reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

w instytucie gdzie rodziłam polecaja medela i jak nam tak doradzono tak mi P kupił, z tym ze ja tez od razu prosiłam o reczny. Normalnie *
gó**o nie warte polecenia, to był jeszcze taki z tą strzykawą:szok: niedosc ze cycki bola to i ręce;-)

reklama
u nas lepiej sie sprawdzil jednak avent(moze nie taki piekny jak TT hehe) z TT bylo ok na poczatku. one sa ponocdobre jak mama stosuje karmienie mieszane bo maja tez swoj ksztal przypominajacy piers. ale po 3 miesiacach mimo zmiany smoczka na wiekszy Rafal sie meczyl i plakal, a jak dostal avent to byl moment i mleka nie bylo:) mam 7 butelek po nim jeszcze i nie wiem czy tylko smoczkow nie kupic nowych...chociaz pewnie sie nie powstrzymam:)aaa slyszalam ze te dr brown sa super? mialas moze?
buziak ze strzykawka??!! matko swieta... czy z gruszka bo to jakos bardziej sobie wyobrazam. gdzie ta strzykawka?

ja tommee tippee chcialabym butelki, bowiem tez slyszalam ze fajne i dobre :tak: i znow wlasnie z Polski, lub Anglii, bo tu to zdzierstwo.
A ja poznaniara jestem i jak cos drozej kupie to potem ciezko to odchorowuje :baffled:

Ja wlasnie widzialam kolezanke, jak miala pecherze po tym recznym, dlatego stawiam jakos na elektryczny

czy kogoś mecza jeszcze nudnosci czy tylko mnie?
Ja miałam dwa dni temu, znowu nic nie mogłam zjeść i wszystko było dla mnie za słodkie, nawet rosół i ziemniaki :-(

Finito dobrnęłam do końca uff.. trochę tego było :-D
Jeśli chodzi o witaminki te natal2 to z tego co mi sie obiło o uszy to nie mają w składzie żelaza ( któraś tu kiedyś pisała na forum) dlatego ja kupiłam ostatnio Feminatal Classic. Kosztuje 30zł a w opakowaniu jest 60 tabl. więc starcza na dwa miesiące.Można stosować od poczęcia do karmienia piersią.
Martynna, Addiena tak, tak :tak: to ja jeszcze biorę Clexane, Addiena to super że ty tylko jeszcze przez 2 tygodnie. Ja usłyszałam na ostatniej wizycie po wykryciu tego krwiaczka że na pewno "pobiorę Clexane do dwudziestego któregoś tygodnia a później zobaczymy". Tak więc przede mną perspektywa brania do końca ciąży ale czego się nie zniesie dla małego szczęścia... Martynnaa a ty z jakeigo powodu bierzesz Clexane??
Tak się rozpisałyście o tych wózkach aż mi sie w głowie zakręciło...... Ja tam jeszcze nie wiem..
A może któraś z Was przed kupnem wózeczka myśli o jakichś kremach na rozstępy? A może któraś ma sprawdzone? Please podzielcie się spostrzeżeniami.
Ja używam kremu i oliwki z rossmana, babydream, skóra jest fajnie nawilżona i elastyczna i to chyba tyle ile mogę zrobić żeby nie mieć rozstępów, reszta zależy już od genów. I co ważne może też być istotne to są dosyć tanie

Na szczęście jednak było przez brzuszek :happy:

Moje dzisiejsze usg trwało około 20 minut. Cała wizyta, z analizą ryzyka,wydrukami, pytaniami itp. około 40 minut.

Wszystkie parametry w normie, fasola ma 6,1 cm, serducho bije jak dzwon. Jestem w euforii :happy::-):happy::-)

Gratuluje udanej wizyty i zdrowego bobaska :-)

A mnie znów boli dziś głowa :-( zbieram się an szybkie zakupy bo niedługo pewnie mnie migrena do łóżka powali

Miłego dzionka

Laktator Tommee Tippee pojemnik+ wkładki + butelka (1972159549) - Aukcje internetowe Allegro ja mialam ten i w zestawie ma sterylizator do mikrofalowki wiec jak sie na poczatku nie ma to jest wygoda , coprawda on troche taki badziewny na dluzsza mete bo jednak maly no ale jest:)

LAKTATOR PHILIPS AVENT POJEMNIKI VIA SMOCZKI 2011 (1977614003) - Aukcje internetowe Allegro
a to tez reczny ale z aventa i cena jaka:)
sicilpol ja w sumie zlych opinii apropos recznych nie slyszalam, no chyba ze te z gruszkami to wtedy podobnorzeczywiscie rece odpadaja :)ale je to sie chyba kupuje wlasnie na szybko w szpitalu zeby sie uratowac:)

Ja tez nie mogę sie zdecydować czy medela swing czy Avent elektryczny. Oba fajne. Ale raczej nie będę kupować nowego. Raczej kupię używany . Polowe tańszy, sterylizacja porządna i będzie ok. Mogę kupić nowy tylko po co? Wole dołożyć do pokoiku np lub chociażby do monitoringu oddechu. Sterylizator tez zamierzam kupić używany. Butelki oczywiście nowe:-)

A w ogóle jutro rano USG genetyczne i strasznie sie boje. :no: cała noc koszmary miałam. Jak okaże sie ze wszystko ok to juz chyba odetchne wreszcie bo każde USG do tej pory to strach.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A w ogóle jutro rano USG genetyczne i strasznie sie boje. :no: cała noc koszmary miałam. Jak okaże sie ze wszystko ok to juz chyba odetchne wreszcie bo każde USG do tej pory to strach.
Wierzę, że Twoje koszmary są bezpodstawne i wszystko będzie w jak najlepszym porządku! Powodzenia i koniecznie daj znac ile to Małe Wielkie szczęście przyrosło :D

A ja znów monotematycznie bo zanim zacznę wybierać tortulca do cysia to help me please...ten ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: Phil&Teds VIBE wózek spacerowy + gondola PEANUT
czy może ten
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: TRIDER REVERSE (3w1) wózek głęboko-spacerowy + fotelik STRATA
Ktoś miał, ktoś wie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja tez nie mogę sie zdecydować czy medela swing czy Avent elektryczny. Oba fajne. Ale raczej nie będę kupować nowego. Raczej kupię używany . Polowe tańszy, sterylizacja porządna i będzie ok. Mogę kupić nowy tylko po co? Wole dołożyć do pokoiku np lub chociażby do monitoringu oddechu. Sterylizator tez zamierzam kupić używany. Butelki oczywiście nowe:-)

Ja mam Medelę i jestem bardzo zadowolona- znaczy byłam:)

Lucy, Nie bój się- napewno wszystko bedzie ok:)

Ostatnia edycja:
Do góry