reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Lena no to dlugo sie juz nie widzieliscie rzeczywiscie:(a kiedy znowu przyjedzie?on ma taka prace ze go nie ma tyle czy to tylko przejsciowe?
i dlaczego nie ma u Ciebie znieczulenia?do porodu tak? tam gdzie rodzilam niby jest ale i tak nie chca dawac bo to anestezjolog musi byc i byc wolny a jak jest srodek nocy albo jakas inna operacja na ktorej jest potrzebny to zapomnij ze ci da:/

Aga milej podrozy

Mam propozycje . Moze zalozymy watek "Mamusie czerwcowe u lekarza " czy cos w tym stylu bo nie ma gdzie pisac wizyt a na glownym czesto mozna pominac.bo watek z fasolkami to tylko do zdjec chyba i wizyt z usg a lekarzowy to po urodzeniu sie przyd zeby latwo bylo znalezc co u ktorej :)co o tym myslicie?

Ostatnia edycja:
buziak

współczuję ale trzeba być dobrej myśli, staraj się nie denerwować, choć wiem, łatwo powiedzieć, ja już tak miałam kilkakrotnie w tej ciąży i zawsze przeszło i wszystko było ok.

agaundpestka
szerokiej drogi!!

Buziak, trzymam mocno kciuki i równei mocno wierzę,ze będzie ok. Bardzo się z martwiłam jak po powrocie z pracy przeczytałam Twojego posta.

Blond, 105/90 to dolne ciśnienie brzydkie,ale moze rzeczywiscie podskoczyło CI przez rozmowę z mamą. Napewno jednak poiwnnaś mierzyć regularnie. A puls 95 też wysoki ja teraz po powrocie z pracy mialam 88=89. Ja mam zawsze anwyższy puls rano.

A chyba dziś mówiłam, ze mi objawy ciążowe zniknęły to cofam to po zjedzeniu jajka sadzonego druga godzine jest mi bleeee:baffled::baffled::baffled:
Ja w ciągu ostatnich 4msc tylko raz jadła, jajko i to w sałatce i długo go jeszcze nie tknę:baffled:
No i szerokiej i nie wyboistej drogi życzę

dziewczyny tak sie cieszyłam, ze jest super bo dzis w sumie nie plamiłam juz, poszłam siku i niestety, idzie czerwona krew:szok::szok: :no::no::no::no::no::no::no:
a juz bylo super:baffled:

boziu, ja powinnam isc do szpitala a nawet nie chce o tym myslec ze dzieci zostana beze mnie:no:

Trzymam kciuki za maleństwo, musi być dobrze

Dziś mój syn mnie normalnie rozwalił.... wzruszyłam się .. :rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:
Leżałam sobie na łóżku... przyszedł odsłonił mi brzuch położył na nim głowę... Zaczą " lulać" mój brzuch po czym powiedział "ciii dzidzi śpi" po chwili... "nie nie spi" ... zaczą wciskać swoją głowę w mój pępek a później nogi... chciał wejść do dzidziusia :)
Gdy mu sie nie udało zaczą przytulać i całować mój brzuch tak przez kilka minut :) Póżniej zaczą krzyczeć "dzidzi dzidzi chodź am am !! " i zaczą mi wciskać chipsy do pępka haha :cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:
Później poszedł po zabawki położył na kocyku i znów zaczą krzyczeć " dzidzi choooodź" . Po czym przyszedł do mnie prztkrył mi brzuch i powiedział że dzidzi jest zimno.. :) On bardzo mało mówi - dopiero się uczy dla tego też wzruszyło mnie że tyle słów powiedział sam z siebie i to bez żadnego przekręcania :) Kochany :) Chyba bardzo będzie się cieszył z rodzeństwa:) Ale kurcze skąd w 2 letnim dziecku takie pomysły :) Ah :-):-):-):-)

Buziak, trzymam mocno kciuki i równei mocno wierzę,ze będzie ok. Bardzo się z martwiłam jak po powrocie z pracy przeczytałam Twojego posta.

Blond, 105/90 to dolne ciśnienie brzydkie,ale moze rzeczywiscie podskoczyło CI przez rozmowę z mamą. Napewno jednak poiwnnaś mierzyć regularnie. A puls 95 też wysoki ja teraz po powrocie z pracy mialam 88=89. Ja mam zawsze anwyższy puls rano.

Avo glupoty napisalam oczywiscie mialo byc 105/ 60 a nie 90 .no i puls 95

KAmila slodkie to jest. Moj RAfal tez czasami tak robi ale osttanio ciagle sieprzytula do mnie i mowi Kocham Cie a Ty mnie? :D jak mu odpowiem ze tez go kocham to on jeszcze raz ja ciebie tez :D i tak co kilka minut hehehe. ale to slodkie jest i niech trwa jak najdluzej bo on nigdy nie chcial sie przytulac a ostatnio taki synus mamusi sie zrobil ze hoho

Ostatnia edycja:
Lena no to dlugo sie juz nie widzieliscie rzeczywiscie:(a kiedy znowu przyjedzie?on ma taka prace ze go nie ma tyle czy to tylko przejsciowe?
i dlaczego nie ma u Ciebie znieczulenia?do porodu tak? tam gdzie rodzilam niby jest ale i tak nie chca dawac bo to anestezjolog musi byc i byc wolny a jak jest srodek nocy albo jakas inna operacja na ktorej jest potrzebny to zapomnij ze ci da:/

Aga milej podrozy

Mam propozycje . Moze zalozymy watek "Mamusie czerwcowe u lekarza " czy cos w tym stylu bo nie ma gdzie pisac wizyt a na glownym czesto mozna pominac.bo watek z fasolkami to tylko do zdjec chyba i wizyt z usg a lekarzowy to po urodzeniu sie przyd zeby latwo bylo znalezc co u ktorej :)co o tym myslicie?

Jestem ZA

Buziak musi być dobrze trzymam za Was kciuki!!!!

Ja za godzine ruszam do Polski :tak::tak:czy ja kiedyś odetnę pępowinę od mamuśki ? :tak:

Szerokiej drogi :p

u nas szpital wyglada tak, ze nic nie robia nic kompletnie a w weekend to juz w ogole nic

jak krwawilam z bl to mi nawet usag nie zrobili.

kuuuuzwa

czekam na P a was nie ma to jakby co to narazie dziewczynki. trzymajcie kciuki za malucha prosze

Wszystko będzie dobrze nie martw się wszystkie trzymamy kciuki !

Avo glupoty napisalam oczywiscie mialo byc 105/ 60 a nie 90 .no i puls 95

KAmila slodkie to jest. Moj RAfal tez czasami tak robi ale osttanio ciagle sieprzytula do mnie i mowi Kocham Cie a Ty mnie? :D jak mu odpowiem ze tez go kocham to on jeszcze raz ja ciebie tez :D i tak co kilka minut hehehe. ale to slodkie jest i niech trwa jak najdluzej bo on nigdy nie chcial sie przytulac a ostatnio taki synus mamusi sie zrobil ze hoho
aj ciekawe kiedy ja sie doczekam "mama kocham cie" :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
no to dobrze,ze sie pomyliłaś:)Dawaj znać jak tam pomiary:)

ja takei ciśnienie miałam przed ciażą, a teraz 120/70-130/80 - mam andzije,ze dalej rosnac nie bedzię. Z Lilą do 7 meisiaca miałam 120/60 , potem do 35 tygodnia 130/80,a potem to już 135/85.

Do góry