reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Kasieńka - jak widać Polska nie jest tak zacofanym krajem jakby nam się mogło wydawać. A tak serio - to Irole mogliby się od nas wiele, wiele nauczyć. W niektórych sprawach - jak np. podejście do nauczania dzieci, zdrowego podejścia do życia i możliwości utrzymania rodziny z jednej pensji (w przypadku posiadania małych dzieci) to w UK czy Irlandii jest zdecydowanie lepiej, ale służba zdrowia, czy radzenie sobie z problemami technicznymi - to jest masakra.

Witam,

Niespodzianka moi za ogórka daliby sie pokroić :) ja wręcz mowie im zawsze ze juz dosc nie ma bo by słoikami na raz jedli :) apetyt im dopisuje. A na owoce i warzywa to juz w ogóle.

Ach Dziewczyny nigdzie nie jest idealnie, jakby człowiek patrzył zeby pod każdym względem było super to nie byłoby gdzie mieszkać. Wszędzie na cos sie narzeka, taka prawda. Tak jak pisze katrina szkoda ze w Polsce ludziom tak trudno sie utrzymać - oczywiście nie wszystkim ale przykre to. Gdyby moj pracował w PL tak jak tutaj pracuje to musiałby chyba na miesiąc wyjeżdżać i wracać na pare dni i ta k dalej a ze turaj jesteśmy dzieki temu jest codziennie w domu :) co do sluzby zdrowia to gdzie jest idealnie?! Sorry ale nigdzie!!! Nikt nie wie jak to jest idealnie w tym przypadku, pod wieloma względami lepiej według mnie tutaj ale pod innymi lepiej w PL. Tylko ja juz przestałam porównywać :)

aaaa w ogóle jakis dół mnie łapie i jak dla mnie na razie wszystko jest beznadziejne wiec nawet nie pisze. Ide z chwile po kube do szkoły

Polaa - jesli o sluzbe zdrowia chodzi, to mialam na mysli to, ze tutejsi lekarze GP maja sie niby na wszystkim znac, ale niektorzy to chyba bardziej zgaduja niz faktycznie diagnozuja. Ja w przychodni mam tylko 2-3 lekarzy do ktorych mam zaufanie, reszta to chyba mniej wie niz ja.
Ale co do dostania sie do specjalisty I diagnostyki juz rakiej bardziej szczegolowej - to jak najbardziej tu. W Polsce z tym NFZ to sa jaja I tyle.

Tu w naszej miescince znam co najmniej 2 osoby z Polakow tylko, ktore w przeciagu ostatnich 4 lat zostaly blyskawicznie zdiagnozowane I wyleczone z nowotworow (piersi, bialaczki I jelita). Nie sadze zeby w Polsce mozliwe bylo zrobienie w ciagu jednego dnia szczegolowtch badan krwi I podanie chemii nastolatce - zrobiono jej wtedy to sie chyba nazywa dojscue czy wehscie centralne na wlewy I co tydzien dziewczynka miala robione aktualne badanua jrwi w celu ustalenia dawki lekow. Leczenie trwalo ponad 2 lata, ale Marysia jest obecnie okazem zdrowia. Malo tego z Alinki grupy z przedszkola kolezanka miala to samo. Teraz Maya to nie ta sama dziewczynka. Nie nadarmo sue mowi I pisze, ze na Wyspach wyleczalnosc nowotworow jest najwyzsza w calej Europie.

Ostatnia edycja:
Aga to poloz ta,twoja na łóżeczko i zobacz czy rzeczywiście taka wielka się wydaje
Hehe, ze o tym nie pomyślałam :D

Aga juz te 9 zł by jej ne zbawiło :| ja mam 220 na 220 i nam nie wystarcza na 2 osoby chcialabym miec taka dla siebie :p super zdjecie z tymi odblaskami :D a co do koldry malego to jakiej wielkosci masz lozko?
To już o te 9zl nie chodzi tylko umowę, nie licząc, ze czekałam na te pieniądze ponad tydzień, bo codziennie pisala, ze jutro :/
Mlody ma łóżko 70/130.

bo podobno za granica, sa smakowe. Moze własnie dostałas cytrynową? Dziewczyna z niemiec mówiła ze u nich dostała jagodową - kupiona w aptece taka do spozycia od razu z buteleczki. A u nas jest proszek który dopiero w laboratorium rozrabiaja z woda.
.
Dokładnie ja w Niemczech taką smakową piłam i jeszcze musiała być schłodzona <pycha> no i tamto prowadzenie ciąży wspominam bardzo dobrze, choć jak tu trafiałam do szpitala z niemiecką kartą ciąży to też byli milsi, bo myśleli, ze przyjechałam na trochę do Polski :D

Młody dziś się obudził i od razu upu (kupa) i tak w ciągu godziny 4razy woda się z niego lała, nie wiem co to, bo teraz już dobrze.
Wczoraj jadł gołąbki :D ale bez kapusty.

Dziś robiliśmy dobre uczynki :) w bloku obok mieszka Pani (okolo70lat) która wychowuje sama prawnuczkę(4,5) i od paru dni była chora, więc raz jej owoce zanieśliśmy, wczoraj mamuska antybiotyk, bo okazało się, ze ma zapalenie płuc :( do szpitala miała skierowanie, ale co z dzieckiem...... dziś też jej zakupy zrobiliśmy z Antkiem i zabraliśmy Julkę na spacer.

Jeszcze coś hmmm, a w biedronce są fajne pudełka na zabawki które mogą służyć jako pufy. Antek od godziny siedzi na straży pożarnej :D gdybym miała miejsce to bym kupiła jeszcze :D

organizer_4x2.jpgorganizer_4x2a.jpgorganizer_4x2b.jpgorganizer_4x2c.jpgorganizer_4x2d.jpgorganizer_4x2e.jpg

Załączniki

• organizer_4x2.jpg
    organizer_4x2.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 55
  • organizer_4x2a.jpg
    organizer_4x2a.jpg
    10,1 KB · Wyświetleń: 57
  • organizer_4x2b.jpg
    organizer_4x2b.jpg
    10,6 KB · Wyświetleń: 40
  • organizer_4x2c.jpg
    organizer_4x2c.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 41
  • organizer_4x2d.jpg
    organizer_4x2d.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 52
  • organizer_4x2e.jpg
    organizer_4x2e.jpg
    7,7 KB · Wyświetleń: 51
Kasiek sorki zaćmienia mozgu dostalam ... no jasne ze NIKOS ... ostatnio mozg mi sie lasuje od ciaglego myslenia ... PRZEPRASZAM

Aga​ mysle ze w takim razie 160 200 to za duza

Kasienka:) Moj mozg tez wysiadl:)

Katrina zgadza sie. Moja babcia wrocila do Pl po 20 latach w Stanach i ma to samo zdanie. Ciagle marudzi i zaluje ze na stare lata klopot z lekarzem, specjalista. Ubezpieczenie ma a musi chodzic prywatnie i placic bo inaczej wykoczylaby sie niz doczekala.

Aga wow! W ogole widzialam reklame ze swietnymi rzeczami dla dzieci Biedrze!

Polaa co za dol...glowa do gory! Moja nie tyka ogorkow kiszonych czy konserwowych a ogorkową pluje:/ Warzywa kocha i je codziennie. Szczegolnie brokuly i zielony groszek:)

Niespodzianka no co ty, ja sie nie wzruszam tymi ciuchami...kompletnie;) A jak patrze na cene to juz w ogole caly zachwyt mija:)

Mam swoj dywan:) Mieciutki, mikutki, P happy tarza sie a ja musialam trzy razy odkurzyc roznymi szczotkami bo to welna:) Ale juz git. Nic ciekawego...caly ciemny szary.
ds.jpg
Edzio:
Katrina odnośnie Biedronkowych skrzyń
  • do wyboru 5 wzorów:
-organizer wiszący z 5 szufladkami i 9 przegródkami
-składana skrzynia 45x35x35 cm
-składana skrzynia w kształcie farmy lub domku 44x32x26 cm, pokrywa zamykana na rzep
-składana skrzynia z siedziskiem 27x45x31 cm

EDYT
Nie no...caly dzien i nic?! Ja wlasnie weszlam do domu...w Kaphalu mega promocje 50% od ceny promocyjnej i tak kupilam zajefajne dzinsy Polce 2sz. za 25zl! Sa mega sliczne, miekke, luzne, w gwiazdki...cuda.
A teraz ide pakowac manatki na wyjazd w gorki bo wieczorkiem jedziemy ale weny brak. Jeszcze P spala dzis do 10.30 wiec dopiero o 15.30 padla na drzemke. Ale nie budze jej...dziadkowie dluzej nacieszą sie:p

Załączniki

• ds.jpg
    ds.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry