reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Blond_20...suwaczek w przyszłą środę (po kolejnym usg)...obiecuję ;) Wózki zaatakowałam w sobotę...byłam nastawiona na x-landera...ale jak sobie popchałam i pojeździłam kilkoma (dobrze, że sama nie wsiadałam ;)) to padło na vibe z phil&teds http://philandteds.com/products/push/vibe#_accessorise. Jest niesamowicie zwrotny i lekki :) Ciuszków jeszcze nie kupuję...za to już mam kilka paczek pampersów (tak doradziła mi dzieciata kumpela - żeby zacząć kupować), więc jak tylko jestem na zakupach i pieluchy są w promocji i wychodzą ok 0,46/0,50 za sztukę to buch do koszyka ;)

Dobry pomysł z tymi pampersami, też zacznę zaglądać za promocjami ;-)

Ja mysle, ze pieluchy trzeba wyprobowac, bo jedno dziecko dobrze znosi pampersy, drugie np huggies.

Co do monitora oddechu, to jest pierwszy na mojej liscie zakupowej :tak:
W ogole jestem cala przerazona SIDS i nie planuje zadnych baldachimow, zabawek w lozeczku, czy ochraniaczy :baffled:

A co do wozka, to Quinny Speedi, no chyba, ze zakocham sie w jakims innym, ale watpie, podoba mi sie takze Jane Slalom R

My dostaniemy od mojej chrzestnej spacerówkę Quinny Speedi po moim kuzynku tyle że on dosyć długo w niej jeździł, lekarze twierdzili że nie będzie nigdy chodził, ale śmiga jak mały samochodzik ale przyszło mu to dużo później niż rówieśnikom, więc nie da się ukryć że wózek nie jest w najlepszym stanie. Najpierw myśleliśmy że dokupimy do niego tylko gondolkę albo kupimy nowy wielofunkcyjny ale moi rodzice postawili nas przed faktem że oni kupują wózek swojemu pierwszemu wyczekanemu wnukowi, kazali nam sobie wybrać wielofunkcyjny z fotelikiem w komplecie i poinformować ich o wyborze ;-)

U nas łóżeczko będzie na górze a że sporo czasu spędzam na dole a zbyt dużo miejsca zajmować bym nie chciała to też myślałam o takim leżaczku-bujaczku dla maluszka, myślę że się dobrze sprawdzi

reklama
Hej:-D
Ja usg "dowcipne" miałam jeszcze pod koniec 12tc prawie w 13tc, powiem ze dokladniej dzidziusia widać niż przez powłoki bo też miałam:-)

Dokładnie, jeśli gabinet jest wyposażony w dowcipne, to warto z niego korzystać dłużej :tak: Ja sama się zastanawiam, jakie dzisiaj będę miała (dotychczas miałam dwa dopochwowe). Kurde, nie bardzo wyobrażam sobie leżenie przez 40 minut z zimnym narzędziem między nogami :-p

Iwon- kiedys sie naczytalam o tym i troche mnie to wszystko przerazilo, pisali, iz na poczatku dziecko ma male plucka nie ma sily tak oddychac mocno jak my, wiec wszystkie nakrycia typu baldachimy czy ochraniacze mu utrudniaja oddychanie- chodzi mi o noworodki- ja zakupie ochraniacz, ale wloze go potem, jak zacznie byc potrzebny :tak:

IMG_3928.JPGdsc02382_web.jpg
tak powinno wygladac lozeczko niemowlaka- ale zaznaczam, to jest to, o czym sie naczytalam, nie wiem nic z wlasnego doswiadczenia
jeszcze bez miskow i innych rzeczy w srodku.
Czytalam takze, ze ubiory dla dzieci powinny miec neutralne albo sprane kolorki, bowiem mocne kolory wywoluja alergie.
osobiscie ni przepadam za takimi mdlymi kolorami, ale to tez do mnie przemowilo :tak:
Iwon- glowa do gory, mi bardzo pomogla jedna kolezanka, ktora na moje placze i obawy o usg genetyczne powiedziala, ze dla niej to bylo najpiekniejze usg, bowiem mogla widziec swoje bobo tak dlugo i ogladac co chwila nowe pozycje. :tak:

addiena, buziak- zazdroszczeee, tez bym chciala, ale zanim mrowka sie przesicnie przez wszystkie moje faldy tluszczu, to pewnie jeszcze dlugie tygodnie sobie poczekam :(

an.ka- dziekuje, wiec w takim razie musze sobie wykombinowac transport tego kojca z polski, bo tutaj sa tylko takie rogale o wiele mniejsze

Kurde, nie bardzo wyobrażam sobie leżenie przez 40 minut z zimnym narzędziem między nogami :-p
U mnie max 6 min miałam, zawsze, ostatnio troche dłużej ale już przez powłoki bo kregosłupik sprawdzaliśmy, zakochałam się w tych maleńkich kregach takie maciupine były:-D w ogole lubię na mojego Skarbeczka patrzeć. Moja córa obużona dlaczego ja jej dzidzi od lekarza nie przywożę... Cieżko jej wytlumaczyc, ostatnio przed wizyta nawet mi pokazywala jak mam przec:-D Gracko wie że czekać trzeba ona już by chciała jak mama:-D

sicilpol - nie widziałam tych Twoich fałd, po zdjeciu twarzy wnioskuje ze jednak troche cyganisz;-) tak czy inaczej dzilodzia czuje sie od srodka wiec w tej kwestii akurat tkanka tłuszczowa nie ma nic do rzeczy.

Też czytalismy kiedys o smierci łóżeczkowej i jest to nie wyjasnione,ale czesciej spotyka chłopcow, w poszczegolonych godzinach nocnych i czesciej w miesiacach zimowych:szok: moze to znajde jeszcze

sicilpol- moja ciąża o tydzien starsza, także jeszcze parę dni i tez poczujesz :)
To nie są takie mega mocne ruchy, ale jak sie wykapie i poloże do łozka, to wyraźnie czuje jak Okruszek buszuje
:-D

Tez się zastanawiam nad kojcem z Motherhood, nie chce kolejnego gadżetu, a nie znam nikogo kto używał.
Wózek podoba mi się stokke, ale on raczej do galerii i na równe nawierzchnie. Pewnie potrzebowalabym drugi na dużych kołach , na wertepy i teraz nie wiem...:dry:
baldachimy do łóżeczka mi sie nie podobają, jedynie krótkie ochraniacze, tylko przy główce.

hello

kiedy minie ten ból głowy?????????????? wzbraniam się jak mogę przez apapem, ale jak do wieczora nie przejdzie - chyba łyknę tabletę :/

wczoraj miałam genetyczne - dzidzia ruchliwa jak nie wiem :) lekarz miał problem z badaniem :) leżała sobie podpierając rączką główkę i ssała kciuk :) i robiła "zajączki" jak to określił lekarz hehe

kocham kocham kocham :-):-):-)

ma 7,5 cm i jest starsza o 6 dni :) - według usg 13t4d, według okresu 12t5d

piszę ona bo czuję że to ona :) chociaż mi wszystko jedno :)

aha - czekam jeszcze na badania krwi - dziewczyny to prawda że się czeka na nie około 2 tygodni???

ból głowy nie mijaaaaaaa :wściekła/y:

An.ka fajny ten concord. kiedys go pokazywali w tv ze to wozek gwiazd:ptylko w wersji z wlokna weglowego i kosztowal 16tys wtedy ....:baffled::baffled::baffled: ale czy mi sie wydaje czy on nie ma w ogole kosza na zakupy???

ja wrocilam ze sklepu, lozka poogladalam i nic nie znalazlam fajnego:( za to kuchnie tak:p wybieramy juz chyba 2 miesiace:/
Gosikkk a dlaczego az 2 tyg?na wyniki badan czy na samo pobranie?w warszawie musialam sie zapisywac 2 tyg wczesniej na pobranie samo bo tak duzo ludzi bylo w przychodni ale wyniki te ogolne po 2 dniach najczesciej, ale np toxo po tygodniu u mnie byla

reklama
Ja miałam krew pobierana w czwartek a już w piątek po południu miałam do odebrania:-) pani w okienku powiedziala ze jedno badanie robią raz na 2tyg dlatego mozna czekac,a ja sie wstrzelilam akurat w dzien w ktorym robili:-D

Do góry