reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Mój wprawiony więc ja bym się nie bała ale było by mi troszkę dziwnie jak by mnie ogarniał:-D wole jak robi coś innego:-D ja w pierwszej ciąży miałam straszną zgagę.... na zmianę z wymiotami... teraz się cieszę jak mam raz na jakiś czas...

tez sie ostatnio zastanawialam nad ta depilacja... no ale jakos chyba sobie kobiety radza :)

karamija trzymam mocno kciuki za twoje badanie, nic sie nie martw!

ja dzis rozwiesilam takie swiecace gwiazdki w oknie i ugotowalam kompot z suszkow, bo jutro pracowa wigilia. poczulam swieta!

kochane nie wiem czy dam rade tu jeszcze zajrzec przed swietami , wiec juz teraz zycze wam spokojnych, wesolych i rodzinnych swiat, delikatnych kopniaczkow przy wigilijnym stole i oby brzuszki rosly zdrowo!

buziaczki dla was!

a ja juz leze w lozeczku ,przepraszam ze nie odezwalam sie wczesniej ,ale musialam poswiecic troszke czasu Mezowi ;)
niestety wizyta w szpitalu troszke mnie zmartwila.. Jeden dzieciaczek nadal rosnie szybciej od drugiego, i dowiedzielismy sie ze grozi nam twin - to - twin transfusion syndrome(tzn. zespol podkradania). oczywiscie od teraz bedziemy pod stala kontrola,i bedziemy biegac na usg co 2 tygodnie.. kolejne usg 5 stycznia ,takze z Naszego lotu do Polski raczej nici.. (chyba ze uda sie przebukowac bilet,ale to tez zalezy od tego czy lekarze dadza mi pozwolenie na taka podroz..) no ale oczywiscie Wszystko dla Dzieciaczkow:tak:
strasznie sie martwie,choc Wiem ze musze myslec ze Bedzie Wszystko Dobrze!!

Mam tez druga wiadomosc ,troszke weselsza ;) ..i Potwierdzona przez kolejnych lekarzy.
Na 100% Nosze w Brzucholku Dwoch Chlopczykow :) .. a to znaczy ze u Nas w domku faceci zwyciezyli ..4 do 1 :tak:

asiaa- z jednej strony moje gratulacje! z drugiej trzymam nadal kciuki, ze wszystko bedzie pod kontrola i bedzie ok.
Znam dziewczyne, ktora w ciazy miala taka roznice, ze po porodzie miala jedno bobo jak dab a drugie niestety wladowalo w inkubatorze. Ale trwalo to moment a za to dzis ma blizniaki takie super, jeden typowy facecik, a drugi taki delikatny, poetyczny bym powiedziala. nie wiem jak to ujac, ale naprawde super jest ten maly, chociaz to tylko powloka, czasem jak mu przyjda jakies diabelskie pomysly do glowy, to ten niby silniejszy wyje jak syrena przeciwpozarowa ;-)

Dzien dobry wszystkim!

Dzień dobry w mrozny poranek............brrrrrrrr
asiaa- wszystko będzie dobrze!!!!!!!!!! trzymam kciuki!!!!!!!!!
czas naśniadanie miłego dnia wszystkim:-)

Witam się z rana.
Asia gratuluję synków:) Będziesz miała wesoło z 3 facecikami:)Moja sąsiadka urodziła córeczki jedna 2300 druga 1300 a teraz mają 3 latka i żadnej różnicy nie widać:) Będzie dobrze:)

Ja zaraz pod prysznic zmykam i jadę do lekarza,także trzymajcie kciuki:)

Miłego dnia

Oj, też się ostatnio zdziwiłam, brzuszek niewielki, a przy pedicure zasapałam sie niczym 200 kg facet;). następnym razem juz ide do kosmetyczki.
I tak sie jeszcze zastanawiam nad fryzurka tam na dole :zawstydzona/y:, ja lubie zawsze mieć wszystko wydepilowane, a za moment będzie trudno. jak wy sobie radzicie, bądz planujecie radzić?

Karamija- testy Pappa nie sa wiarygodne, to tylko statystyka. moja znajoma mialam obciazenie 1:21. Zdecydowala się na amnio i dziecko zdrowe. jedyny plus, ze szybko poznala na 100 % płec. Ja wierze, ze skoro na usg wyszlo dobrze i masz zdrowego synka, to teraz tez wszystko bedzie dobrze.

Mi w pierwszej ciąży pomagał m. bo nie chciało mi się z tym bawic godzinę;p

Pochwale sie wam dziewczynki ostatnim wypiekiem mojego syna :tak:
Piekne:-):-):-) Zdolne to moje dziecko niestety nie po mnie!!!

o kurcze cudo, pewnie będzie cukiernikiem :)

Koleżanki takiej nie mam, a partnera to sie boje, bo chyba drygu do tego nie ma ;). Jeszcze by mi przy okazji cos poobcinał hahaha
hahaha:-)
a ja juz leze w lozeczku ,przepraszam ze nie odezwalam sie wczesniej ,ale musialam poswiecic troszke czasu Mezowi ;)
niestety wizyta w szpitalu troszke mnie zmartwila.. Jeden dzieciaczek nadal rosnie szybciej od drugiego, i dowiedzielismy sie ze grozi nam twin - to - twin transfusion syndrome(tzn. zespol podkradania). oczywiscie od teraz bedziemy pod stala kontrola,i bedziemy biegac na usg co 2 tygodnie.. kolejne usg 5 stycznia ,takze z Naszego lotu do Polski raczej nici.. (chyba ze uda sie przebukowac bilet,ale to tez zalezy od tego czy lekarze dadza mi pozwolenie na taka podroz..) no ale oczywiscie Wszystko dla Dzieciaczkow:tak:
strasznie sie martwie,choc Wiem ze musze myslec ze Bedzie Wszystko Dobrze!!

Mam tez druga wiadomosc ,troszke weselsza ;) ..i Potwierdzona przez kolejnych lekarzy.
Na 100% Nosze w Brzucholku Dwoch Chlopczykow :) .. a to znaczy ze u Nas w domku faceci zwyciezyli ..4 do 1 :tak:

Dzieciaczki są silne i sobie poradzą na pewno :) Nie martw się na zapas :*
Gratuluję siusiaczków :)

Miłego dnia życzę :* Wczoraj narobiłyście mi ochoty na kapustę z grzybami więc dzisiaj będę gotować :) Zrobię więcej by na święta starczyło :)

A i zauwazylam ze większość z Was robi bigos pół na pół świerza i kiszona kapustka. Hm powiem szczerze, że dla mnie to nowość więc zapewne przy najbliższej okazji jak będę gotowała bigos to zrobię tak jak Wy :) Ciekawa jestem smaku... Bo ze świerzej jest słodki z kiszonej kwaśny hmm a z pomieszania słodko kwaśny?? :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dziewczynki, dla chcącego nic trudnego! ja do końca ciąży wszystko sama przy sobie robiłam, trochę na początku trudniej ale da się. Miałam tak wypielęgnowane stopy i paznokcie u stóp jak nigdy wcześniej i już niestety nigdy potem, bo wydawało mi się, że w czasie porodu właśnie stopy, zaraz po kroczu będą na miejscu honorowym :-D, niestety u mnie skończyło się cc i seksownymi białymi pończoszkami hehe

asiia

ale cię pisiorki zdominują! A da się coś poradzić na to, żeby jeden nie podkradał od drugiego?? Bądz dobrej myśli!

Mi się całą noc śniły chromosomy, wyniki, pappa, usg, niezbyt ta noc była, do północy wertowałam internet, trochę sobie popłakałam ale kładłam się spać z wewnętrznym przekonaniem, że dziecko jest zdrowe. Tego będę się trzymać choć przy prawdopodobieństwie 1 do 25 nie jest łatwo wyzbyć się zupełnie złych myśli...
Miłego dnia!

violapop

trzymam oczywiśćie kciuki!!

Do góry