reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witamy się i my :D:D

Aga no i jak tam?

Sunshine u nas też wszystko na nie. Przebrać się z piżamki w ubranka, trzeba go gonić skarpety to już w ogóle nie wchodzą w rachubę, on ściąga ja zakładam i tak chyba z milion razy dziennie. Teraz jak nauczył się sikać do nocniczka to cały się porozbiera majtki, spodnie, no a że on co chwila sika to co chwila muszę go ubierać :tak: Szymek też przychodzi do nas w nocy tzn, on to najlepiej całą noc by z nami spał, ale że nie ma tak dobrze, to przyjdzie tak w godz. od 3-5 ze swoim zestawem (miś, smoczek i podusia) kładzie się daje po buziaku obraca się na bok i idzie dalej spać i śpi do 7. Odkąd zmieniliśmy mu łóżeczko na łóżko nie umie się tam zadomowić.

U nas już też lepiej, tylko młody nos zawalony jak nie wiem. Musimy to jakoś opanować. Nocka też ok :-)

reklama
Pola zdrówka dla was.
hehe dobre z tymi roletami, masz szczęście, że teraz później się jasno robi.

Josie może powinnaś znaleźć fryzjera mężczyznę. U nas nie ma problemy. Sam siada na fotel i grzecznie czeka aż ciocia Agnieszka skończy.
Co do stanowczosci w postępowaniu z dziećmi. .. hmm staram się ,ale mój to cwaniak. Jak mowie nie to się obrazi , odczekać chwilę, potem podchodzi z mina niewiniatka i mówi np mamo proszę włącz bajkę. I jak tu nie ulec

Sunshine mojej kuzynki dziecko nabawiło się hemoroidów przez zaparcia , ja z reszta też :( masakra. Mam nadzieje że u was się nie pojawia.
Co do ubierania rano to u nas jest dramat ze spodniami innymi niż dresy. Wrzeszczy ze boli.... taki delikatniusi.
Z Adrian em miałam problem ze zbieraniem się rano. Potrafił ubierać się bardzo bardzo długo i zastosowałem metodę z minutnikiem. Nastawiam na 4 min i mówię ,że jak zadzwoni a on nie będzie ubrany to tak pójdzie do przedszkola. Jak narazie skutkuje.
Pewnie Aura jeszcze za mała, ale to na przyszłość.

Mooni kasiek super ze juz dzieciaki zdrowe.

Kasiek jakie bbliźniaki? Ma kobitka kłopot. Na ściąganiu ddługo nie pojedzie. A dzieci kosztują, oj kosztują. Ja myślałam, że jak drugi chłopak to koszty minimalne. ... g..no prawda... zawsze cczegoś bbrakuje.

Mooni teraz jak mąż daleko to masz się do kogo przytulic. ;p a tak serio to szkoda ,że nowe łóżko mu nie podpasilo.

Ostatnia edycja:
hej kobiałki

No i pogoda do bani :-:)-:)-:)-(, ciągle taka mżawka pada aż się z domu nie chce wychodzić

I kurdę muszę reklamować małej buty bo się rozkleiły boki :-:)-(, mam takie pytanie czy jak zakupiłam buty w Deichmannie w jednym ze sklepów we Wrocławiu ale nie chce mi się tam jechać bo daleko jest to czy mogę je zareklamować też w Deichmannie we Wrocku ale w innej części miasta ???

kasiek ale ma bliźniaki i będzie miała już spokój, a jak ja mam koleżankę co trojaczki urodziła to dopiero wyczyn :-D:-D:-D

josie a moja przychodzi do mnie o 24-1 w nocy i kilka razy już ją próbowałam odprowadzać i siedzę tam z nią, a ona za chiny nie zasypia i już nie wiem co mam robić :-:)-:)-(

mooni u nas to samo od kąd ma łóżko przychodzi do nas ale w sumie jak miała łóżeczko z którego mogła wyjść było to samo :-(

andzia co do kosztów dzieci to ja jakoś tego nie odczuwam i jakoś tak dużo nie wydaję na małą ale u nas jest to że ja ciuchów w ogóle prawie nie muszę kupować inaczej będzie jak pójdzie do szkoły to wtedy są wydatki

rano o 6 pobudka ... dzisiaj sie mloda w nocy budzila ale mleko pila dopiero o 6 czyli od 20 do 6 bez mleczka ... pewnie gdyby nie ta choroba to spalaby cala noc bo juz bylo tak ze od 20 do 5 spala ciagiem.... marza mi sie takie nocki :D

Kasiek Josie u mnie tez M ma mniejszy posluch ale jest bardziej poblazliwy choc kiedys mu powiedzialam to troszke zmienil nastawienie i nie na wszystko pozwala ... a my musimy byc bardziej konsekwentne bo z nimi siedzimy i by nam calkiem na glowe weszly dzieciaki :)

Kasiek wspolczuje tej kolezance ... ja sobie takiego czegos nie wyobrazam z blizniakami

Andzia a bylo kiedys ze sie nie ubral przy minutniku ? i wzieliscie go faktycznie jak stal ? :p

Polaa oj ja tez prasowania mam kupe :|

Alijenka ja bym szla ... bo i tak nie zaszczpi wiec w ogole sie widziec nie bedziecie ?

Sunshine oby zadne hemoroidy sie nie robily ... no i u nas tez masakra z ubieraniem

Alijenka taniej wychodzi jak ma sie jedna plec ... choc ja ubieram mala w rzeczy po Nikosiu , mala jest to przezyje :p a co do reklamacji mozna zadzwonic na infolinie ... w decathlonie tak jest to moze i w deichmanie

nie mam jak isc po wyniki malej :| bo pada :|

Ostatnia edycja:
Kasienka zaczęliśmy w lecie i nie zdazylo się żeby się nie ubrał. Wtedy pewnie wzielabym go tak jak stal w zimie nie jestem pewna. Wszystko przed nami, bo nie sądzę, żeby wpadki nie było.
Miałam pytać o wynik. A przestała juz goraczkowac?

Alijenka w CCC trzeba reklamować tam gdzie się kkupiło. W deichmaniie nie wiem.
u nas wydatki są ogromne i nie chodzi mi tylko o to ze nie mogę się powstrzymać od kupowania kolejnej bluzki czy spodni, bo na to mam wytłumaczenie -przedszkole. Dużo kasy idzie na przedszkole, leki, zabawki, książeczki, komiksy. A gdzie reszta? ??

kasienka ale ona będzie córkę szczepić tylko że akurat jak miała szczepić ją to wylądowała w szpitalu z podejrzeniem zapalenia płuc tylko nie szczepiła jej w pierwszej dobie bo wiesz jak to teraz jest naczytają się że np w Szwecji szczepi się od 4 miesiąca i zaraz tak robią tylko szkoda że nie żyją tak jak w Szwecji, chore to bo żyjemy w PL

andzia no moja dziedziczy wszystko po mojej siostrzenicy łącznie z zabawkami no i u nas na leki się tak nie wydaje

Witam :) ja powróciłam do żywych :) i nie a pojęcia co to było, bo rwę kulszową miałam kiedyś i wiem jak boli, ale ten ból płuca mi dosłownie rozrywał:-( ale na szczęście minęło i a nadzieje, ze nie wróci. Teraz mnie przeziębienie łapie.

Od poniedziałku jesteśmy bez monia (zgubił się na wsi) więc uznałam, ze już jest na tyle duży, ze nowego nie kupię :) jest trochę ciężko, ale dajemy radę :) czasami ja ma ochotę mu wcisnąć smoczka, bo on tak strasznie zgrzyta zębami :/

Oj syn wzywa więc życzę Wszystkim zdrówka!!!

Alijenka aha :) ale i tak chyba bym nie patrzyla na to tak bardzo bo to wzw i gruzlica w pierwszej dobie

Andzia u nas tez sporo sie wydaje a ciuchow prawie w ogole nie kupuje ... goraczka znowu wrocila nie bylo juz pare godzin ... a wyniki do bani ... musze powtorzyc i jutro rano lapac siuski do kubeczka no i jutro kontrola

a ja znów nie mam kiedy usiąść i poczytać a to wszystko że mam kalekę w domu. Małż miał we wtorek mały wypadek w pracy i do jutra jest na zwolnieniu.A jak on w domu to ja nieogarnięta kompletnie

Młody strasznie wstydliwy się zrobił, przeszkadza mu nawet to, że ktoś na niego patrzy i się chowa za mnie lub tatę... a do niedawna taki odważny był

Aga jak plecy, ból minął?

Kasienka i jak wyniki Saruni?

Kasiek, Mooni dobrze, że z dzieciaczkami już lepiej

reklama
Witam :-)

alijenka- u nas ze spaniem to samo max u siebie do 24 potem przyłazi do nas i nawet jak próbuje go przenieść to się budzi i wraca :wściekła/y:

polaa , kasienka - piąteczka , sterta prasowania też na mnie czeka , ale chyba przebiorę i tylko część wyprasuje , a co tam :-p

aga - dobrze ,że już lepiej :tak:

josie- my obcinamy Wiktora sami maszynką w domu ,a i tak mega histeria przy tym jest więc do fryzjera nawet się nie wybieramy :-D

A teraz chwale się :-)

przedstawiam wam 12 tygodniowego Groszka :-) USG I TRYM_1.jpg

Załączniki

• USG I TRYM_1.jpg
    USG I TRYM_1.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 36
Do góry