reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Kurczę aż 10str miałam do nadrobienia od rana :p
Powiecie mi czy dobrze liczę te tygodnie? Pisałam rano no ale nie uzyskałam odpowiedzi czy dobrze liczę czy nie bardzo.
Szczerze mówiąc to do Was czuję się wiekowo hmmm jak dziewczynka. Kurde piszecie tu ze macie dwadziescia pare/trzydziesci pare a ja tu 19 a 20 jak urodzę i to moja pierwsza dzidzia bedzie ale uwazam ze mimo to ze bede miala 20lat poradzimy sobie z P i damy rade pewnie nei zawsze bedzie koloro ale tak to u nas w polsce juz jest. Ale jestem dobrej mysli i bede sie tego trzymac. :zawstydzona/y::zawstydzona/y: i moj P bardzo sie cieszy, ze zostanie tata :-)

veritaserum71 też licze na poprawę, mimo, że to nic poważnego to stresik mnie nie opuszcza.. Zazdroszcze doświadczenia, na pewno kolejne ciąże są spokojniejszę i traktowane z większym dystansem, za to każda daje pewnie tyle samo radości:-D

veritaserum71 też licze na poprawę, mimo, że to nic poważnego to stresik mnie nie opuszcza.. Zazdroszcze doświadczenia, na pewno kolejne ciąże są spokojniejszę i traktowane z większym dystansem, za to każda daje pewnie tyle samo radości:-D

Ja mam torbiel przy lewym jajniku (zrobiła się po łyżeczkowaniu pierwszej ciąży)...w drugiej ciąży pozamacicznej miałam laparoskopię prawego jajowodu...prosiłam by przy okazji usunęli mi torbiel...zostawili...mój gin nie skomentował ich lenistwa ;)

a mialam juz spac.. ale co mnie wyrwalo z lozka i nie dawalo zasnac?? ogromny glod heh :) musialam zejsc na dol zrobic 2 kanapki i teraz od razu mi lepiej... nigdy nie jadalam tak pozno, co wiecej nie jadalam sniadan ani kolacji ewentualnie w pracy jogurcik i potem w domu obiad..a teraz wstaje rano i ssie mnie z glodu - a jednoczesnie czuje taka kulke na zoladku jakbym nic nie mogla przelknąć ..a dzis glod wyrwal mnie z lozka o 23?!?! szok... co wiecej nie wiem czy tak macie ale po jedzeniu, jak i w ciagu dnia czuje takie przelewanie w brzuchu jakby bąbelki szly przez brzuch :)))

Teraz kiedy brzusio najedzony powinnam zasnac, wiec raz jeszcze dobranoc:)

Lenka nie martw sie ja tez mam TYLKO 22 lata jak bede rodzic to 23 wiec nie tak duzo wiecej, a moj A. praktycznie 30 ;)

Ostatnia edycja:
Lena - ja pierwszą córkę urodziłam mając 18 lat - dałam radę - skończyłam o czasie szkołę i wychowałam dziecko. Ty tez sobie poradzisz spoko. Teraz stara dupa jestem, ale tez dam radę... hihihi.

carla - ja miałam malutką torbiel po elektrokoagulacji (trudne słowo!!!), a w czasie ciąży się wchłonęła i po urodzeniu nie ma po niej śladu. Często, choć nie zawsze, w czasie ciąży takie rzeczy same się leczą.

Dzień dobry :-)

Stan ja też mam 24 lata, już się bałam że będę jedyna ;-) to jest moja druga ciąża ale pierwsza w której widziałam bijące serduszko mojego maleństwa.

Ja jestem z południa Polski ale od biedy do Wrocławia dojechać też można

W czerwcu robiłam toksoplazmozę i wyszła mi ujemna a teraz i tak muszę ją powtórzyć, podobnie jest z boreliozą

Miłego dzionka kobitki

Wcale tak nie jest :) Ja pierwszą ciażę przechodziłam w błogim spokoju i relaksie wyobraz sobie ze nawet przez moment przez te cale 9 miesiecy nie przyszla mi do glowy mysl ze cos moze byc nie tak jak powinno... caly czas mialam 100% pewności ze jest wszystko idealnie niczym sie nie martwilam nie stresowalam przed wizytami u gin ani przed usg bo bylam pewna ze jest dobrze... natomiast teraz.... ja obgryzam paznokcie każe traktować sie jak "jajko" tak strasznie boje sie zeby sie cos dzidziusiowi nie stalo zeby bylo wszystko ok.... strasznie mnie męczą te moje lęki..... czasem mam wrazenie ze w koncu w psychiatryku wyląduje ze strachu o dzidziusia :) nie wiem od czego to wszystko zalezy ale mowie szczerze.... teraz jestem klębkiem nerwów i "zlych przeczuć" hehe.... nie sądziłam , że tak będzie.. :)

Kurczę aż 10str miałam do nadrobienia od rana :p
Powiecie mi czy dobrze liczę te tygodnie? Pisałam rano no ale nie uzyskałam odpowiedzi czy dobrze liczę czy nie bardzo.
Szczerze mówiąc to do Was czuję się wiekowo hmmm jak dziewczynka. Kurde piszecie tu ze macie dwadziescia pare/trzydziesci pare a ja tu 19 a 20 jak urodzę i to moja pierwsza dzidzia bedzie ale uwazam ze mimo to ze bede miala 20lat poradzimy sobie z P i damy rade pewnie nei zawsze bedzie koloro ale tak to u nas w polsce juz jest. Ale jestem dobrej mysli i bede sie tego trzymac.
embarrassed.gif
embarrassed.gif
i moj P bardzo sie cieszy, ze zostanie tata
biggrin.gif

Słuchaj mała.. ;p ja jak zaszłam w pierwszą ciążę miałam 18 lat.. jak urodziłam miałam 19 :) Super dalam sobie rade nei miałam żadnych problemów z tym że w tak młodym wieku byłam już mamą... dzisiaj moje dziecko ma 2 lata i jestem przeszczęśliwa, że jestem młodą mamą.... urodzę drugie dzieco w czerwcu .... i nadal będę młodą mamą!! to jest świetne uczucie.. ja osobiście nie wyobrażam sobie już ciąży po 30-stce.. wtedy będę robić karierę

Ostatnia edycja:
reklama
Kamilalublin.Myśle ze ciąża po 30 to wspaniale przeżycie . A kariera? Można ja zrobić tez i wcześniej przed 30 - tka.Ja urodziłam swoje pierwsze dziecie w wieku 25 lat. Po urodzeniu okazalo sie ze obydwoje nie mamy pracy:no:Spodziewaliśmy się tego i spedzalo nam sen z powiek. Cieżko było nie powiem.Nie mieszkaliśmy u rodziców wiec musieliśmy siebie i dziecko utrzymać sami. Kiedy mała miała rok podjęliśmy decyzje ze coś musimy zrobić ze zswoim życiem i to prędko.Założyliśmy swój własny biznes i choć początki były naprawdę straszne to udało się i teraz w drugiej ciąży jestsmy zdecydowanie bardziej spokojni, odprezeni i nie martwimy się już aż tak o byt naszych dzieci.Wiec czasami nie da się zaplanować jak byśmy chcieli.Życie jednak swój pomysł na nas ma.:-)

Do góry