reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

"Obraz USG na początku ciąży zależy w dużym stopniu od tego, kiedy wykonywane jest badanie. W 4.-5. tygodniu widać tylko pęcherzyk ciążowy. W 5.-6. tygodniu w jego wnętrzu pojawia się pęcherzyk żółtkowy, który odżywia zarodek, zanim wykształci się łożysko. Zarodek w 6. tygodniu może być jeszcze zbyt malutki, by było go widać na ekranie. W kolejnym tygodniu jednak rosnący zarodek musi być już widoczny w USG."

Naprawde? ja mam wkupiony pakiet w luxmedzie oddzial w Bydgoszczy i nie place za bete nic. moze mam szerszy pakiet?
to masz szerszy ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
AVO, ja też mam szybki puls, ale to chyba właśnie dlatego, że często czuję niepokój i czasami zastanawiam się z czego wynika...z mojej nerwowości i zbytniego przejmowania się czymś nowym w życiu, czy hormony szaleją...czasem już mam tego dość, bo najbardziej dokucza od rana..
Chciałabym już czwartek, bo wtedy pierwsze USG!!

Ale wątek zapełnia się wpisami, aż ciężko cokolwiek odpisać po dłuższej chwili nieobecności :-)

a bo wszystkie jeszcze pełne energii i rozgorączkowane, podekscytowane, rozemocjonowane, kipiące, przepełnione, naenergetyzowane, zabujane, wyfasolkowane, wyczytane i ..... pełne obaw:p

mam rację?:)

Dziewczyny tylko spokój nas uratuje.... hihihi. A tak serio - dajcie sobie na luz, taki stres cały czas i niepokój bardzo źle wpływają na małą istotkę.

Co do spotkania we Wrocku to ja tak rzuciłam - wiecie co można sobie planować za rok????? np. o której zje się śniadanie, rok to bardzo dłuuugi okres czasu i wiele rzeczy może się zdarzyć.

Ooo mamo ale się rozpisalyscie kobity :) Tylko pól dnia mnie tu nie było a tyle zaległości. Ja mam to szczęście ze moja bardzo dobra koleżanka jest ginekologiem wiec chodzę do niej już od lat i mam pełne zaufanie. Co do moich objawów to piersi bolą i się jakieś duże zrobiły. Nie specjalnie często biegam siku choć częściej niż nie będąc w ciąży.Poza tym nie mam mdłości i nie chodzę bardzo wcześnie spać jak to było w pierwszej ciąży.Chyba mało objawów nie oznacza ze coś nie tak?U każdej widzę jest inaczej :-)

goldenlucy - ja w poprzedniej ciąży miałam zero objawów - poza piersiami oczywiście, po tym poznałam, że cos się zmieniło, nic więcej mi "nie dokuczało", żadne spanie, żadnych mdłości, NIC!!!

reklama
Do góry