reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

muńka
ja miałam dokładnie tak samo, czasem mnie na pogotowie wieźli bo niemal traciłam przytomność i majaczyłam
teraz (tzn teraz już nie ale wcześniej już po porodzie) okres mnie zaskakiwał kompletnie bo nie czułam nic ani przed ani w trakcie, zyskał tylko na intensywności ale to jakoś da się przeżyć

Jak ja nic nie będę czuła podczas okresu to chyba zwariuję ze szczęścia!! :-)

A z tą pracą to niezłe przegięcie!!!

Uciekam do pracy, miłego dzionka mamuśki :happy2:

reklama
Cześć,

Wypiłam kawę, i udało mi się przeczytać wszystkie nowe posty (bardzo dużo piszecie :-))
Ja też dołączam do mamuś po 30tce, chodź jak urodzę, to będzie to dopiero /(aż) 31lat.
Wydaje mi się, że nie ma odpowiedniego okresu na dziecko - każdy czas jest dobry i w zależności od sytuacji trzeba siebie w nim odnaleźć. Można być świetną nastoletnią mamą, lub też dojrzałą kobietą - trzeba tylko chcieć.
Cały czas uważam, że to niesamowity czas, gdy świat człowiekowi staje do góry nogami, zmienia się zapatrywanie i priorytety.

Z przypadłości ciążowych chyba na razie najbardziej doskwiera mi zmęczenie. Gdy malucha położę już spać, to sama zaraz padam ze zmęczenia.

Włosy farbowałam całą poprzednią ciążę - potwierdzam że włsy miałam świetne, niestety po porodzie szybko wróciły do poprzedniego stanu:sorry2:

Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze u Was wszystkich, i wszystkie problemy które się pojawiają szybko znikną

Kurcze dziewczyny jak wytrzymac w pracy? Uv mnie dzisiaj makabra! Nie dosc,ze zasypiam to jeszcze na niczym nie moge sie skupic.... jakis koszmar! Jakas slaba taka jestem,jak nie ja..... buuuuuuuuu!

Eh dziewczyny zlapal mnie koszmarny stres. jutro pierwsza wizyta u gin. i strasznie sie boje... na pewno zrobi mi przy okazji usg.. ale mam taki strach w oczach ze nie moge sobie z tym poradzic.. w nocy koszmary juz mam przez to... niewiem skąd sie u mnie wziely te lęki przed tą wizytą... chciała bym mieć to już za sobą i żeby wszystko bylo ok.. ale boje sie.. jutro o 15.30 eh... jutro juz będzie 8tydzien ciąży licząc wg OM.

sygnatura mi sie nie pojawia?:/

Ostatnia edycja:
KamilaLublin:7682426 pisze:
Eh dziewczyny zlapal mnie koszmarny stres. jutro pierwsza wizyta u gin. i strasznie sie boje... na pewno zrobi mi przy okazji usg.. ale mam taki strach w oczach ze nie moge sobie z tym poradzic.. w nocy koszmary juz mam przez to... niewiem skąd sie u mnie wziely te lęki przed tą wizytą... chciała bym mieć to już za sobą i żeby wszystko bylo ok.. ale boje sie.. jutro o 15.30 eh... jutro juz będzie 8tydzien ciąży licząc wg OM.

Kamila!
Glowa do gory,na pewno wszystko bedzie dobrze,moze nawet serduszko juz zobzczysz! Ja swojej wizyty nie moge sie doczekac a tu jeszcze 3 tygodnie!

3mam kciuki!

Kamila!
Glowa do gory,na pewno wszystko bedzie dobrze,moze nawet serduszko juz zobzczysz! Ja swojej wizyty nie moge sie doczekac a tu jeszcze 3 tygodnie!

3mam kciuki!
w głębi serca wiem ze jest wszystko ok.. ale mimo to ten lęk który czuje jest koszmarny.. pewnie bede cala sie trzesla jutro podczas tej wizyty eh ;p lekarka pomysli ze cos ze mna jest nie tak :)

kamila
ja wczoraj cały dzień i całą noc taka zdenerwowana byłam a rano się trochę uspokoiłam a po wizycie już mi dużo lepiej, wypij melisę :)

ja na szczęście nie pracuję i sobie trochę nie wyobrażam choć w poprzedniej ciąży pracowałam i to dość ciężko fizycznie w uk, tam wczesna ciąża to dla nich NIC
a tu w Niemczech każą mi leżeć najlepiej z nogami do góry

reklama
Nanulika,kurde ja mam tak samo.spac mi sie chce,mam mdlosci ,zgage a zapierniczac trzeba i to po 12 godz.nie wiem jak dam dalej rade.dobrze,ze mam Was w telefonie,ale fakt juz tyle nas,ze ciezko spamietac.Chyba zaloze taki zeszyt i bede wpisywać o was info bo sie gubie juz powoli ;)
Poza tym tez jakas depresja mnie dopadla ostatnio.
Osobiscie uwazam ze mlode mamy sa bardzie wyluzowane,u mnie w rodzinie sa 2 po 30 z pierwszym dzieckiem i dla mnie to masakra. Chowanie pod kloszem,wyparzanie,przebieranie,przegrzewanie,chuchanie,dmuhanie,ahh,przesada.na spacer nie wyjdzie bo temp jest ponizej zera! Moze niektore z was urazilam,to przepraszam,ale ja mialam dziecko w mlodym wieku,teraz mam 30 lat i podchodze juz inaczej troche.
A w irlandii od niemowlaka dzieci sa na boso,czy pada czy zimno i nie choruja! Ostatnio dwie 3 latki nagusie sie w kaluzy ciapaly:)

Do góry