reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Bosz.... u nas co wieczór dramat z pójściem spać!!! G mogłaby chodzić spać o północy... Jak mówimy tylko słowa "idziemy spać" to jest wycie do księżyca,wyrywanie i takie tam! Tragedia po prostu. Teraz to samo,aż usiadłam, żeby się od tego odciąć, bo mam dość.

reklama
u nas tragedia z chodzeniem spac byla ale odkad jest złobek slicznie zasypia w 10 max 15 minut. I koło 21 a nie 23....
Podobno dzis w złobku bardzo płakała jak rodzice wczesniej dzieci wybierali. Szkoda mi mojej kruszki. Ale pewnie minie bo bawi sie podobno ładnie

Alijenka ja dziś jadłam sos z grzybów. :-)

Moi tez jeszcze nie śpią. Zwykle chodzą spać ok 20, ale zawsze ciężko im to idzie.
Adi Jak zaczął wstawać o 6 to przez pewien czas padał, ale teraz się przyzwyczaił.

Gabi póki co w żłobku jest tylko do obiadu, więc nie wiem, czy przypadkiem też nie odmieniłoby się jej, jakby tam sypiała. Póki co jest walka... Jeszcze nie śpi, tata czyta bajkę - sukces, że dała się położyć:baffled:

Munka a o której chodzi spać w dzień i ile śpi. Tyska spala mi ok 14 do 17. Teraz nawet nie wiem ile ale drzemka w żłobku jest ok 12 i do 14 niby. Wiec o 20 lazi juz jak śnięta ale ze walczy to klade o 21

Munka P ma drzemki 13-15.00 (okolo) i w okolicach 22 juz spi. Ale sama wola lulu i zasypia w doslownie 5min. Moze musicie sprobowac bez drzemki w dzien?

Aylin ona i tak jest dzialna! Nie placze, bawi sie, je...jest mega!

Alijenka Kifsi ja tez nie znosze dentysty. Rok temu poszlam po 10latach na kontrole tak sie boje. Dobrze ze mam 'stalowe' zeby.

Ja wlasnie najpierw sobie wymacalam buty w sklepie i przymierzylam P rozmiar (tez wysokie podbicie) a potem taniej zamowilam na necie:)

My tym razem w drodze do tesciow w gorki:)

Munka - ja tutaj też buty sportowe kupuję tylko w Sport Direct, bo są dobre ceny. Przedtem mieliśmy JJB, ale został zlikwidowany (podobno cała sieć tych sklepów została zamknięta). A ceny mają na prawdę fajne - za Reebok-i, za które u nas musiałabym zapłacić 85 euro w Sport Direct na wyprzedaży kupiłam za 27 funtów.

Kasiek - Tabela rozmiarów obuwia

Załączniki

• 1409216635558.jpg
    1409216635558.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
uffff co do spania u nas to mlody kladziony o 20 i zasypia chwila moment ... na wakacjach czasem gadal sobie z pol godzinki ale w lozeczku i sam w pokoju i zasypial po tym czasie

No właśnie jak raz została na drzemce w przedszkolu, to potem ładnie poszła spać wieczorem, a w domu budzi się koło 16.00 i to nie pomaga w pojsciu spac :/
Z drzemkami to ja mam problem, bo zastanawiam się, czy dla jej dobra powinna jeszcze je mieć czy już niekoniecznie. Jak raz ją przetrzymalam to mi padła o 18.00 na kanapie... Biorac pod uwagę to, że w przedszkolu drzemki są, to nie powinnam jej raczej oduczać, ale nie wiem tez kiedy zacznie na tak długo chodzić do tego przedszkola.
Do drzemek tez nie jest chętna...

Katrina - tak, w Sport Direct sa fajne buty i fajne ceny.

reklama
Munka widocznie potrzebuje jeszcze drzemek. Moja nie ma bata zeby nie zasnela w dzien. Ale tez bez problemu-jej pora, wiec kladzie sie cos tam sobie gada i zasypia. I przy okazji ja, bo bez tego nie funkcjonowalabym:p Wiec jak ma w dzien drzemke to nie ma szans by 'padla' przed 22.00. Potem spi do 8.30-9.00 rano. Mi to pasuje bo M z pracy wraca po 19.00 wiec tez musi troche z nia spedzic czasu. U ciebie zas pewnie wstaje wczesniej bo do przedszkola wiec przydalby sie jej dluzszy sen. Z kolei ma go tez w dzien. Kazde dziecko inne i potrzebuje innej dawki snu:)

Ja u tesciow. Pogoda wbrew zapowiedzią byla dzis cudna. Moje dziecko jadlo bulki na spolke z kozami! Ona jeden gryz drugi koza i tak do czasu az jej wyrwaly. To sie nazywa dobre bakterie:p Bleee. Za to w koncu wychodzą jej gorne piątki zupelnie bezobjawowo (nie zapeszając) i bedzie komplet.

Do góry