reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Wiecie co, ja teraz we śnie odczuwam większa przyjemność niż normalnie, bo normalnie nie jest. Ochota też mniejsza, ale staram się. Jest miło, ale to nie to co, przed. Wolę namiętny, dziki seks niż przytulanki, a podczas ciąży to jakoś nie wychodzi :-D W każdym razie to co mówią o ochocie na seks w ciąży i silniejszym odczuwaniu to bzdury :crazy:

witajcie

niezapominajka - ja akurat nie mam tego problemu, ale myślę, że ma to uwarunkowanie hormonalne, tzn. może jest za dużo śluzu i nie czujesz przyjemności, większość kobiet w tym okresie na ogół czuje większą przyjemność, bo lepsze ukrwienie, rozpulchnienie itd., ale każda z nas jest inna i każdy organizm jest inny - może to się zmieni, może akurat małe było tak ułożone, że gdzieś tam przeszkadzało... różne mogą być przyczyny.

Sicilpol ale nie możesz czy nie masz ochoty??bo ja mam ochote a nie moge nie wiem czy to normalne

Zarowno nie moge jak i nie mam ochoty, ale tak sobie tlumacze, ze u mnie raczej to psychika tak dziala. Ciaza podwyzszonego ryzyka, seks zabroniony, wiec boje sie nawet samej mysli...co dopiero czynu. Wiec mnie zblokowalo i to dobrze :tak:

Zas np. moja kolezanka, ktora miala ciaze wzorcowa, w drugim trymestrze miala takie libido, ze jej partner bal sie isc spac ;)

Niezapominajka, moze to tak jednorazowo bylo, pierwszy raz, musialas sprawdzic, rozwiac obawy- nastepnym razem bedzie tylko lepiej i lepiej :tak:

doczytuje pomału i odp na raty:-)

karamija- hihihi dobra jestes :)

to ja powiem w skrocie moja ciazowa przypadlosc
na smierc zapomnialam swojego pinu w karcie bankomatowej :(
ale tak na dobre, w sobote chcialam sobie zaplacic za sweterek i wyszlam bez niczego :(
po prostu zacmienie :(
teraz musze szukac karteczki z banku z pinem :baffled:

najlepszym wyjsciem na skleroze jest zapisanie sobie pinu w tel jako nr do kasi gosi czy basi. sama tak mam;-)

Termin rozwiązania wyliczał mi lekarz, ale jeśli chodzi o suwaczek (i zarazem dni i tyg. ciąży) to musiałam wpisać datę ostatniej @ i długość cyklu - na tej podstawie mam wyliczony "wiek" ciąży - dlatego mimo, że termin z Kamilą mamy ten sam - na 1 czerwca ja jestem juz nieco starsza ciążowo - paniały???? o to mnie chodziło!
i Buziak nie atakować proszę starszych!!! niu, niu

jakie atakowac, jakie atakowac?;-) rozmawiac rozmawiac:tak:

I jeszcze jeden dość dziwny objaw - swędzą mnie niemiłosiernie sutki. Nie zawsze. Zaczęło się jakis tydzień temu, potem przerwa i dzisiaj znów. No normalnie jakby mi mrówki tam buszowały.
Ogólnie to piersi nie są już takie nabrzmiałe jak były na początku i też są zdecydowanie mniej bolesne co jest niezwykłą ulgą.

tez to mam

a mnei zacyzna bolec głowa, jest mi niedobrze i chcę mi się płakać, boje się,ze te nudnosci będą mnie meczyć do końca ciąży!!!!!!!!!

buziak- jestessss :) jak tam polzyta? moje kurna bola :crazy:
ja wlasnie mialam zapisany pin, ale do starej karty, a nowego ani widu ani slychu :( maz sprawdzal i nie ma ehhh

Witam was moje drogie. Dzidzius duży 7,13 cm. Kość nosowa bardzo dobrze widoczna, serduszko mocno bije, kręgosłup, pęcherz moczowy,żołądek obecne. Przepływy wszystkie w normie. Slowem wszystko na miejscu. Problem był ze zmierzeniem przeziernosci karkowej bo maluch leżał nie tak jak trzeba. Potem troszkę sie odwrócił wiec lekarzowi udało sie coś tam zmierzyć i wyszło 1,75- 1,8 mm max. Nie udało sie dokładnie. Mówi ze to dobrze i ze do 2,5 jest norma. Wiec chyba ok. Pobrali mi jeszcze krew i czekam na wyniki do środy. Ale juz jestem spokojniejsza.:-) A u was jaka wyszła przeziernosc karku?

Witam was moje drogie. Dzidzius duży 7,13 cm. Kość nosowa bardzo dobrze widoczna, serduszko mocno bije, kręgosłup, pęcherz moczowy,żołądek obecne. Przepływy wszystkie w normie. Slowem wszystko na miejscu. Problem był ze zmierzeniem przeziernosci karkowej bo maluch leżał nie tak jak trzeba. Potem troszkę sie odwrócił wiec lekarzowi udało sie coś tam zmierzyć i wyszło 1,75- 1,8 mm max. Nie udało sie dokładnie. Mówi ze to dobrze i ze do 2,5 jest norma. Wiec chyba ok. Pobrali mi jeszcze krew i czekam na wyniki do środy. Ale juz jestem spokojniejsza.:-) A u was jaka wyszła przeziernosc karku?

Super!!!!ekstra, fenomenalnie:):):)

reklama
goldenlucy

cieszę się bardzo! u mnie była przezierność 0,9 i kobieta powiedziała że to bardzo mało, twoja też jest bardzo dobra

niezapominajka

ja mam odwrotnie, kompletnie nie mam ochoty ale jak już się dam namówić to jest na prawdę fajnie; nie przejmuj się, w ciąży są różne "fazy" na seks, widocznie twoje ciało mówiło ci, że dziś NIE

avo
mnie też cały czas pobolewa głowa, jest mi niedobrze a do tego mam jakiś dziwny katar który mnie strasznie męczy

Do góry