj. Od infekcji w macicy chroni cie czop ktory zamyka ujscie szyjki az do porodu, plus nasza pochwa tez ma srodowisko kwasne. Jedz naturalne jogurtasy i bedzie dobrze.

Co do zamknietego to na bank niedlugo dolaczysz
Ps. Nic wielkiego tam sie nie dzieje tu jest bardziej ruchliwo.

Prawda jest taka ze kiedys jakis trol wprowadzil komus traume i teraz musimy chuchac na zimne:D
dziękuję mamina i tak właśnie zrobię-będę się relaksować :tak: a co do zamkniętego to jak na razie nie czuję takiej potrzeby

Na forum może i pierwsza...golonka zamarynowana, zapiekanka w piekarniku, lodówka umyta, kanapki do pracy i mąż wyprawiony, pranie wstawione, film looknięty ;D
Spać nie mogę...dostałam wczoraj cynk z księgowości, że w związku ze zrównaniem płac (zamiast innym podnosić) moją obniżają o 1/4 do innych...jeszcze nie wiedzę nie mogą...dziś się dowiedzą...mam stresa...
:szok: szalona - może wpadniesz i do mnie jak już u siebie wszystko zrobisz ;-) a pracą się nie martw, na pewno wszystko będzie dobrze chociaż nieźle ich przetrzymałaś w niewiedzy

Witam sie i ja

Mnie jakieś przeziebienie złapało, nie poszłam do pracy. Z nosa leci, gardło boli i nie ma czym sie leczyć. Na 10.30 lece do lekarza. Przede mna 4 dni wolnego:) jak mi sie spodoba o chyba juz pojde na L4.

Pozdrawiam
ja polecam L4 :tak: czas dla siebie, wypoczynek, bez problemu umawiam się na wizyty do lekarzy i dla znajomych zawsze jest czas a poza tym do 67 roku życia jeszcze się napracuję więc teraz korzystam

Ja szybciutko witam,
dziewczyny mi gin mówił że tampon na upartego można - ale lepiej kupić globulki z neutralnym ph i aplikować na noc po basenie.
Niestety zapomniałam nazwę ich :( zapytam jak będę 9 na kontroli.

Mi gin zalecił po basenie lactovaginal
:tak:

Karierowiczka daj znać, co i jak! 50/90 ciśnienie czego??:szok:

Możesz jechać, czasami faktycznie można się czymś zarazić na basenie ale ryzyko chyba nie jest duże
dziękuję dziewczynki :*

Ja idę na połówkowe 16 stycznia także tez już niedługo. A do gin na fotel ide za tydzien w poniedzialek , bo mialam isc teraz w poniedziałek ale zapomniałam :) Z każdym dniem coraz bardziej obojętna mi jest płeć :) Pewnie dlatego ze juz tak o tym nie myśle cały czas jak wcześniej. Co bedzie to bedzie :)
ja też ja też idę 16.!!! tyle że ja już na 90& wiem że dziewczynka więc idę potwierdzić

Doktor zrobil sekundowe usg i w sumie nic nie powiedzial, wiecej to ja mowilam. Zbadal mi serce i pluca i to tyle. Czyli co bede sobie zyla tak dalej w razie co pojde do gp
straszne że tak przedmiotowo cię potraktował, współczuję

Moje drogie, czy któraś z Was czuje juz jakieś ruchy dzidzi? Bo ja na razie nie i nie moge się doczekać!
nie martw się kochana, ja na razie też nic nie czuję chociaż wczoraj wieczorem jak się położyłam w łóżeczku na plecach i rękę położyłam pod pępkiem to były takie bulgotki czy coś...spróbuję dziś to powtórzyć dla pewności czy to to

o fuuuj!!!!!! co za kretynski pomysl:/

widze ze temat basen, ja zaczynam aqua joge dla ciezarnych od przyszlego tygodnia, 2 razy w tygodniu:) gin mi powiedziala ze jak nie mam problemow z infekcjami to moge sprobowac, ale zeby raz w tygodniu globulke floragyn zapodac zapobiegawczo, na odbudowanie flory. mam nadzieje ze nie zaszkodzi mi ten basen bo czuje sie juz taka ociezala i zesztywniala ze koniec..
ja właśnie też mam ochotę na taki relaks więc dziękuję za podpowiedź

Trafiłam dyra na korytarzu...Chciałabym porozmawiać...Proszę mówić...Tu?! Tak...Ok...Jesteśmy w ciąży...ble, ble, ble...był w tak głębokim szoku, że aż pogratulował i się uśmiechnął...Godzinę później dostałam cynk z księgowości, że dyr tam dzwonił i kazał wstrzymać się ze zmianą mej umowy bo sytuacja się zmieniła...pytał czy dostarczyłam zaświadczenie...Spokojna jego łysiejąca...w sobotę mam gina to i zaświadczenia i wszystko co niezbędne (czytaj L4) mi wypisze ;D Jak mnie dyr wnerwi to sam będzie sekretariat obsługiwał ;D I tak nie chcę już tu wracać po macierzyńskim...w tym roku mija mi 5 lat...dość...już jakiś czas mam dość...

veritaserum71:7988329 pisze:
Ja to mam od dwóch dni parcie na żelki :eek: Na czekoladę patrzeć nie moge, ale żelki.....mniam.
Czy tylko ja tak mam> Moze czegoś mi brakuje??:confused:

To sie nazywa przepoczwarzanie w zelke hyhy, zelatyna dobra jest na chrzastki i pazurki. Poprostu bejbik zapuszcza pazurki i tyle

Ostatnia edycja:
carla - jak i tak nie chcesz tam wracac to tym bardziej trzeba było sie nie denerwowac!!!;-)

czyli widzę, ze to nie tylko nam dobrobyt z nieba spada:cool2::cool2:
ludzie to swinie jednak!!!

ja polecam L4 :tak: czas dla siebie, wypoczynek, bez problemu umawiam się na wizyty do lekarzy i dla znajomych zawsze jest czas a poza tym do 67 roku życia jeszcze się napracuję więc teraz korzystam
No właśnie!
Jak sobie pomyślę, że przede mną jeszcze 40 lat pracy...!:szok: Będę miała jakieś 50 lat przepracowane...

reklama
Trafiłam dyra na korytarzu...Chciałabym porozmawiać...Proszę mówić...Tu?! Tak...Ok...Jesteśmy w ciąży...ble, ble, ble...był w tak głębokim szoku, że aż pogratulował i się uśmiechnął...Godzinę później dostałam cynk z księgowości, że dyr tam dzwonił i kazał wstrzymać się ze zmianą mej umowy bo sytuacja się zmieniła...pytał czy dostarczyłam zaświadczenie...Spokojna jego łysiejąca...w sobotę mam gina to i zaświadczenia i wszystko co niezbędne (czytaj L4) mi wypisze ;D Jak mnie dyr wnerwi to sam będzie sekretariat obsługiwał ;D I tak nie chcę już tu wracać po macierzyńskim...w tym roku mija mi 5 lat...dość...już jakiś czas mam dość...
Ja się przyznałam do ciąży dopiero wczoraj. Długo się z tym ociągałam bo niedawno zmieniłam firmę i po kilku miesiącach….bum! Na szczęście moja szefowa i grupa zareagowali najlepiej jak mogli. Wszyscy bardzo mi gratulowali a szefowa zapewniła, że będę mieć gdzie wracać (co nie było takie pewno bo póki co miałam umowę na czas określony). Kamień z serca bo bardzo mi się ta praca podoba. A ponieważ świetnie się czuję, i nie widzę powodu by isc już na L4 to popracuje jeszcze przynajmniej do kwietnia. Przynajmniej między ludźmi fajnymi jestem:)

Do góry