reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

on od 2 tyg lata bez pieluchy zakladam mu tylko na dwor i do spania ... w sumie wygląda jakby od pieluchy bo ma to uczulenie wlasnie tak na pupie jakby od pieluchy ( w takim ksztalcie) i na biodrach jak są zapięcia pieluchy... ale nie uczulało go az tak wczesniej jak chocil non stop w pampersie:/ tylko od kilku dni po troszku a dzisiaj to juz makabra. az wczeszczal nie dal sie dotknąć tylko jak mu dmuchalam na pupe to czul ulge czyli musialo piec... posmarowałam mu bepanthenem ( bo tylko to mialam ) ale mąż polecial po wapno do apteki i sudokrem... moze cos pomoze... jutro mnie caly dzien nie ma w domu i musze go wyleczyc przez noc.... ale szkoda mi go strasznie pupa normalnie jak poparzona wygląda;/

reklama
Karamija super wygladalas na koniec ciazy:)ja to sie ledwo ruszalam ale to z racji dodatkowych kg. ile Ci sie wtedy przybylo jesli mozna wiedziec?:)
KAmila a on jeszcze w pieluszkach czy bez pieluch ma ta wysypke?bo jak w pieluszkach to albo pieluchy go uczulily, albo cos zjadl, albo leki moze jakies mu dajesz?mojemu sie wtedy zawsze robilo. i na takie bolace dermacol pomagal taka zasypka bo u nas z takich plam az cieklo i nie dalo sie tego niczym smarowac bo sie rozjezdzalo wszystko
Rafalek juz spi:)i mam labe:p
zalozylam nowy watek i zapraszam chociaz pewnie przez weekend nikt po lekarzach nie bedzie latal :)nooo mam nadzieje ze Buziakkk wroci szybko

[h=2][/h]
on od 2 tyg lata bez pieluchy zakladam mu tylko na dwor i do spania ... w sumie wygląda jakby od pieluchy bo ma to uczulenie wlasnie tak na pupie jakby od pieluchy ( w takim ksztalcie) i na biodrach jak są zapięcia pieluchy... ale nie uczulało go az tak wczesniej jak chocil non stop w pampersie:/ tylko od kilku dni po troszku a dzisiaj to juz makabra. az wczeszczal nie dal sie dotknąć tylko jak mu dmuchalam na pupe to czul ulge czyli musialo piec... posmarowałam mu bepanthenem ( bo tylko to mialam ) ale mąż polecial po wapno do apteki i sudokrem... moze cos pomoze... jutro mnie caly dzien nie ma w domu i musze go wyleczyc przez noc.... ale szkoda mi go strasznie pupa normalnie jak poparzona wygląda;/​

Sluchajcie, tak sobie mysle, ze jesli te forum, nasze watki przetrwaja pare lat, to nasze dzieci beda miec super pamietniki do poczytania :tak:

Zycze Wam dobrej nocy, ja uciekam!
Buziakkkk
daj znac!!!!

Leków mu nie daje zadnych prócz witamin, on ma uczulenie na paracetamool - kiedys lekarze mu podali w szpitalu i ledwo go odratowali potem.. takze z lekarstwami jestem bardzo bardzo ostrozna.. a jesli chodzi o jedzenie to on juz nie ma wprowadzanych nowych potraw je wszystko co mozliwe i nigdy nic go nie uczuliło... czesto ma uczulenia na proszki do prania ale od kilku miesiecy piore w tym samym i juz nie zmieniam wiec jest ok. eh te biedne dzieci .... jakby to swedzialo to mniejszy problem.. ale gorzej ze to piecze..

Sluchajcie, tak sobie mysle, ze jesli te forum, nasze watki przetrwaja pare lat, to nasze dzieci beda miec super pamietniki do poczytania :tak:

Zycze Wam dobrej nocy, ja uciekam!
Buziakkkk
daj znac!!!!

yhym masz racje :) :) :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kamila

właśnie chciałam mówić o sudocremie

blond

w tamtej ciąży przytyłam 20 kg ale dziecko było ponad 4 kg i miałam strasznie dużo wód, jak mi odeszły to myślałam, że się utopię hehe tak więc dodatkowego tłuszczu może z 5, 6 kg miałam i do tej pory mi to zostało

sicilpol

kurczę rzeczywiście, może warto by było to skopiować żeby zostało :)

Kurde moje dziecko dostalo strasznej wysypki na pupie krzyczał i płakal ze go boli az w koncu usną z tego wszytskiego a ja niewiem jak mu pomóc i neiwiem od czego ta wysypka.

a ja Ci polece ten kremik

Nivea BABY Nutri Sensitive Krem S.O.S. do skóry podrażnionej z lipidami Omega 6 i masłem shea - 150 ml [4005808805235] | KOSMETYKI DLA DZIECI | CIAŁO - BALSAMY I OLIWKI | Kremy i balsamy DZ | KosmetykiOnline.pl - sklep internetowy z kosmetykami i

Kubus kiedys tez mial cos podobnego i tylko ten kremik nam pomogl. szybko nawilza,zapobiega swedzeniu,pieczeniu,,i wgl. dla Nas uzycie go bylo jak zbawienie :) (dodam ze do dzis mam przywiezione z Polski zapasy tego kremiku ,tak na wszelki wypadek:tak:)

a u Nas juz 16 tydzien dzis :-) ...kurcze jak ten czas zapierdziela.. nim sie obejrzymy ,a dzieciaczki juz beda z Nami :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Buziak trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze:tak:
Daj znać jak najszybciej;-)

agaundpestka milego pobytu w PL;-)

Karamija naprawde świetnie wyglądałaś pod koniec ciąży:tak:

Katrina ale mialas malutki brzuszek:szok:
Moj byl ogromny:zawstydzona/y::tak:

sicilpol co racja to racja:tak: rzeczywiscie fajnaa pamiątka dla dzieci:-)

Kamila mam nadzieje, ze Mlodemu przejdzie ta wysypka szybko:tak:

Wysprzatalam dzisiaj caly dom na blysk, mąż pomógl :tak: oczywiscie troche znowu mnie boli krzyz i plecy ale mam nadzieje, ze zaraz przejdzie.

reklama
asiia

no właśnie sobie dziś też tak myślałam, że jednak czas szybko leci, dopiero co byłam w szpitalu w 6 tygodniu a tu już 14 ty....

polaa

ja tak samo, cały dzień dziś na szmacie jadę, tzn. od momentu kiedy mi przeszły mdłości i wróciły siły około 14.00 ale za to do teraz i też mnie strasznie rozbolał krzyż

Do góry