reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Siedzę w samochodzie, M robi zakupy sam, bo Mateusz zzasnął. Byliśmy u lekarza na kontroli, jest ok, do soboty flegamina tylko.
Dzwoniła pani z poradni psychologicznej, czy dalej jestem chętna na kurs asertywności .... zaczyna się w ten weekend na który planowaliśmy wyjazd do Krakowa. M powiedział, że jedziemy. Kurcze przydałby się ten kurs.

Kasiek udanego wieczoru.

hej :)

nosz, wcieło mi posta musze jeszcze raz :wściekła/y:

no i po bilansie :biggrin2: do lekarza mieliśmy na 15 więc dlatego tak późno odpisuje :tak: u nas ta wizyta tak póżno bo ja strasznie nie lubie lekarzy i omijam ich szerokim łukiem , chodze jak muszę , no i stwierdziłam, że w końcu muszę :-D dodam jeszcze ,że ze szczepienie mmr zwlekałam ile się dało , suma summarum dostał je miesiąc przed 2 urodzinami i nie żałuje bo nasi znajomi zaszczepili swojego rocznego synka w terminie a potem dzieciak miał przez 2-3 miesiące problemy zdrowotne prawdopodobnie po tym szczepieniu :-(

oczywiście moj hardkor zrobił awanturę w gabinecie pielęgniarek , nie dał się dokładnie zważyć i zmierzyć , normalnie wstyd za piątkę :zawstydzona/y:
dobrze ,że u lekarza było lepiej :tak: a więc wsio ok , jajca na miejscu ( o to się martwiłam), w gabinecie zaczął liczyć jeden , dwa , więc pani doktor stwierdziła ,że gada :tak: nóżki i chodzenie ok, żeby też , waży 14 kg i mierzy 97-98 cm ( na tyle ile udało nam się go zmierzyć ) :biggrin2: stwierdziła ,że wygląda na 4 latka :-p

jeszcze jej powiedziałam ,że od jakiegoś czasu dziwnie wywraca oczami jak biega np. wzdłuż żywopłotu i od tygodnia jak się bawi to czasem jak coś ogląda to też tak robi , p. dr. stwierdziła ,że możemy się wybrać do okulisty i sprawdzić czy ok z oczami jest , ale prawdopodobnie to jego "fanaberia" i powinno minąć :tak: tak więc czeka nas wizyta u okulisty , nie wiem jak ja to przeżyje :-:)szok:

co do spotkana to jak najbardziej jestem na tak :tak: może być tylko jeden mały problem, no ale zobaczymy jak już ustalimy konkrety :tak:

KASIEKZ - NAJLEPSZEGO !!!!!!

zrobiłyście mi smaka na cukinie :biggrin2: kupiłam i jutro bede pichcić :biggrin2:

andzia , alijenka dobrze ,że wasze chorowitki już się lepiej czują :tak:

kasieńka - ja się najbardziej przy drugim boje tej zazdrości , bo mój Wiktor strasznie mamusiowy się zrobił odkąd siedze w domu :-(

mooni - u nas tak ostatnio przy piątkach było , luźne kupy , temperatura brak :tak:

łoo , alem się rozpisała :-D

Alijenka ja moge ja popilnowac :p a tak serio moglabym jakby mi dzieci nie chorowaly :| i nie byloby tak daleko

mloda dostala goraczki ... i kataru ... mowilam ze jak pochwale to sie cos przyplata :p ehhhhh

Nikodemowi to chyba piatki ida bo mowi ze go zeby bola

niemniej jednak mam pytanie ... mam termometr do czola i takie zwykly elektroniczny, mierzac tym do czola na czole mloda ma 37 a pod macha 38,1, mierzac zwyklym elektronicznym pod pacha ma 38,1

niech mi ktos powie jak to mozliwe zeby na czole byla temp o stopien nizsza niz pod pacha ??? tak łopatologicznie bo ja to nie czaje

i nie zeby sie wyrownywalo tylko tak jest od paru godzin ... na goraczke jeszcze nie podawalam bo poczatkowo byla mniejsza tep ale roznica podobna

Ostatnia edycja:
Kifsi wow duży chłopak. Wpólczuje tych atrakcji u lekarza. Moi są tak oswojeni z gabinetem , że żadnych problemów nie robią.
A co do spotkania to proszę tu żadnych problemów nie szukać .:)

kasienka zdrówka dla malutkiej, nam nadzieje że to nic poważnego. Termometru do czoła juz dawno nie używam. Miałam dwa i oba zanizaly wynik. Najbliżej temp spod pachy było jak mierzyłam tylko na skroni. Jak to wytłumaczyć. .? Nie wiem. Jedyne co mi do głowy przychodzi to tylko to ze czoło jednak zawsze chłodniejsze od reszty ciała.

Kifsi podbnie do mojego wymiary ... tylko moj chyba jednak nizszy :) ale 14 kg zywej wagi :p ja bym sie napewno wybrala do okulisty ... lepiej dmuchac na zimne ... no i z ta zazdroscia damy rade :) czasem jest ciezko czasem sam podejdzie i przytuli albo da buziaka

Andzia ja z tym do czola mam cyrki :| ale w nocy tak latwiej niz wpychac pod pache... no i mialam pytac przyjedziecie dokladnie w ktory weekend ? 1/2 listopada ? czy kolejny ? 8/9 ?

Kasienka to spróbuj tylko na skroni, u mnie w instrukcji jest napisane żeby przesuwać od skroni do środka czoła i wtedy ja jaja wwychodzą.

Mati 7śpi. M na piłce. A ja zamiast coś ogarnąć to siedzę z komórka w ręku. Len mnie dopadł przez ta pogodę.

Kasienka 8-11 listopada.

Ostatnia edycja:
Ja napchana jak foka leze na lozku i ogladam glupoty w tv. Wieczor udany. P pojechala z nami bo jak uslyszala slowo restauracja to juz sukienka rozowa z szafy wyciągnieta, torebeczka spakowana i idzie. Wiec zal nam sie slodziaka zrobilo i pojechala. Tak kelnera podrywala ze dostala dwie paczki paluszkow na wynos;p

Kifsi aaaaa duzy chlopak! Super:)

Andzia lez i pachnij a ogarnianie zostaw na jutro:)

Munka to ja wypadam jak pisalam. W tym tygodniu nie ma szans;/

Kasienka nie znam sie. Zawsze mierzylam pod pachą. M dopiero w wakacje kupil ten do czola i mierzy OK (nad brwią sprawdzam). Zdrowka!

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiek fajnie ze wieczór udany.haha mała spryciula. :)
no pachnąca to ja nie jestem, bo wykąpać tez mi się nie chce :pp

cholerka Mati mi się coś wybudza, coś czuje , że ciężka noc przede mną.

Do góry