reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
hello
dziewczyny, jak moge się dostać na zamknięty? czy nie moge?
ja dziś się naprzątałam i mam jakieś upławy jasnobrązowe, to przez tę nadżerkę?

jurtro konczę 15 tydzień, ruchów jescze nie czuję. z synkiem czułam w 17 tygodniu ....

pozdrawiam

mamina
nie robię tej amino, choć mam jeszcze 1,5 tyg do namysłu bo wtedy jest najlepszy czas, nie będę ryzykować utraty dziecka a myślę, że te testy krwi są omylne i już.

gosikkk - poprostu pisać z nami:blink: Kazda z nas (Ty podejrzewam też) chciałybyśmy na forum zamkniętym miec zaufane grono.. Podejrzewam, ze wiesz o co chodzi:tak:
Plamienie powinnas skonsultowac z lekarzem, i polezec jakis czas!!!!

karamija, brawo :tak: tak ogólnie, ode mnie, za całokształt :tak: trzymaj sie kochana, bedzie NA PEWNO wszystko jak najbardziej ok, to jest tak jak pisalam, zobacz fizycznie jest wszystko ok, tylko nam ten wiek rozwala statystyki :no:

Tak czy siak, dzis jade po rogala :baffled:
Nie rozumiem, ja zawsze potrafilam spac jak chcialam, np. po wycieciu plata tarczycy, spalam przez miesiac na wznak w pozycjji siedzacej i nigdy w nocy nie zdarzylo mi sie ani obsunac ani sobie cos zrobic. Gorzej bylo z mezem, bowiem spac ze mna sie bal hihih
A teraz jakas masakra.
O tych pozycjach to pisza lakonicznie, niby spac jak sie chce, ale nie tak i siak :eek:
Ja nie zwariowalam, ale czuje ze mnie uciska wszedzie, dlatego instynktownie nie umiem sobie w lozku miejsca znalezc :wściekła/y:
Zachcialo sie udziwnionego materaca to teraz trzeba cierpiec grrr
U tesciowej na starej kanapie spalam jak nigdy :eek:
Chyba musze jednak do Murkoff zerknac, bo zwariowac mozna

Ja dzis podejrzalam, ze jedna z lutowych dziewczyn sie rozpakowala z blizniakami :tak:
Jak i u nas beda wczesniaczki, to zobaczcie, to w zasadzie lada moment :eek:

bo z blizniakami ponoc tak jest.. nigdy nie wiadomo kiedy sie urodzi, zreszta podobno ciaza donoszona z dwojeczka dzieciaczkow , mozna powiedziec ze jest juz w 37 tygodniu.
a tak wogole to mi zmienili w szpitalu termin porodu wedlug Om na 31maja.. szczerze mowiac wstyd sie przyznac ale ja nie mam zielonego pojecia kiedy mialam ostatni okres :O
ehh..

jesli chodzi o ruchy u mnie raz sa raz ich nie ma, ostatnie kilka dni nie czulam nic, i zaczelam sie martwic..a wczoraj wieczorkiem jak juz sie polozylam spac przylozylam do brzuszka telefon z muzyczka i jak sie bobaski zaczely ruszaaac :tak:no nie spodziewalam sie..pierwszy raz na raz czulam i jednego i drugiego chlopczyka:) swietne uczucie:)

uciekam zerknac na zamkniety:)
buziaczki

reklama
Mam 34 lata, i robiłam zwykłe usg genetyczne i przy okazji pobrali mi krew, ja jak zwykle nie dopytałam się, po co, nie wiedziałam, że to durne pappa bo jakbym wiedziała, to bym tego nie robiła, tym bardziej, że na usg było wszystko miodzio.
W poprzedniej ciąży było tak, że usg w 13 tyg przegapiłam bo gdzieś pojechałam a w UK robili za darmo test potrójny i ja się zgodziłam, z krwi mi wtedy wyszło ryzyko 1:240 (mniej więcej), proponowali amino, nie zrobiliśmy. Dzieciak zdrowy i rasowy.

Teraz pappa wyszło mi całościowo 1:133, wiek owszem gra tutaj rolę ale nie decydującą, biochemia u mnie strasznie zawyża ryzyko bo ryzyko z krwi wyszło 1:25. bhcg jest 3xwyższe niż powinno a ten drugi czynnik 3xniższy niż powinien. takie wartości spotyka się w ciążach z zd ale zdarzają się też w ciążach zdrowych.To są tylko *******one (sorry) statystyki i znowu zrobiłam ten błąd, że się w to dałam wmanewrować.
Jakaś taka specyfika mojej krwi chyba, że tak te wartości wychodzą, szkoda mi tylko tego maleństwa, bo jeśli czuje mój stres to już cierpi, staram się jak mogę myśleć pozytywnie i się nie denerwować ale dziewczyny, same rozumiecie...
Ogólnie trzymam się bardzo dobrze i zobaczycie, że za niecałe 6 mcy ogłoszę wam, że urodziło mi się zdrowiuteńkie dorodne dzieciątko! Jak któraś zmawia pacierz wieczorkiem to proszę jednak o 2 słowa do stwórcy w naszej intencji ;-)

asiia
ja tak w poprzedniej ciąży miałam, że za chiny ludowe nie mogłam sobie przypomnieć kiedy ostatnią @ miałam hehe.
a z ruchami to chyba na początku normalne, że raz są a raz nie, zależy, gdzie małe się usadowiło danego dnia.

Do góry