reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

przesadzasz troche. Na początku oczywiste jest, ze moze byc mało pokarmu bo on pojawia sie 3/4doba po sn, 4/5 po cc i do tego czasu bywa róznie, ale jak nie raz byłam na połozniczym tak ja takich scen nie widziałam. Jezeli nawet mąż okazałby sie taka dupa to mamy jeszcze matki, siostry,kolezanki.. w ostatecznosci mozna zapisac na kartce model i dac w reke mezowi.

iwon - ciesze sie ze wszystko jest dobrze!!!

witam porannie:-)

bardziej chodzi mi o tą taką krępację faceta :) oczywiście - nie każdy :p

Ja po cc pokarm miałam od razu co prawda wolno leciał i nie dużo ale pojawił się szybciutko - miałam farta :)

reklama
ja nie miałam mozliwosci przystawiania chłopcow do piersi wiec byłam skazana na laktator. W pierwszej dobie po porodzie był dramat, ból nieprzecietny (dlatego ja nie wyobrazam sobie w takim momencie elektrycznego) a w laktatorze sciagnieta dosłownie kropla:szok:
babka od laktacji chwaliła i pocieszała, ze za kazdym razem bedzie wiecej i lepiej i tak było. W 4dobie budze sie w nocy cała mokra jakby ktos mnie oblał:szok::szok::szok::szok: byłam w kałuzy mleka:szok:
do mnie przyszlo nagle i znienacka:happy:

jak byłam jeszcze w ciazy, niestety nie pamietam w kt tyg :confused2: budze sie rano i czuje ze mam mokre na wysokosci jednego cycka.. szok!!!
Jedyne co mi przyszło do głowy to ze P sie przytulił i mnie opluł:szok::szok: ale cos mnie tkneło i przycisnełam brodawke - siara:szok: potem juz do konca nie miałam

a wy miałyscie siare???

ja nie miałam mozliwosci przystawiania chłopcow do piersi wiec byłam skazana na laktator. W pierwszej dobie po porodzie był dramat, ból nieprzecietny (dlatego ja nie wyobrazam sobie w takim momencie elektrycznego) a w laktatorze sciagnieta dosłownie kropla:szok:
babka od laktacji chwaliła i pocieszała, ze za kazdym razem bedzie wiecej i lepiej i tak było. W 4dobie budze sie w nocy cała mokra jakby ktos mnie oblał:szok::szok::szok::szok: byłam w kałuzy mleka:szok:
do mnie przyszlo nagle i znienacka:happy:

jak byłam jeszcze w ciazy, niestety nie pamietam w kt tyg :confused2: budze sie rano i czuje ze mam mokre na wysokosci jednego cycka.. szok!!!
Jedyne co mi przyszło do głowy to ze P sie przytulił i mnie opluł:szok::szok: ale cos mnie tkneło i przycisnełam brodawke - siara:szok: potem juz do konca nie miałam

a wy miałyscie siare???

ja mialam siare jakos od połowy ciąży.. leciały tylko kropelki przy ucisku nie zalała mnie tak nigdy zebym byla mokra;p za to tym razem mam najprawdziwsze mleko już od początku ciąży tzn nie zanikło mi po odstawieniu syna i tak sobie jest caly czas:)

o jacie, to ja jednak zakupie moze, bo chce zakupic ten laktator w polsce, jest roznica w cenie ogromna, w Polsce widzialam za 440zl a we Wloszech 160euro :baffled:
Ta medela swing ma dwufazowy system odciagania, ktory nasladuje jakby naszego ssaka :)
Slyszalam tylko, ze jest super.
Drugie b.dobre opinie slyszalam o tommee tippee

kamila
- ale nie karmisz teraz? to jutro oficjalnie zaczynasz 5miesiac :)

sicilpol - to znaczna roznica w cenie..

Ostatnia edycja:
o jacie, to ja jednak zakupie moze, bo chce zakupic ten laktator w polsce, jest roznica w cenie ogromna, w Polsce widzialam za 440zl a we Wloszech 160euro :baffled:
Ta medela swing ma dwufazowy system odciagania, ktory nasladuje jakby naszego ssaka :)
Slyszalam tylko, ze jest super.
Drugie b.dobre opinie slyszalam o tommee tippee

440 za maszynkę do tortur?! OMG! Toż to 1/4 ceny wózka! Raczej poszukam tańszego...

Witajcie :)

Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa :happy:

ide zrobić kawkę sobie...a co tam :-D

Dzien dobry!
Ja wlasnie sacze kawke, ale zbozowa, jak juz sie poswiecac, to na calego, przysiegam, ze po tym wszystkim nie tkne zbozowki :baffled:
Je chce takiego szatana z ekspresuuuu

Teraz lecę zrobić sobie kawy z mlekiem - mleka z kawą... :cool:

No właśnie dziewczyny, jak to z tą kawą jest? Pijecie? Ja na początku odstawiłam całkowicie, ale w ciągu ostatnich 2 tyg. zdarzyło mi się trzy razy wypić taką słabą z jednej płaskiej łyżeczki z mlekiem :sorry:

Na weekendowych zakupach okazało się, że noszę obecnie rozmiar o dwa większy od poprzedniego...wkurzona, rozgoryczona...nie kupiłam nic...chyba czas na spodnie ciężarówkowe..

Taaa, ja też już śmigam w ciążowych. Dostałam parę łaszków od koleżanek, są jeszcze trochę za duże, ale przynajmniej nie czuję się jak słoń w stringach ;-) Szkoda mi kasy na kupowanie ciuchów "na teraz", bo po ciąży zamierzam sporo zrzucić ;-):ninja2:

Witam:)
aleee mi sie dzisiaj spac chce. co chwile sie budzilam...

Kamila, Buziak ja siare mialam od 21 tygodnia:)i za bardzo to nie przeszkadzalo bo ja sie cieszylam .zawsze cos polecialo jak myslalam duzo o dzidzi albo usg ogladalam:)a ze mieszkalam ze wspollokatorem(w sumie obcy facet) to wesolo bylo wieczorem przy rozmowach w kuchni jak on sie zaczynal namnie dziwnie patrzec a ja z plama na pizamie:-D ale chyba sie przyzwyczail potem.nawet probowal bb czytac bo widzial ze ciagle pisze ale jak doszedl do hemoroidow i zaparc to mu ochota przeszla :-D

Ja juz chyba pisalam ale mialam laktator Tommee Tippie ale reczny, nie elektryczny i polecam go szczerze bo dobrze sciagal, bardzo szybko no i sama moglam dostosowac sile do "bolu" . troche niewyobrazam sobie elektrycznego. moze pozniej juz nie przy zastojach i popekanych brodawkach . zreszta ja na poczatku wszystkie butelki mialam z TT dlatego ten laktator tez bo sciagalo od razu do mojej butelki(a one sa niewymiarowe ido nich w sumie nic innego nie pasuje:/) potem przerzucilam sie na inne az na avencie sie skonczylo:)
Iwon gratuluje wizyty. a co do kawy to ja pije bo mam niskie cisnienie (na ostatniej wizycie 92/48 - mysleli ze sie aparat zepsul i 2 razy mierzyli, wiec moge pic kawe)ale teraz mam za niskie a na koniec pewnie bedzie za wysokie jak ostatnio.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry