reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dzień dobry!
u mnie dziś o wiele lepiej bo
miałam znowu usg i coś widać! Jest maleńka kropeczka, boże jak mi ulżyło nawet sobie nie wyobrażacie! Kobieta powiedziała, że wszystko jest ok ale że były plamienia to mam głównie leżeć z nogami do góry:no:
przecież ja mam w domu 2,5 latka, wyobrażacie sobie w takiej sytuacji leżeć?? masakra jakaś, będzie biedaczek w kolejnych dniach głównie bajki oglądał, jemu to pasuje ale ja od razu mam wyrzuty, muszę jednak trochę poleżeć. Miałam też drugą betę dziś, wieczorem będę wiedziała czy prawidłowo przyrasta i wtedy się uspokoję.

toksoplazmoza
nie przejmujcie się za bardzo, większość z nas ma już przeciwciała, człowiek przechodzi to zwykle bezobjawowo więc się nie wie że się to miało a jak się miało to już nic nie grozi
mnie w tamtej ciąży idiotka w laboratorium tak przestraszyła, że mało zawału nie dostałam, oddała mi wynik i mimo tego, że nie jest upoważniona do omawiania go z pacjentem bo nie jest lekarzem, nastraszyła mnie, że jest bardzo źle i że jeśli jestem w ciąży to trzeba coś z tym zrobić:-(Ja głupia zamiast dzwonić natychmiast do gina to czekałam 3 dni do wizyty i siwiałam ze zmartwienia. Ginka spojrzała na wynik i wyrzuciła do kosza twierdząc, że nic tam nie ma

torbiel mi się przez ciążę wchłonęła zupełnie i już nie pojawiła się, tak samo uleczyła mi się endometrioza i minęły przepotworne bóle miesiączkowe

a co do wieku to chyba nie ma reguły, każdy jest dobry, ja żałuję, że nigdy nie będę młodą mamusią tak jak te które rodziły mając 20 lat a z drugiej strony cieszę się, że mam dojrzałe i świadome podejście do rodzicielstwa :-)

no i strasznie dużo piszecie, minie chyba trochę czasu zanim się połapię co kto i jak

dodałabym awatar ale chyba nie wiem jak

Witam duszyczki zaciążone :-)

Co do uzdrawiającej roli ciaży, to ja od 12 roku życia leczyłam się na niedoczynność tarczycy. Bałam się, ze w ciąże nie będę mogła zajść, jednak poszło po 3 m starań. Podczas ciaży wciaż łykałam letrox i robiłam testy. Po porodzie, kontunuowałam. W końcu, nie miałam kasy na wizytę i przez 3 miesiace nie brałam lekarst. Kiedy poszłam do lekarza, kazał mi iść na wyniki i straszył, że takie lekceważace podejscie jest niebezpieczne. I co? Okazało się, ze już nie mam niedoczynnosci tarczycy :rofl2: Wyniki idealne. Lekarz twierdził, ze to niemożliwe, ze widocznie nie byłam chora. To na co leczyli mnie pół, a nawet większosć życia? Ciekawe, co??
Już nie biorę lekarstw, ale i tak zrobię sobie badanie, zeby potwierdzić, bo już kilka miesiecy nie biorę:-)

Ja też liczę na to, że ciąża uwolni mnie przed okropnymi dolegliwościami miesiączki. Od ostatnich kilku lat przechodziłam ją okropnie. Silne bóle, osłabienie, wymioty...Musiałam zwalniać się z pracy lub w ogóle do niej nie szłam. Wstyd mi było już przed pracownikami, bo wszyscy zawsze wiedzieli czemu mnie znów nie ma. Bałam się też, że może to endometrioza dlatego jak udało się zajść od pierwszego razu bardzo się ucieszyłam :-D:-D

Ja mieszkam w naprawdę chorym kraju. Patrzcie jakie ogłoszenie właśnie znalazłam:\

Pokojowa;

[h=4]wymagania:
  • wykształcenie średnie,
  • orzeczenie o niepełnosprawności,
  • znajomość j. angielskiego w stopniu komunikatywnym.
Umowa-zlecenie. Praca polega na sprzątaniu pokoi hotelowych po remoncie: mycie szyb i toalet.

CHORE!!
:angry:[/h]
Wykształcenie srednie, niepełnosprawnosć i znajomość jezyka do mysia szyb i toalet:wściekła/y: (znalazłąm to na stronie urzedu pracy:baffled:)

Takie rzeczy psują mi humor:crazy:

muńka
ja miałam dokładnie tak samo, czasem mnie na pogotowie wieźli bo niemal traciłam przytomność i majaczyłam
teraz (tzn teraz już nie ale wcześniej już po porodzie) okres mnie zaskakiwał kompletnie bo nie czułam nic ani przed ani w trakcie, zyskał tylko na intensywności ale to jakoś da się przeżyć

Ja mieszkam w naprawdę chorym kraju. Patrzcie jakie ogłoszenie właśnie znalazłam:\

Pokojowa;

wymagania:
  • wykształcenie średnie,
Umowa-zlecenie. Praca polega na sprzątaniu pokoi hotelowych po remoncie: mycie szyb i toalet.

CHORE!!
:angry:

Wykształcenie srednie, niepełnosprawnosć i znajomość jezyka do mysia szyb i toalet:wściekła/y: (znalazłąm to na stronie urzedu pracy:baffled:)

to wygląda na jakiś żart!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Pokojowa;

[h=4]wymagania:
  • wykształcenie średnie,

CHORE!!
:

Może kible są interaktywne i trzeba do nich po angielsku mówić co by się woda spuszczala kto wie?:-D
Zgadzam się ze chore i jakie motywujace do dalszego szukania pracy :-(

reklama
Do góry