reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

karamija, to nie egocentryzm, tylko strach, ja jak dzieje sie cos nie tak, tez tu sie rozpisuje, dziewczyny sa jak balsam :tak:
karamija, wszystkie jedziemy na tym samym wozku, lub jakby powiedzial moj maz- to nasz wspólny kórnik... ;)
takze badz spokojna, naprawde, jestesmy tu z Toba :tak:

Ja po poronieniach tez sobie zadawalam pytanie, dlaczego znow ja? bylam pewna, ze dwa razy sie to nie zdarza, ale natura pokazala mi, ze i owszem.
Musimy byc twarde, widzisz, ja w koncu jestem w ciazy, poki co wszystko idzie dobrze, Ty masz zdrowe jedno dziecko- bedzie zdrowe i drugie!
Musimy wierzyc, ze bedzie dobrze! :tak:

pięknie ujęte :tak:

reklama
veritaserum - te bóle to prawdopodobnie wiązadła macicy się rozluźniają i dlatego to czujesz, ja tez miałam dziś niemiły dzień, bo kłuło mnie z boku i to momentami tak, że chodzić nie mogłam,
a jeszcze do tego tak z głupia zafundowałam sobie szybką kurację oczyszczającą (czyt. przeczyszczającą), więc już w ogóle.

Dziewczynki - mleko i sok z kapusty dobrze sie nie komponują (nawet w ciąży) - nie polecam.

karamija- musi być dobrze, będzie dobrze, zresztą mój lekarz ostatnio powiedział, ze mają nowsze badania bo testy pappa nie sprawdzają się tak.
agaundpestka kochanego masz siostrzeńca;-) to synek będzie Jaś?;-)
Wychodzi na to, ze Jaś :) ciężko jest wybrać imię, aby tu i w de pasowało:) a jak na początku ciązy pogłaskałam się po brzuchu to jakoś samo Jaś przyszło :)
W ogóle to poszłam dzisiaj na miasto i weszlam do cukierni. Zamowilam paczka i herbatę. Przynieśli mi ale taki mały był ze zamowilam drugiego. Gdy juz i tego zjadlam zamowilam jeszcze sernik. Pan do mnie : Przed śniadaniem Pani chyba? Ja mu na to ze o śniadaniu to ja dawno zapomnialam. Wiec on : No w sumie to pora obiadowa to ja Pani ukroje taka porcje obiadowa tego serniczka. :-)
Dobre :D:D
Hej Kobietki :) Byliśmy dzisiaj na wizycie. Moje dziecię zgubiło gdzieś siusiaka
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
wszystko super, ciśnienie, szyjka, wsio wsio wsio, tylko ten siusiak
shocked.gif
coś tam słabo było widać, mówiła, że dziewczynka, ale żeby potwierdzić 28 grudnia mamy iść do szpitala na 3D i tam dokładnie sprawdzi :)
Gratuluje wizyty :) Co do puchnięcia to m nogi ręce puchną i do tego swędzą straszne, a do tego ból w krzyżu który czasami nie daje podnieść się z łóżka :( nie myślałam, ze tak wcześnie mnie złapie. A co do siostrzeńca to jak miał 2latka to oglądał bajkę o była w niej księżniczka i woła swoją mame i mów mamusiu zobacz księżniczka jak ciociusia :D i zawsze do mnie mówi ciociusia księzniczka :) zresztą teraz jak mi tort robili na nim była księżniczka i kucyk :DDSC_2042.jpg

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie,

właśnie oglądam M jak Miłość:tak::zawstydzona/y:

Kamila moj mąż wczoraj robil bigos:tak: jakos nas ochota naszła:-D ale zrobił tyle, ze trzeba zamrozić i będzie na swieta:) a kapusta pół na pół:-)
Super, że synuś namówił Cię na choinkę;-)

Tialana oczywiście trzymam mocno kciuki za Twoją wizytę:-)

Katrina to niezle namieszałaś:-( jak się teraz czujesz??

karamija wierze, ze wszystko bedzie dobrze:tak: musi być;-)
tak naprawdę każda z nas się bedzie denerwowala do końca, tak mamy już mają ;))

Dziewczyny co ja mam zrobić, żeby tyle nie jeść????:zawstydzona/y:
Macie jakieś rady??:-D

agaundpestka śliczny tort:tak:
Co do imienia to mamy Jakuba a wszedzie tutaj mowia Jacob ale coż, znaczy sa co mowia Kuba alle smiesznie to brzmi czasami :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Katrina hihihhi
Ja to takie niestety kuracje aplikuje sobie sama od czasu do czasu :-(
Jako iz biore zelazo, mysle, ze ono czasem mnie przytyka...
Mam ten syrop od ginekologa, ktory ma rozwiazac te problemy i jak to wezme to dopiero zaczyna sie dziac... :eek:
Dlatego za czesto go nie biore, bo to przeciez jakby mi ktos probowal odkurzaczem jelita wyczyscic :eek:

polaa - czuję się lekko... na prawdę lekko,

siclpol - ja nigdy nie miałam problemów z wypróżnianiem (w ciążach tez nie miałam i nie mam), a po prostu się zapomniałam, do herbaty dodałam tylko troszkę mleka, ale potem sobie popiłam tym sokiem i wtedy dopiero się zastanowiłam co zrobiłam, ale.... to naturalna vit. C, a ja coś zaczynałam się dziwnie czuć, to może nie ma tego złego....

reklama
wymyśliłam że zrobię sobie pedicure, nie wiem po jaką cholerę, chyba żeby świecić pięknymi pazurami na samolocie. Zostałam w ciężkim szoku, brzuszek wcale jeszcze tak bardzo nie urósł a ja mam problem z wymalowaniem pazurów w stopach, chyba muszę posłać męża na jakiś kurs stylizacji paznokci

Oj, też się ostatnio zdziwiłam, brzuszek niewielki, a przy pedicure zasapałam sie niczym 200 kg facet;). następnym razem juz ide do kosmetyczki.
I tak sie jeszcze zastanawiam nad fryzurka tam na dole :zawstydzona/y:, ja lubie zawsze mieć wszystko wydepilowane, a za moment będzie trudno. jak wy sobie radzicie, bądz planujecie radzić?

Karamija- testy Pappa nie sa wiarygodne, to tylko statystyka. moja znajoma mialam obciazenie 1:21. Zdecydowala się na amnio i dziecko zdrowe. jedyny plus, ze szybko poznala na 100 % płec. Ja wierze, ze skoro na usg wyszlo dobrze i masz zdrowego synka, to teraz tez wszystko bedzie dobrze.

Do góry