reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja po chłopcach mam przygotowane kilka żółtych i białych rzeczy, ale jesli będzie ciepło to i tak moze tych nie bedziemy używac.. Wyjęłąm przygotowałam i tyle..

Sicilpol - ale po Twoim mężu widac ze to facet nawet w różowym sweterku nie?:tak:
A mój P też jest zdania, ze nie będzie dziecku traumy fundował:tak:
Zreszta, moja sis kupiła rózowe spiochy z samochodzikami - typowe dla chłpoca a co innego jak to są rózowe kwiatki czy kotki:-)

Całkiem niedawno kupiłam moim małym mężczyznom koszulki rózowe z dżipem na klacie - nie musze mówic ze z kolekcji chłopięcej ale wspomne dla jasnosci.. Po jakims czasie chłopcy zaczęli miec opory przed zakładaniem tych bluzeczek.Nie ciężko w ich wieku poznac ze to nie jest ich osobisty pogląd.. Dominik nie chciał opowiadac dlaczego, dobrze że Bartek jest bardziej otwarty i sie dowiedziałam, ze w przedszkolu dwóch chłopców sie z nich śmieje i im dokucza za te bluzki:eek:
Dominik poprosił mnie, ze jak beda w tych bluzeczkach to nie beda ściągac bluz w przedszkolu, nawet jak bedzie ciepło:eek::baffled:
I zgłupiałam! Wiedziałam, ze musze to wyjasnic, ale zmuszac ich tez nie chciałam, zeby narazac na niepotrzebne stresy...
To tak odnosnie koloru:happy:

Ostatnia edycja:
reklama
a jak to serce ściska jak sie wie, ze moje dziecko ma jakis taki powazny problem i nie bardzo sobie z nim radzi...:baffled:

A co to za syrop i gdzie go można kupić u weterynarza czy w zoologicznym? My mamy trzy kundelki, wie sunie i jednego psa, i strasznie to co roku przeżywają, tata mówił że Fafika od 16 już znaleźć nie mógł, tak się zaszył w szopie a wczoraj dopiero popołudniu wyszedł z ukrycia biedulek
Jest to syrop dla ludziów, kupiony w aptece. Nazywa się hydroxyzinum. Zapisał go kiedyś weterynarz, jak nasz szczur miał depresje.:confused2:

Ja niestety cala noc wylam z bolu zasnelam dopiero ok 6 i to tylko na godzine;//

Bol plecow umiejsciowny miedzy lopatkami promieniowal na mostek i pod biustem.... obojetnie jak sie polozylam byla masakra;// na plecach jeszcze najlepiej ale bol i tak byl potezny;/// nie wiem czy sie tym martwić czy olac? Troche dzwigalam zakupow przed sylwestrem i sie narobilam w domu- sprzatanie, odkurzanie przenoszenie moze sie przedzwigalam... dodatkowo caly czas walcze z moim pecherzem i infekcja.... jak mam byc szczera mam szczerze dosyc... dodatkowo zlosc i stres poteguje fakt ze nie mialam usg a bede miala je dopiero 30.01..... i sie stresuje czy tam wszystko ok;/// ogolnie dzisiaj mam nerwa...

Ja niestety cala noc wylam z bolu zasnelam dopiero ok 6 i to tylko na godzine;//

Bol plecow umiejsciowny miedzy lopatkami promieniowal na mostek i pod biustem.... obojetnie jak sie polozylam byla masakra;// na plecach jeszcze najlepiej ale bol i tak byl potezny;/// nie wiem czy sie tym martwić czy olac? Troche dzwigalam zakupow przed sylwestrem i sie narobilam w domu- sprzatanie, odkurzanie przenoszenie moze sie przedzwigalam... dodatkowo caly czas walcze z moim pecherzem i infekcja.... jak mam byc szczera mam szczerze dosyc... dodatkowo zlosc i stres poteguje fakt ze nie mialam usg a bede miala je dopiero 30.01..... i sie stresuje czy tam wszystko ok;/// ogolnie dzisiaj mam nerwa...

hmm, mnie az tak nie bolało w ciaży, po ciąży czasem z piersiowego mi ból żebrem promieniuje do klatki i jak biorę głeboki oddech to mnie bolą i plecy i żebro i klatka:)Może sobei cos nadwyrezyłaś, krzywo siedzisz? Jak ie przejdzie przez pręd ni będziesz musiał iść do lekarza. A co do usg, to może wybierz sie na jakieś dodatkowe:)

Kamila mam nadzieje,ze Wiktor zacznie ci przesypiac noce zanim malenstwo sie pojawi - bo juz teraz jest ci ciezko i malo spisz,a co dopiero pozniej.

Ja poki co to z USG w 16/17 tyg. wiem tyle,ze raczyj chlopak,ale jak na ten tydz. to zdarza sie duzo pomylek.
W watku o plci pisalam,ze zrobilam test z moczu i ze w sumie winik dziwny,ani tak ani tak. napisalam meila do tych co u nich kupilam i odpisali,ze plec zenska - no coz pozostaje czekac do 16 stycznia.

Co do wagi to ja tylam zawsze kolo 20 kg - chcialbym teraz tak nie przytyc,ale do poludnia,to bym konia z kopytami zjadla.

Ja maluszka czuje od 15/16 tc, wczoraj to juz nawet M poczul.

u nas sylwester przed tv - przyznam sie ze napilam sie lapke szampana - zgrzeszylam,ale nie moglam sie powstrzymac.

Dziewczyny jak u was wyglada cera - u mnie normalnie porazka,naszczescie te dziady wyskakuja na czole blizej wlosow,wiec tak nie widac i do tego na plecach - a nigdy z tym problemu nie mialam - koszmar.

moze uda mi sie pozniej jeszcze zajrzac - pozdrawiam

dzieci potrafią byc brutalne.
Zakladaj im wtedy jak nie ida do przedszkola albo po powrocie z przedszkola na spacer czy cos :)

Tyle ze to by była jakby ucieczka przed problemem. Wolałabym jakos tak dzieciom wytłumaczyc w czym rzecz ,zeby byli bardziej asertywni.

Jest to syrop dla ludziów, kupiony w aptece. Nazywa się hydroxyzinum. Zapisał go kiedyś weterynarz, jak nasz szczur miał depresje.:confused2:

hydroksyzynę??? hehe dobre:happy:

Kochane prosze mocno kciuki za nanulike trzymac! W piatek caly dzien mnie klulo w brzuchu... tak samo mnie klulo jak wtedy gdy zaszlam w ciaze... wtedy mnie klulo i po 13 dniach od klucia wyszly 2 krechy na tescie!
Boje sie ze sie nakrecam ale 3majcie kciuki,moze juz nie przyjdzie ciotka @ i znow ujrze upragnione 2 krechy! Oj jak bardzo bysmy tego chcieli!

reklama
Kochane prosze mocno kciuki za nanulike trzymac! W piatek caly dzien mnie klulo w brzuchu... tak samo mnie klulo jak wtedy gdy zaszlam w ciaze... wtedy mnie klulo i po 13 dniach od klucia wyszly 2 krechy na tescie!
Boje sie ze sie nakrecam ale 3majcie kciuki,moze juz nie przyjdzie ciotka @ i znow ujrze upragnione 2 krechy! Oj jak bardzo bysmy tego chcieli!
Trzymamy jak najmocniej potrafimy!!!!

Do góry