reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Był tylko pęcherzyk ;/

Carla i co, też nie widziałas zarodka? Ja już tak schizuje, ze zapisalam sie na piatek do innego, który ma wypasione usg. Nie dam rady czekac 2 tyg. :zawstydzona/y:
Ja poczekam jak każe gin...skonsultowałam jego decyzję z położna na forum smyk "Na tym etapie może jeszcze nie być widać zarodka,ale została wykluczona ciąża pozamaciczna. Za tydzień-dwa powinien być widoczny zarodek."

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a jak jest i pecherzyk i ciałko żółtkowe to to juz cos znaczy? rzekomo to cialko dostarcza zanim powsatnie pepowina pokarmu zarodkowi?? bo u mnie poza pecherxykiem płodowym jest jeszcze żółtkowy.

VIOLA-moje usg tez 25, widze tez ze mieszkamy najblizej siebie;)

addiena miałam usg w 5 tygodniu i widziałam pęcherzyk teraz idę 25.10 do lekarza mam nadzieję zobaczyć bijące serduszko:)
A co do objawów to oprócz bolących piersi i to że się szybciej męczę to nic po za tym.

A to spoko ;D, bo juz sie martwiłam , że mam małego leniuszka

Co do objawów to bola mnie piersi po bokach, siusiam w nocy z 4 razy, czasami spie calymi dniami, ale bywa też, ze w nocy nie śpie ( chyba z emocji), no i wech mi się wyostrzył ...

a jak jest i pecherzyk i ciałko żółtkowe to to juz cos znaczy? rzekomo to cialko dostarcza zanim powsatnie pepowina pokarmu zarodkowi?? bo u mnie poza pecherxykiem płodowym jest jeszcze żółtkowy.

VIOLA-moje usg tez 25, widze tez ze mieszkamy najblizej siebie;)
Moje Usg:
Trzon macicy powiększony, o regularnym kształcie. GS-15 5,6
Jajnik lewy o wymiarach 43/23mm z ciałkiem żółtym 23mm.
W jamie macicy widoczny pojedynczy pęcherzyk ciążowy o owalnym kształcie. Wielkość ciąży z pomiarów pęcherzyka GS 15mm 5,6hbd.
Pęcherzyk żółtkowy o śr. 3,3 mm

Ja poczekam jak każe gin...skonsultowałam jego decyzję z położna na forum smyk "Na tym etapie może jeszcze nie być widać zarodka,ale została wykluczona ciąża pozamaciczna. Za tydzień-dwa powinien być widoczny zarodek."

Ja sie tez ciesze, ze pecherzyk jest prawidlowo zagniezdzony w macicy i jest odpowiedniej wielkosci. Ulga wielka, po wizycie od razu spokojniej spałam.

carla81 nie bardzo znam sie na tym ale wg to dobrze co nie?

Kurde kobitki powiedzcie mi czy za bhcg placi sie bez wzgledu na to czy mam skierowanie czy nie mam?
Tzn czy jak bym miala skierowanie od lekarza ogolnego/badz ginekologa to nie place?
Przepraszam was ale nie bardzo ogarniam to zwlaszcza ze dzis jakos wyjatkowo glowy do tego nie mam.

ja słyszałam że jak jest skierowanie to się nie płaci...

Lena jezeli twoj lekarz posiada umowe z NFZ i wypisze ci skierowanie to wtedy sie nie płaci. :) zazwyczaj wypisuje tylko ginekolog bynajmniej ja mialam robiony kiedys to tez wypisywal ginekolog. moja tesciowa jest lekarzem rodzinnym i nie wypisuje takich skierowań, wiec byc moze jest wlasnie tak ze tylko specjalista w tym wypadku ginekolog:)

Lenka nie pomogę...ja mam wykupiony abonament w prywatnej placówce Luxmed...za hcg płacę 24 zł i ze skierowaniem i bez...

Naprawde? ja mam wkupiony pakiet w luxmedzie oddzial w Bydgoszczy i nie place za bete nic. moze mam szerszy pakiet?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry