reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej dziewczyny:)

kifsi:-D:-D:-D Gratulacje!!!

kasiek odnosnie tej kolezanki od blizniakow- jest ta fb taka grupa wsparcia karmiacych z wroclawia (mnie dodala kasia.natka:) i prowadzi to laska ktora jest doradca laktacyjnym i naprawde ma meeega wiedze i praktyke. Moze przyjechac do domu i pomoc - oczywiscie to kosztuje, ale pomaga tez online, mi pomogla tak wlasnie:) jakby co to pisz na feJsie do mnie

Andzia genialny pomysl z tym minutnikiem:)
u nas byla awersja do wkladania czegokolwiek przez glowe i strasznie stekal i jeczal przy tym, w koncu zaczelam go przedrzezniac, a on "mamo co robisz" to mu mowie ze stekam tak jak on. I za kazdym razem tak robilam az po paru dniach zakladamy bluze ja stekam a on nic. I mowi mi: mamo nie rob, jas nie jeczy!! :D :D
i podobnie nie chce bluzy albo skarpetek zakladac. Ja mu mowie to nie zakladaj bedziesz chory i bedziemy musieli isc do pani doktor. W 2 sekundy ubrany. Wiem niewychowawcze to ale dziala

reklama
Aylin hahahaha faktycznie Smolensk! To niech lepiej ominie tą date. Spox. Ja w domu siedze a nie mam kiedy sie smarowac a co dopiero ty. Syrop z pigwy...ojoj. A jaka nalewka pigwowa boska! O 4 lasce w ciazy nic nie wiem?

Josie dzieki za info! Jutro jej spytam i odezwe sie do ciebie czy jest zainteresowana:) Ja zas praktykuje metode nie zmuszania bo jakos ciaza tak na mnie wplywa ze wsio olewam;p M zwrocil mi uwage ze sama latam bez skarpet bo nie lubie i taki sama dalam przyklad. Wiec skoro ja bez to niech i ona sobie bez nich lata. Na dwor zaklada bezproblemowo:)

U nas afera imienna dla mlodego. Mama mowi ze skoro 25tc to moge juz do brzucha po imieniu mowic i pyta Poli jak braciszek bedzie mial na imie. Ta pelna radosci krzyczy Maks (namietnie oglada bajke Maks i Rubbie brat i siostra). Pierwszy raz tak powiedziala a ciagle slyszy o Julku.M uznal ze to znak i zaczela sie awantura pt.'bo Polusia chce'. Mi tez zacząl podobac sie Nikos. Kurde dla laski latwiej:p

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!

Kifsi Gratulacje!! Dbajcie o siebie :-) Groszek cudowny :-*

Andzia już gdzieś słyszałam o tym minutniku :-) Ale pomysł rewelka :-)

U nas już lepiej, obaj zakatarzeni. Dziewczyny tak się dzisiaj wystraszyłam... Sprawdzałam małemu jak daleko piątki już wyszły i patrze na jednym zębie czarna kropa, mówie Jezu taki mały a już ma próchnice, już sobie wyobrażam jak siedzi u dentysty na fotelu i się drze, a tu umył zęby i "próchnicy" nie ma :p Okazało się, że mój mały gdzieś czekoladę dorwał :p Ale wyobraźnia zaczęła tak działać, a serce waliło jak szalone.

andzia no fakt!:)

mooni zdrówka niech katar szybko minie. Odnośnie próchnicy tonę razy się na tym złapałam...ostatnio patrzę bo jakie żółte/pomarańczowe ma te swoje czwórki...a wciągała dynię z piekarnika i zostało:D Oświeciło mnie:p

aylin ty kupwałaś kiedyś młodej łóżeczko dla misiów/lalek. Tysia bawi się nim?

W nd mam gości, szwagierka z dziećmi i myślę co tu na obiad zrobić żeby wszyscy tknęli...

Kasiek z imionami to tak jest :) musisz zobaczyc co Ci bardziej lezy jak mowisz sama do brzuszka :) albo poczekac do urodzin :)

Aylin to tak jak ja nie chcalam rodzic ani 21 ani 22 :p napewno sie uda urodzic wczesniej ... bo przy drugim idzie czesto szybciej

Moni moj tak kiedys z makiem mnie nastraszyl ... a jeszcze mowil ze zab go boli :p

mala jednak miala trzydniowe ... dzisiaj jest wysypka goraczki nie ma od wczoraj

Kasienka uffffff to już macie za soba:)

Mooni zdrówka. Ja tez juz się kiedyś nabralam, że z zębami coś nie tak. Na szczęście byl to fałszywy alarm.

kasiek jesteś super, kreatywna kucharka, na pewno coś wymyslisz.

Co do do drugiego szybszego porodu to nie zawsze się sprawdza. Ja M przenosilam 8 dni i mam wrażenie ,że jakby mi nie wywolali to bym jeszcze w ciąży dłużej pochodziła ;p

byłam z M u kontroli juz prawie dobrze, osluchowo czysto, ale anty do niedzieli.

andzia dobrze że czysto!

kasienka super, że trzydniówka!:)

A ja się poryczałam...idę wynieść pranie na taras i znowu stos gówien ptasich! Wszędzie siano, aż wkur...miotłę złamałam szorując (drugą!). M wielki obrońca, zadzwoniłam i go zrąbałam przez tel. po czym rozłączyłam się! Nie szorował ich gówien ani razu...stos wielkich tłustych much na tym i wszystko wlatuje mi do domu! Mam dość, już nie wytrzymałam. Normalnie rozwaliłabym gniazdo, ale jest tak wysoko (na szczycie) że niczym tam nie dosięgnę. Przed chwilą powiesiłam na pinesce Poli wiatrak, ale niżej więc nie wiem czy to coś da. Jak nie to siadam do allegro i kupuje coś, albo biorę wiatrówke od ojca i będe strzelać bo mam dość!

reklama
Andzia super ze czysto ... szkoda ze z antybiotykiem

Kasiek u mnie tak jest na parapecie u Nikosia caly zasrany ... ale dlatego ze osoby mieszkajace tu wczesniej pozwalaly na wicie sobie gniazdek ... szlak mnie trafia bo co miesiac czyszczenie a juz probowalam nawet domestosem bo myslalam ze nie przyleza

wiecie moja pediatra to jednak jest ok bo nie dala od razu anty na ta goraczke mimo ze podejrzewala zapalenie drog moczowych ... a jedna z dziewczyn miala to samo i dostala antybiotyk od kopa a okazalo sie ze jednak trzydniowka ...

Do góry