reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Eh a u nas lalo caly dzień. Byliśmy na zakupach na ryneczku. Potem drzemka z mloda i 3 h randki z żelazkiem.
A i 5 tez nam idą. 2 górne na raz. Temperatura, katar wodnisty i 5 paskudnych kup dziennie. A na,dodatek jak cos sobie ugryzie to placze i pokazuje ze boli.

Ale mam ochotę na piwo

reklama
moja juz od dawna nie ma drzemek w dzien i zaspyia około 20 i śpi do 7-8,30 rano dziś po całym dnu na dworze i bieganou za psem, spacerze w lesie dopiero zasnęła niedawno

ja dziś ponad pół dnia kosiłam ogród kalorii troszkę spaliłam ale co z tego jak teraz nalalam sobie piwka z soczkiem :-:)-:)-(

kasiek nie ma to jak dzielenie się jedzeniem moja ma to samo ale zawsze dzieli się z psem

Muńka ja się zastanawiam co z takimi dziećmi robią w przedszkolu co nie śpią w dzień ?? !!! nie wiem jak to będzie z tą moją małą

Alijenka - dzieci się dostosowują z reguły do tego co robią inne dzieci. Mojej szwagierki córka jak szła do przedszkola to od dawna nie miała drzemek, a w przedszkolu sypiala. Część dzieci jak nie śpi to po prostu sobie leży. Mi się też wydaje, że jak jakieś dziecko nie chce spać to biorą je do starszakow na ten czas.
Gabi w domu zasypia przy mnie a w przedszkolu podobno położyła się przykryla kocem i zasnęła ;)

Alijenka jak widza ze dziecko nie zasnie i sie wierci a nie spokojnie lezy to zabieraja ... takich dzieci nie jest 1 sztuka :) wiec wymyslaja cos dla nich ... nie przymuszaja teraz do spania bo juz o tym gadalam z mamami dzieci z przedszkola :) przynajmniej jest tak w przedszkolach gdzie zamierzam zapisac malego

Muńka moze probuj wczesniej Gabi w domku klasc na drzemke ... tak jak ma w przedszkolu ...

Kasiek Aylin zazdraszczam zebow bo mojemu ani widu ani slychu po 5...

Hej dziewczyny!!

U nas dzisiaj cieplutko więc pół dnia spędziliśmy na dworze. Mój m. pojechał dziś do Austrii wraca w piątek więc znowu sama. Zapowiada się, że będzie tak już na stałe, w Pl został zwolniony więc musiał poszukać czegoś no i zdecydował, że Austria :-( No jakoś trzeba zęby ścisnąć i dać radę.
Szymek odpieluchowany przynajmniej w dzień w nocy jeszcze sika więc zakładamy mu pampersa. Ale w dzień idzie i sam sika, przychodzi tylko by mu majteczki podciągnąć. Pewnego dnia nie chciał bym mu założyła pampersa tylko majtki i do dziś tak zostało od tego momentu jedna wpadka. Górne piątki w natarciu, ale narazie odpukać nic mu głębszego nie dolega z tym, że pcha paluchy do buzi i zmniejszył dawkę jedzenia. Podejrzewam, że się pochoruje bo mnie już też konkretnie wzięło no, ale może jednak nie... ;-)

Sorki, że tylko o sobie, ale nie nadrobiłam. Lekturę zostawiam sobie na samotny wieczór.

Buźki

Miłego wieczorku

fiola z Nikodemem dostane... wszytko na przekor... o wszystko dyskutuje ... a jedyny sposob to powiedziec ze ja to zjem albo a zaloze albo ze ja cos zrobie zamiast niego i wtedy on to robi ... ciekawe kiedy i to przestanie dzialac ... do konca tego jego buntu to ja sie wykoncze

Kasienka - wlasnie ona w domu nie chce mi zasypiac w godzinach drzemki w przedszkolu :/
Na moją G ostatnio działa tylko szantaż... zrób to bo inaczej nie dostaniesz tego itp. Wszystko na przekór, jak chcę ją ubrać do wyjścia, to wymyśla tysiące rzeczy, które akurat musi zrobić, jak chcę żeby się napiła, to zwiewa, podawanie leków stało się katorgą... ehhhh te nasze bunciaki :)

Witam

Melduję, że żyjemy i mamy się dobrze. Nawet nie wiem kiedy zleciał mi calutki tydzień, co chwile do miasta jeździłam z O. po lekarzach (laryngolog, logopeda, okulista). Jutro jedziemy po okulary, w środę z kolei spotkanie z księdzem w sprawie komunii...nie wyrabiam...

Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka

reklama
Asik - dużo sił życzę.

Kasiekz - zapomnialam, ze pytałaś o tą numerację butów (chyba Ty pytałaś...?). Gabi buty to numer 7, czyli nasze 25. Jeszcze są ciut za duże, bo ona ma tak 24, ale bez problemu sobie w nich śmiga.

Do góry