reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

a tak wogole to sie zastanawiam czy nie isc troche wczesniej na te usg....do planowanego jeszcze 8 dni....dla mnie to wiecznosc

reklama
ja również witam i przepraszam za przeoczenie :zawstydzona/y:
a tak w ogóle to mam dylemat i mam nadzieję że mi pomożecie - jedziemy z mężusiem na weekend w górki i chcemy pójść na termy, do tej pory myślałam że nie ma problemu bo tam woda nie przekracza 36 stopni więc jest ok ale teraz poczytałam i spotkałam się z kilkoma opiniami że nie jest to wskazane ze względu na możliwość zakażenia dróg moczowych itp. :szok: do tej pory nie miałam z tym żadnych problemów a na dodatek wiem że basen nawet się zaleca kobietom w ciąży...POMOCY!!!
Mój gin mówie, ze basen jak najbardziej itp przyjemności, ale bezpiecznie założyć tampon dla ochrony przed syfami różnymi,

kasia,natka - Dzis ten temat był wałkowany poraz kolejny, zakonczyłysmy go wczesniej, ale ciesze sie w takim razie, ze sie zrozumiałysmy. Nie musisz byc niemiła.

nie wiem czy wy tez macie takie skurcze w dole brzucha....dzisiaj tak sie dzidziol wykrecil ze czulam jego plecki, stwardial mi caly dul brzucha ....tez tak macie? Ja czuje tylko przemieszczanie sie bobasa a czekam na kopmniaczki a mialam ich bardzo malo
JA czuje tylko delikatne puknięcia/kopniaczki :tak:

Delwer ja mam takie dni ze czuje malenstwo a potem cisza i czuje twardnienie brzucha jak sie zmecze, albo wlasnie przemieszczanie sie, ale nie kopanie. chociaz ostatnio zauwazylam zze jak mi sie chce siku to mi brzuch sie stawia. i tak sie zastanawiam co ma piernik do wiatraka?przeciez to co innegoa za kazdym razem tak mam. jakas dziwna jestem...
Miki w takim razie czekamy na CIebie:)
Sicilpol ja po swietach docienilam co to znaczy byc u siebie. myslalam ze sie poplacze ze szczescia we wlasnym lozku, nikt mi nad glowna nie latal:)
Kasia i buziak ja podczytuje tez jak tu sie nic nie dzieje:cool: inne fora a wlasciwie np miesiac do przodu co my niedlugo bedziemy miec:p wscibskie nie wscibskie no ale na glowny watek nie wchodze bo nie interesuje mnie co kto na obiad je:p ale kiedy ruchy czuje, jakie badania i takie tam:)

agaundpestka to mnie zaskoczyłaś :szok: bo ja gdzieś czytałam że tampony w ciąży są absolutnie zakazane bo zwiększają ryzyko infekcji...zaraz się okaże że ile ludzi czy ginów tyle opini :-D ale dziękuję za potwierdzenie że basen jak najbardziej

nie wiem czy wy tez macie takie skurcze w dole brzucha....dzisiaj tak sie dzidziol wykrecil ze czulam jego plecki, stwardial mi caly dul brzucha ....tez tak macie? Ja czuje tylko przemieszczanie sie bobasa a czekam na kopmniaczki a mialam ich bardzo malo

wystarczy że sie połozę na plecach i mam takie wypinanki:tak:

A mnie jak byłam w szpitalu położna powiedziała żaby tamponów w ciąży nie używać!?:eek:
Ja w wigilię czułam już takie puknięcia, kopniaczki tzn. teraz jak zaczęły się powielać to myślę że wtedy to zaczęły się te kopniaczki. Oczywiście nie czuję tego dzień w dzień ale się pojawiają. Czasem jak przyłożę ręce do brzusia to czuję jak mi się tam taka guleczka przesówa :-D

Edit Tak jak napisała Buziak jak leżę i nogi wyprostuję to też czuję " wypinanki"

kasia,natka - Dzis ten temat był wałkowany poraz kolejny, zakonczyłysmy go wczesniej, ale ciesze sie w takim razie, ze sie zrozumiałysmy. Nie musisz byc niemiła.
niemiła :szok: chyba nic niemiłego nie napisałam...a jeśli ten temat już przerabiałyście to ja po prostu o tym nie wiem i jeszcze raz podkreślę że każdy ma prawo mieć swoje zdanie, a jeśli czymś cię uraziłam to nie miałam takiego zamiaru (tylko czym?)
blond tak jak już pisałam mnie to nie dziwi że ktoś szuka informacji, porównuje swoje odczucia i jest ciekaw jak to wygląda u innych - dlatego właśnie powstają fora

reklama
oj to dobrze.....z corka tak mialam ale duzo pozniej. Buziak ty nawet nie wiesz jak ja ci zazdroszcze tej jutrzejszej wizyty i poznania plci....zycze coreczki :)

Do góry