reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny , poziomy bety na dany tydzień mogą byc różne, jedna na tym samym etapie bedzie miala 300, inna 1500. Najważniejsze sa prawidłowe przyrosty. Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin.

Tu macie fajny kalkulator do bety. Ja robilam 4 razy i przyrosty mam prawidłowe.

HCG Calculator and hCG Level Tool | BabyMed.com

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
nanulika nie świruj tak bo zaszkodzisz dziecku :-D A na poważnie, zrób test nie po tygodniu ale po np.3 dniach i już będziesz wiedziała jaki przyrost. Dopiero wtedy jak coś będzie nie tak (a nie bedzie :tak:)damy ci zielone na zamartwianie sie. Teraz połóż sie spać i śnij jak to bedzie cudownie za niecałe 9m:-)

Cześc dziewczyny! 1 wizyta u gina za mną:happy: Jest widoczny pęcherzyk (6,1mm) ciąża ma 4 tyg i 3 dni. Niestety okazało się, że wyrosła mi cysta na prawym jajniku, ma prawie 5 cm:szok: Do tej pory brałam 1 luteinkę dziennie teraz lekarz zwiększył dawkę, bo ponoc jajnik nie nadąrzają z hormonami stąd ten "balon".

Dziewczyny widzę, że większośc z Was jest po 30:sorry: ja mam 24 lata i jak już wspominałam to 1 ciąza. Od roku mieszkam w Chojnowie, koło Legnicy, w której zresztą mieszkałam całe życie, więc do Wrocka też mam blisko jak coś.

Nanulika pytałam mojej ginekolog i rozpiętość bety jest duża w początkowej ciąży grunt ze miescisz się w widelkach.Jak byś była poniżej to moglabys się martwić a tu jest wszystko ok.Ja tez idę w czwartek lub piątek powtórzyć bete. Także głowa do góry i spij spokojnie :-)

Stan gratuluję udanej wizyty, choć ta cysta mogła by zniknąć :tak: Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok, a młody wiek tylko ci dopomaga :-)

Pierwsza ciąża jest super, tyle emocji, niepewności i radości, za to przy drugiej mogę sobie klepać w kompa kiedy mój syn, spiący obok, mocno tuli mamusię przez sen. Super uczucie:-D

reklama
Dziewczyny jeżeli chodzi o toksoplazmozę to chcę was uspokoić.Toksoplazmoza jest niebezpieczna w momencie kiedy zarazicie się w pierwszych 13 tygodniach ciąży i częściej można zarazić się przez surowe mięso, po prostu nie jeść surowizny i myć często ręce.

Jeżeli jest się chorym w momencie zajścia w ciążę nie jest niebezpieczne dla dziecka.

To że macie kontakt z kotami nie znaczy że jest się chorym sama mam kota a tokso nie mam, zresztą teraz wszystkie kobiety muszą mieć wyniki tokso bynajmniej u nas w Toruniu

Do góry