reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

avo - juz mnie kochanie wyleczyłaś:happy2: od razu sie lepiej czuję!!:cool2::cool2:

sicilpol - bynajmniej pod nosem sobie mozesz pogadac co myślisz na synusia:tak: A pobudke jak nie z łokcia to czułością :tak:

Już i w polsce ludzie głupieją z produktami dla dzieci, jak czasem widze co ci głupi ludzie kupuja i w jakich ilosciach..
Nie ma co kupowac na zapas, z wyczuciem co sie przyda a u mnie bynajmniej P latał po sklepach i dokupował. Sporo rzeczy przynoszą odwiedzający, dziadkowie chca byc pomocni tez zawsze pytaja co sie chce...

taka norme mam na wyniku - nie ma co dziwne od do i zadnych przecinków tylko napis do 9.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
znalazłam takie cos

przeciwciała antyperoksydazowe (anty-TPO)
Norma:norma w zależności od laboratorium, które wykonuje badanie.
Opis: są to przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej, białku produkowanemu przez komórki tarczycy.
Powyżej normy: jest markerem chorób autoimmunologicznych tarczycy, zwłaszcza choroby Hashimoto, jak również Gravesa-Basedowa.

Buziak a w jakich jednostkach masz ta norme podana???moze tu tkwi diabel...

IU/ml:baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
aha no to te same. wiesz co ale naprawde wszedzie norma jest do 35. a osoby z ta choroba maja po kilkaset a nawet kilka tysiecy. poczytaj w necie to sie uspokoisz. chociaz dziwne bo laboratiorium nie powinno bledow robic.

Hej dziewczynki:)

ja z Moim S. postanowiliśmy dzisiaj uderzyć w wir wyprzedaży! tzn ja postanowiłam a S. stwierdził: ok, miejmy to z głowy:p
ale wrócił zadowolony, tylko tak go zmęczyło ze aż się poszedł kimnąć na godzinkę:)
Ale zakupiliśmy 2 zimowe kurtki, buty zimowe dla S., jakieś koszulki, bluzy.... ogólnie super:) i ceny dobre!!! WARTO!

a poza tym? nuda w pracy, połowa ludzi na urlopach... jeszcze byle jutro przeżyć.... Lada dzień spróbuję chyba jakiś test zrobić! Trzymajcie kciuki cobym @ nie dostała koło 10go.... może wasze fluidy mamusine pomogą:)
Statystyki mamy chyba z S. niezłe:) więc może się uda.... jeju! jak ja bym chciała...
biorę te leki od endo, pilnuję się z cukrami i węglowodanami (właśnie popijam świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy:).... mam nadzieję,że się wszystko unormuje:) No i oby dzidziol się zalęgnął (tak to się pisze?!;P) w moim brzucholu!!!

Przed świętami jeszcze powykańczaliśmy mieszkanie:) pochwalę się wam:

Wnętrzne dylematy

Buziaki dla wszystkich Was.... Przepraszam że rzadziej piszę ale najpierw brak czasu projektowy, potem święta i goście.... teraz powoli wracam do rytmu:) więc postaram się bardziej Wam towarzyszyć:)))))

aha no to te same. wiesz co ale naprawde wszedzie norma jest do 35. a osoby z ta choroba maja po kilkaset a nawet kilka tysiecy. poczytaj w necie to sie uspokoisz. chociaz dziwne bo laboratiorium nie powinno bledow robic.

u nas w szpitalu wszystko jest mozliwe:baffled:
a w necie wole juz nie czytac bo jak nie hoszimoto to brawendsa, powiekszone wole, wytrzeszcz, spuchniete golenie - to nie na moje nerwy :no:
poczekam na opinie mądrzejszych:happy2:

Buziak właśnie sprawdziłam i u mnie też norma do 35 jest. Pomyłki się niestety zdarzają, ja ostatnio robiłam ft4 i wyszło mi tak niskie, że moja ginka się zdziwiła, że dobrze się czuje, co się później okazało? Zrobiłam drugi raz na następny dzień w innym laboratorium i było ok, a tamten pomylony wynik to nie ft4 a ft3 zbadali.

Ostatnia edycja:
Muszę się WAM pochwalić - tak był nakryty nasz stół Wigiljny - a to dzieło wyłącznie mojego męża. Ja w tym czasie przygotowywałam siebie i córeczkę.
Takiego mam zdolniachę!!!!

reklama
Ja spie na obu bokach, na wznak krotko, bo zaraz mi niewygodnie. Ale wiecie co mi przeszkadza i zastanawia? Dostalam jakies "niespokojne" nogi :szok:, wciaz musze nimi pocierac i ruszac, bo cos jakby dretwialy. Nie umiem tego okreslic. Moze mam czegos za malo w organizmie?
Mi to pasuje do tzw syndromu tańczących/ niespokojnych stóp, moja babcia to ma, długo Szukała o co chodzi z tymi jej stopami i w końcu się znalazło ale żeby tak nagle się pokazało to sama nie wiem,
Poszukaj może czegoś na ten temat i może to ci trochę pomoże

Witam wszystkie czerwcoweczki.
Ja dzisiaj juz lepiej sie czuje a nawet duzo lepiej.
byla u mnie dzisiaj polozna i pokazala mi raport z badan genetycznych i przezierność karkowa wyszla 1.4mm wiec bardzo dobrze:tak:. Jedynie te wyniki testu pappa i FBhCG + moj wiek tak bardzo zanizyly moj wynik 1:24.
Ale juz sie tym tak nie martwie, bobo jest i musi byc zdrowy nie ma innej opcji:-)

Jeszcze raz bardzo Wam wszystkim dziekuje za wsparcie i mile slowo:-)
Jestescie super!!!

Jak dobrze :-) a nie mówiłyśmy że wszystko będzie ok

Dobrej nocki mamusie

edit: Nanulika trzymam kciuki żeby @ nie nadeszła ;-)

Do góry