reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Co to pracy, też mam z tego tytuły trochę trosk, bo mam zatrudnienie na umowe zlecenie, takze zadne swiadczenia mi nie przysluga. Nie ma mnie w pracy= nie ma pieniedzy. Szukam cos zeby na predko znalezc na umowe o prace ale jest bardzo ciezko, a im dalej z czasem tym szanse mniejsze bo i brzuch wyjdzie kiedys na wierzch....
Póki co staram sie o tym nie myśleć, ale MÓJ co chwila mnie stresuje przypominając ze musze coś znaleźć zeby tak w domu nie siedzieć.... Co prawda on ma i swoją firmę i pracuje gdzie indziej... ale co niezależność finansowa to niezależność, poza tym dodatkowe pieniądze zawsze są mile widziane.
Odchodzi nam na szczęscie problem kredytu za mieszkanie bo mamy swoje własne wiec placimy tylko czynsz, ale ja mam koncowke kredytu za swoj samochod....poza tym zostal mi ostatni semestr studiow prywatnych i obrona a to też są koszta- swoją drogą wstępny termin porodu pokrywa mi sie z datą obrony ;//
Ale nie ma co sie teraz zamartwiać trzeba myśleć ze przezwycięży się wszystkie przeciwności losu!

Jeśli Twój mąż jest na działalności to powinien a. zgłosić Cie do ubezpieczenia rodzinnego...b. zatrudnić Cię byś miała świadczenia...
http://firma.onet.pl/718,1062507,druki.html

Ostatnia edycja:
reklama
Znowu zaczynam panikować, miałam dziś potworny sen, strasznego doła przez to mam cały czas :-(
Obudziłam się i od razu zaaplikowałam sobie dodatkową luteinę i zaopatrzyłam się we wkładkę, później co chwilkę się budziłam i sprawdzałam czy aby na pewno jest czysta
Czuję się jak najbardziej ciążowo i wiem że z dzidziusiem powinno być wszystko dobrze ale tan sem mnie przeraził i jakoś nie umiem się pozbierać do kupy, rano myślałam że jest lepiej

Znowu zaczynam panikować, miałam dziś potworny sen, strasznego doła przez to mam cały czas :-(
Obudziłam się i od razu zaaplikowałam sobie dodatkową luteinę i zaopatrzyłam się we wkładkę, później co chwilkę się budziłam i sprawdzałam czy aby na pewno jest czysta
Czuję się jak najbardziej ciążowo i wiem że z dzidziusiem powinno być wszystko dobrze ale tan sem mnie przeraził i jakoś nie umiem się pozbierać do kupy, rano myślałam że jest lepiej

Ja tez mam rożne koszmary i jak byłam w pierwszej ciąży tez pamietam ze okropne sny były i córkę zdrowa urodziłam :-)Także się nie przejmuj.To nasz organizm wykonuje podwójna prace i stad te sny ( ja tak sobie tłumaczę):-)Ja tez wymyslam problemy, macam się po cyckach, cuduje ,szukam czy są objawy itd. Dzisiaj od rana mam dola bo piersi mniej znów bolą i są jakieś miękkie wiec już sobie robię rożne filmy w głowie :-)Poza tym chodzę wkurzona ogólnie nie wiedzieć na co. Eh cieżko mi ze sobą wytrzymać :no:

carla81 nie nie pracuje teraz oddalam sie wychowywaniu dziecka... mysle ze do pracy pojde dopiero jak drugie dziecko pojdze do przedszkola z tego co wiem to od 3 roku zycia juz mozna poslac dziecko

Goldenlucy mnie akurat cycory bolą prawie cały czas ale jak tylko przez dłuższą chwile nie jest mi niedobrze to zaczynam wariować. Przez ostatnie dwa dni byłam najszczęśliwszą osobą na świecie a dziś depresja :-(

Ale to w pewien sposób też jest objawem ciąży więc chyba powinnyśmy być z tego zadowolone ale jakoś mi ciężko

Goldenlucy mnie akurat cycory bolą prawie cały czas ale jak tylko przez dłuższą chwile nie jest mi niedobrze to zaczynam wariować. Przez ostatnie dwa dni byłam najszczęśliwszą osobą na świecie a dziś depresja :-(

Ale to w pewien sposób też jest objawem ciąży więc chyba powinnyśmy być z tego zadowolone ale jakoś mi ciężko

Czyli wniosek jest jeden. Hormony szaleją :-) Ja od rana jakaś słaba spiaca i boli mnie głowa. I chce mi się kawki. Zrobię sobie słaba bo usne :-)

carla - nasz slub dopiero 10 grudnia wiec dopiero wtedy bede jego żoną;/ nie wiem czy to ma znaczenie?? ale dziekuje za podpowiedz!:)

Poza tym druga przeszkoda ja jestem zameldowana w swoim mieszkaniu, A. w swoim... a mieszkamy jeszcze pod innym adresem:) Troche kombinacji ale pod tym sie kryje po prostu konieczność wyższa....

Z tym mieszkaniem to nie problem...jest wtedy tylko inny druk do Zus (zaraz Ci znajdę)...czyli teraz nawet lepiej (jak jeszcze nie jesteście małżeństwem)...może Cię zatrudnić i zapłacić składkę ubezpieczenia za miesiąc...Ty już jako zatrudniona idziesz na L4 i po 30 dniach płaci Ci już Zus a nie mąż :D Masz prawo do macierzyńskiego...

Druk:
http://firma.onet.pl/718,1062506,druki.html

Ostatnia edycja:
Witajcie o poranku :)

Dziewczyny co do TOXOPLAZMOZY to pamiętajcie, że zarazić się nią można również od nieumytych owoców. Także w ciąży należy uważać na surowe mięso (ja mam osobną deskę do mięsa), myć owoce, no i wiadomo, uważać na odchody kotka, ale większe prawdopodobieństwo zarażenia się jest od nieumytych owoców, czy mięsa.

Ja wczoraj odebrałam wyniki krwi i jest wsio oki :tak: Ale ja Betki nie robiłam ani razu, za bardzo by mnie stresowało bieganie do laboratorium i czekanie na wyniki... Jutro mam pierwsze USG i mam nadzieję, że wyjdziemy z badania z uśmiechem na buźkach.

Kolejna sprawa to alkohol - żadna ilość alkoholu w ciąży nie jest wskazana, nawet kieliszek. Nie ma konkretnych badań na to, że kobieta w ciąży może pić.

Skoro już o wieku to ja mam 27 lat i jak urodzę będę miała 28 :-D zawsze chciałam urodzić wszystkie dzieciaczki przed 30, ale życie nie pozwoliło mi wcześniej zajść w ciążę, bo od lipca zeszłego roku miałam dwie ortopedyczne operacje i musieliśmy plany przełożyć. Bałam się, że może być też problem z zajściem, bo tyle kobiet długo stara się o dziecko, ale nam udało się od pierwszego razu :-)

Lena01, najważniejsze, że oboje pragniecie tego dziecka. Jesteście młodzi i silni dlatego na pewno dacie radę :)

Ja miałam dwie noce z koszmarami i przez dwa dni chodziłam pełna niepokoju, ale teraz wierzę, że będzie dobrze!!

Mnie cycory też bardzo bolą!! rano czuję się najgorzej, bo jak otworze oczy to od razu mi niedobrze a dziś po umyciu zębów musiałam się położyć, bo było mi słabo. Dobrze, że pracuję popołudniami, bo musiałabym inaczej z pracy zrezygnować,a tak póki co mogę jakąś kaskę do domku przynieść. Niestety też nie mam umowy o pracę, więc jak zrezygnuję z tej co mam to będę żyć z pieniążków męża a przed nami kupno mieszkania i kredyt, no ale damy radę, bo na szczęście mąż dobrze zarabia. Szkoda tylko, że w Stolicy takie ceny!!

Życzę Wam miłego dzionka!!

Cześć dziewczyny :)
Ale się rozpisałyście tylke czytania ze hoho !!
xdorotaa a ten Twoj nie moze Ciebie zatrudnic pierwszy miesiac zaplacicie sobie zus potem idz na L4 przez pierwsze 33 dni bedziecie mieli tylko koszt ubezpieczenia chorobowego na pozniej juz do rozwiazania i na macierzyńskim ZUS bedzie placil

reklama
carla81:7681228 pisze:
Hej, hej.

To sobie poszlam na badania. Okazało się ze na badania ze skierowaniem z placowki prywatnej w laboratorium trzeba normalnie płacić i wywalili mi z cen 250 zł za moje badania tylko z placowek publicznych skierowania realizowane sa za darmo!! Mimo ze o 7 dzwonilam zeby sie upewnic czy jezeli mam skierowanie na ich laboratorium z takiej i takiej przychodni- zaznaczylam prywatnej to moge zrobić badania bezpłatnie? Tak tak, pani przyjedzie!

Wkurzylam sie od rana jak cholera;///
No nic bede musiala jechać przez całe miasto jutro, zamiast zrobić to tu pod nosem. I czekać na wyniki az do poniedzialku;// trudno..jakos przezyje.

A jutro w nocy wracają teściowie z wczasów i chyba w koncu im oznajmimy nowine. Z moimi rodzicami jeszcze sie wstrzymuje pare tygodni.

:/ Co za ludzie?! Kurdę...wrrr...nie dziwię Ci się, że nerw!

NANULIKA...kiedy miałaś om?

Hej - ja mialam 14.09 a czemu pytasz?

Do góry