reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

goldenlucy-MOJA BETA NA 6 DNI PO TERMINIE OKRESU WYNOSILA 2648 Z KAWALKIEM ... JUTRO Z RANA BEDE POWTARZAC, MAM NADZIEJE ZE WYNIKI BEDĄ JUZ PO POLUDNIU:) I MAM NADZIEJE ZE LADNIE PRZYRASTA:)

co do swedzenia mnie sswedzi czasem tylko brzuchol:)

reklama
Dzięki kobiety.Pójdę jeszcze w piątek to sprawdze czy przyrasta prawidłowo. :) mnie wyszła 1590 co wskazuje 5 tydzień czyli by się zgadzało :-)Ale mi się Coli chceeeee.
Nanulika wszystko będzie dobrze.Ile ci ta beta wyszła ?

Xdorotaa ja miałam dostać w sobotę czyli jestem 3 dni po terminie .To chyba całkiem dobry wynik :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
goldenlucy-MOJA BETA NA 6 DNI PO TERMINIE OKRESU WYNOSILA 2648 Z KAWALKIEM ... JUTRO Z RANA BEDE POWTARZAC, MAM NADZIEJE ZE WYNIKI BEDĄ JUZ PO POLUDNIU:) I MAM NADZIEJE ZE LADNIE PRZYRASTA:)

co do swedzenia mnie sswedzi czasem tylko brzuchol:)

a ja mam 8 dni po okresie 183,40 :/

ale wskazuje 4ty tydzien....

Dzięki kobiety.Pójdę jeszcze w piątek to sprawdze czy przyrasta prawidłowo. :) mnie wyszła 1590 co wskazuje 5 tydzień czyli by się zgadzało :-)Ale mi się Coli chceeeee.
Nanulika wszystko będzie dobrze.Ile ci ta beta wyszła ?

Lucy...

wyszło 183,4

hmm....

Znalazłam takie normy
3-4 tydzień ciąży: 9-130 mlU/ml
4-5 tydzień ciąży: 75-2600 mlU/ml
5-6 tydzień ciąży: 850-20800 mlU/ml
6-7 tydzień ciąży: 4000-100200 mlU/ml

Także rozpiętość normy na 4 tydzień jest powalająca. Nie martw się tym, ze masz 183, a ktoś inny ponad 1500. Obydwa wyniki wskazują na tydz 4. Wazniejsze jest drugie badanie, bo to ono określi przyrost
:-)

Głowa do góry, wszystko będzie dobrze:tak:

Znalazłam takie normy
3-4 tydzień ciąży: 9-130 mlU/ml
4-5 tydzień ciąży: 75-2600 mlU/ml
5-6 tydzień ciąży: 850-20800 mlU/ml
6-7 tydzień ciąży: 4000-100200 mlU/ml

Także rozpiętość normy na 4 tydzień jest powalająca. Nie martw się tym, ze masz 183, a ktoś inny ponad 1500. Obydwa wyniki wskazują na tydz 4. Wazniejsze jest drugie badanie, bo to ono określi przyrost
:-)

Głowa do góry, wszystko będzie dobrze:tak:

czyli chyba trzeba będzie powtórzyć tą betę....
zrobię może w poniedziałek i porównam, jak jest tydzień później...

nanulika- miescisz sie w widelkach wiec jest ok :) teraz tylko sprawdzaj czy przyrasta:) trzymam kciuki!
goldenlucy- myle ze beta jak najbardziej dobra!:) oby tak dalej :)

a ja teraz sobie wymyslilam nowy problem. ta cala toxoplazmoza.. wlasnie sie zorietnowalam ze przeciez u tesciow w domu sa 3 koty, wszystkie wychodzące (tesciu jest wterynarzem) i czy to duze ryzyko? W domu u siebie nie mam w ogole zwierzat, a ze wzgledu na czeste delegacje mojego A. bede wiekszosc ciazy spedzac u tesciow... koty chore nie chodza bo tesciu oczywiscie o to dba...ale sie zmartwilam... poza tym jeden mnie udrapnal jak go wykopywalam z pokoju bo uparl sie zeby spac ze mna... podobno niebezpieczne jest "obcowanie" z ich kalem a nie z samym zwierzęciem?! hmm...

nanulika- miescisz sie w widelkach wiec jest ok :) teraz tylko sprawdzaj czy przyrasta:) trzymam kciuki!
goldenlucy- myle ze beta jak najbardziej dobra!:) oby tak dalej :)

a ja teraz sobie wymyslilam nowy problem. ta cala toxoplazmoza.. wlasnie sie zorietnowalam ze przeciez u tesciow w domu sa 3 koty, wszystkie wychodzące (tesciu jest wterynarzem) i czy to duze ryzyko? W domu u siebie nie mam w ogole zwierzat, a ze wzgledu na czeste delegacje mojego A. bede wiekszosc ciazy spedzac u tesciow... koty chore nie chodza bo tesciu oczywiscie o to dba...ale sie zmartwilam... poza tym jeden mnie udrapnal jak go wykopywalam z pokoju bo uparl sie zeby spac ze mna... podobno niebezpieczne jest "obcowanie" z ich kalem a nie z samym zwierzęciem?! hmm...

ponoć główne niebezpieczeństwo to odchody - ja mam dwa koty w domu ale nie wychodzace (tylko o to mnie ginekolog zapytała: czy wychodzą). tak więc nie wiem czy bym się nie bała wychodzących.... u mnie kuwetę sprząta już od pół roku tylko mój S.
a ja pilnuję swojej mega sterylności wobec nich.... owszem głaszczę i przytulam ale ręce maniakalnie szoruję i unikam okolic odbytu....

xdorotaa, ja też się tym martwię. Nie wiedząc ze jestem w ciąży sprzątałam kotowi moich rodziców kuwetę, tyle że on jest chory na cukrzycę :eek:
Boję się, i muszę zrobić testy choć to kot który nigdy nie wychodzi z domu. Moze jednak nie będzie źle:sorry: W poprzedniej też robiłam ten test i było dobrze, a skoro od tamtego czasu nie wychodził z domu to chyba niczego nie złapał??

no ja tez nie chwyce nic poki nie umyje rąk po kocie!!
Aczkolwiek moje pytanie moze i glupie ale z tego co wiem to te cysty bytują tylko w kupce wiec przez to ze mnie udrapal chyba nic sie nie stanie jak od razu przemylam woda ulteniona??

jutro sie dowiem bo mam bete, morfologie, cukier, przeciwciala hcv , toxoplazmoze i gr krwi ...

najwyzej bede sama siedziec w domu nie przeniose sie do tesciow....
Szwagierka miala w domu kota nie wychodzącego miala kontakt z tymi od rodzicow i nie miala zadnego problemu...urodzila 3 miesiace temu zdrowego szkrabka...

Ostatnia edycja:
reklama
a co do bety to jeszcze wyczytałam: Poziom bHCG, choć pomaga ustalić, czy jesteś w ciąży i określa jej prawidłowy przebieg, nie powinien być wyznacznikiem tygodnia ciąży, ponieważ możliwe poziomy hormonu mają bardzo szeroki – a więc różny – zakres dla tego samego okresu rozwoju ciąży u różnych kobiet. Rezultaty osiągane przez badanie USG są znacznie bardziej pomocne w tej kwestii.
no ja tez nie chwyce nic poki nie umyje rąk po kocie!! Aczkolwiek moje pytanie moze i glupie ale z tego co wiem to te cysty bytują tylko w kupce wiec przez to ze mnie udrapal chyba nic sie nie stanie jak od razu przemylam woda ulteniona?? jutro sie dowiem bo mam bete, morfologie, cukier, przeciwciala hcv , toxoplazmoze i gr krwi ...
myślę,że będzie ok... zreztą toksoplazmozą można tak samo jak od kota zarazić się od surowego mięsa...

Do góry