reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja zanim zaszłam w ciąże to już przytyłam. Mam nadzieje, ze teraz waga na długo stanie i bilans się wyrówna ;)

Ostatnia edycja:
reklama
josevina no faktycznie jestesmy wtedy we dwie :-)

a powiedzcie mi ile kosztuje badanie bhcg ? jeszcze nigy nie robilam tego badania i nie bardzo sie orientuje ile kosztuje. i czy musze robic jedno pn jutro a drugie za 2 dni

ja dzisiaj we wro zapłaciłam 30zł
najlepiej powtórzyć chyba żeby było widać czy przyrasta....
poziom bhcg wskazuje tydzień ciąży - tyle wiem:p

Witam dziewczyny.
Wiadomosc pani doktor mowiaca ze niby mam 7 tyg nie dawala mi spokoju bo nijak miala sie i do terminu ostatniej miesiaczki i do dnia zaplodnienia. mialam umowione na dzisiaj usg na ktore nie chcialam isc bo uznalam ze za wczesnie, ale nie chcialo mi to dac spokoju. Bylam u p. doktor u ktorej juz kiedys bylam. Z usg sie dowiedzialam ze jest pecherzyk płciowy w srodeczku żółtkowy i ze jest ok, ale ze jest to 4-5 tyg. i pecherzyk ma 10mm. Powiedziala ze to dobra wielkość i napewno nie będzie pusty, czego się troche obawialam bo skoro pojawil sie żółtkowy to nie ma mowy o pustym pęcherzyku. Kamien z serca. Mam nadzieje ze wielkosc tez jest ok.

Co do testow tez mam jakas manie i dzisiaj zrobiłam kolejny krecha byla oczywiście ciemniejsza.

nanulika - trzymam kciuki za wynik!
karamija - a moge spytc jaki mialas wynik ilościowy??
Lena01- ja za swoja bete placilam 40 zł, teraz drugą juz za darmo bo ze skierowania

Gratulacje i kciuki dla nowych mamusiek:)

Dodam, że jestem z Bydgoszczy, więc do Wrocławia tez mam kawalek :)

Wybaczcie za moje smęty... ale naprawde jestem zielona i kazdy nowy fakt sieje wątpliwosci i miliony pytan w mojej glowie...

Asik,
test krwi beta hcg nie jest niezbędny jest jednak bardziej pewny i razem z ciążą przyrasta jego wartość czyli wiadomo, że ciąża się rozwija a nie np. obumarła czy stanęła w miejscu tfu tfu
coś czuje, że te czerwcówki to dopiero się wysypią teraz a ja już nie mogę się połapać :-)
ja jestem z czerwca, może mi się dzidzia na urodziny urodzi??

xdorota
niestety nie wiem, jestem w Niemczech i nie dali mi tego do ręki a jakoś nie zapytałam, powiedziała mi tylko, że 5/6 tydzień

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hehehehhe z tych zachciewajek zrodził się pierwszy nowy pomysł na przepis:p
własnie zrobiłam makaron spaghetti z sosem opartym na oliwie z oliwek, pieczarkach i zielonej pietruszce. do tego ciut pesto z grzybami, żółty ser , wymieszać i jest MEGA PYCHA!!!!

reklama
Teraz załapałam schizę, z testu krwi wychodzi 5/6 tydzień, z internetowych kalkulatorów jakoś 4 tygodnie 6 dni a na usg nic nie było widać oprócz powiększonej macicy?? Nie powinno być już widać jaja i ciałka żółtego? osiwieję chyba, zawsze muszę się czegoś doszukać

Do góry