reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kochane prosze mocno kciuki za nanulike trzymac! W piatek caly dzien mnie klulo w brzuchu... tak samo mnie klulo jak wtedy gdy zaszlam w ciaze... wtedy mnie klulo i po 13 dniach od klucia wyszly 2 krechy na tescie!
Boje sie ze sie nakrecam ale 3majcie kciuki,moze juz nie przyjdzie ciotka @ i znow ujrze upragnione 2 krechy! Oj jak bardzo bysmy tego chcieli!

Zyczę Ci tego z całego serduszka!!!!!!!
I kciuki moooooooooooooooooooooooooooooooooooocno zaciśnięte!
Tylko tez mam prośbę - nie znikaj na nie wiadomo ile czasu tylko dawaj znać!!!! ;-)

Z małego pokoju dobiega hymn państwowy:eek::eek:
W co te dzieci sie bawią???:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie na szczeście nikt prócz męża i syna nie obmacuje po brzuchu.. no raz byla sytuacja ze tesciowa jak wrocila do PL to poglaskala mnie po brzuchu pocalowala w niego i powiedziala witaj wnusiu ..:/ strasznie mnie to zniesmaczyło ale byla to na szczescie jednorazowa sytuacja... ale niektorzy ludzie niestety mają taki odruch..

mnie narazie oprocz Meza, Synka , i Siostry (blizniaczki) ,nikt po brzuszku jeszcze nie dotykal :tak:
w Sobote lecimy do Polski ,takze zobaczymy jak to tam bedzie,bo juz kazdy mi zapowiada ze tak bardzo by chcial dotknac dzieciaczki,poczuc jak kopia i wgl.. :tak:
hehe w pierwszej Ciazy mi to kompletnie nie przeszkadzalo , moim zdaniem fajnie patrzec jak kazdy sie cieszy i wyczekuje tych naszych bejbikow :tak: niewiem jak to bedzie teraz ,no ale to napewno czas pokaze.. ;-)
mnie natomiast strasznie denerwuje jak wszyscy chca dotykac Kubusia , jakies babcie na dworzu i wogole , no irytuje mnie to normalnie,zreszta M tez... :eek:

Kochane prosze mocno kciuki za nanulike trzymac! W piatek caly dzien mnie klulo w brzuchu... tak samo mnie klulo jak wtedy gdy zaszlam w ciaze... wtedy mnie klulo i po 13 dniach od klucia wyszly 2 krechy na tescie!
Boje sie ze sie nakrecam ale 3majcie kciuki,moze juz nie przyjdzie ciotka @ i znow ujrze upragnione 2 krechy! Oj jak bardzo bysmy tego chcieli!

kciuki zacisniete :-)

Jesli chodzi o ciuszki to M kategorycznie nie pozwala mi kupic nic rozowego ani dla Kubusia ani dla Dzieciaczkow,mowi ze to nie jest kolor dla facetow i koniec :tak:

a jesli chodzi o wage w poprzedniej ciazy to ja przytylam 13kg. a po porodzie od razu wrocilam do Swojej normalnej wagi.. jeszcze nigdy w zyciu nie dobilam 60..
ciekawe jak to bedzie z ta dwojeczka.... az sie boje.. :szok: ( pociesza mnie tylko fakt ze Moja Mama ze Mna i z Moja Sis miala 20kg na plusie )

Ostatnia edycja:
P mama przyniosła nam dla chłopców różowe bodziaki i buciki jako, ze kiedys róż to był kolor dla chłopca. Nie docierało, ze teraz juz tak nie jest wiec P wyjasnił otwarcie, ze pedałów z dzieci robił nie będzie:-):-)
Teraz jak są starsi to juz kwestia ich gustu

tialana, raczej tak, niebieski i różowy, ale te body co mam zielone takie dość chłopięce jest :sorry2:
No tak zielony zielonemu nie równy ale faceci i tak rzadko to rozumieją;-)

Jest to syrop dla ludziów, kupiony w aptece. Nazywa się hydroxyzinum. Zapisał go kiedyś weterynarz, jak nasz szczur miał depresje.:confused2:
Szczur miał depresję? Nigdy się z tym nie spotkałam
A może pamiętasz czy ten syrop an receptę jest czy ogólno dostępny?

Ja niestety cala noc wylam z bolu zasnelam dopiero ok 6 i to tylko na godzine;//

Bol plecow umiejsciowny miedzy lopatkami promieniowal na mostek i pod biustem.... obojetnie jak sie polozylam byla masakra;// na plecach jeszcze najlepiej ale bol i tak byl potezny;/// nie wiem czy sie tym martwić czy olac? Troche dzwigalam zakupow przed sylwestrem i sie narobilam w domu- sprzatanie, odkurzanie przenoszenie moze sie przedzwigalam... dodatkowo caly czas walcze z moim pecherzem i infekcja.... jak mam byc szczera mam szczerze dosyc... dodatkowo zlosc i stres poteguje fakt ze nie mialam usg a bede miala je dopiero 30.01..... i sie stresuje czy tam wszystko ok;/// ogolnie dzisiaj mam nerwa...
Dorota wybierz się do lekarza, zazwsze to lepiej jak cię ktoś zbada i obejrzy a ty będziesz napewno spokojniesza
Może to faktycznie zprzemęczenia, ja tak miałam w wigilię tylko w odcinku lędźwiowym , mi takie dolegliwości często dokuczają jak za dużo robię więc się już przyzwyczaiłam i wtedy jedynie co mi pomaga to odpoczynek.

Dziewczyny jak u was wyglada cera - u mnie normalnie porazka,naszczescie te dziady wyskakuja na czole blizej wlosow,wiec tak nie widac i do tego na plecach - a nigdy z tym problemu nie mialam - koszmar.

moze uda mi sie pozniej jeszcze zajrzac - pozdrawiam
U mnie już o wiele lepiej ale też na początku mocno walczyłam o jako taki wygląd.
Żeby zapobiegać przyjaciołom na plecach codziennie używam ostrej myjki i co kilka dni peelingu no i nawilżam i jest o niebo lepiej, teraz od czasu do czasu jeden siępojawi i to wszystko.

Będę trzymać z całych sił
Miałam pisać pracę na zaliczenie ale z zaciśniętymi kciukami będzie trochę ciężko ale będę trzymać aż do skutku ;-)

hydroksyzyna - to psychotrop:happy:, wiem, ze na alergie tez go dają. w polsce wyłącznie na receptę.
Stosowany najczęściej w psychiatrii jako lek uspokajający i silnie hamujący aktywność układu nerwowego. I to dla szczura Wam dali???:-)
Smiać mi sie chce:-D

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Szczur miał depresję? Nigdy się z tym nie spotkałam
A może pamiętasz czy ten syrop an receptę jest czy ogólno dostępny?
No miał - jak go wypuściliśmy z klatki to właził do tapczanu i za choinkę nie chciał wyjść! I jakiś taki osowiały był.
Ale syropek pomógł :tak:
Na recepte.
Smiać mi sie chce:-D
Jak możesz?! To był poważny prblem!
Zaraz się obraże! ;-)

mamina karierowiczka:7977516 pisze:
Naulinka czekam z toba i juz nie moge sie doczekac :) dobrej nowiny. No bo co to może byc innego jak nie bobo

I jeszcze sluz jakis taki bezowo brunatny.... scenariusz jak przy poprzedniej! Ojojojojojojjjjjjj!!! Dzieki za kciuki!!! Jakie dlugie to czekanie na test sie teraz zrobilo.....

reklama
...

Dziewczyny jak u was wyglada cera - u mnie normalnie porazka,naszczescie te dziady wyskakuja na czole blizej wlosow,wiec tak nie widac i do tego na plecach - a nigdy z tym problemu nie mialam - koszmar.

moze uda mi sie pozniej jeszcze zajrzac - pozdrawiam

U mnie też syfki we włosach ale najgorzej na brodzie, jeden na drugim :baffled: Mam dosyć głębokie zagłębienie między ustami i broda i tam skóra tłusta i co rusz coś się przypląta :wściekła/y: O plecach nie wspomnę :confused2:

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-)

Do góry