reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
u nas dzisiaj zaczal sie 8 tydzien. W tym tym tygodniu wizyta u gina i usg. Denerwujee sie czy wszystko bedzie dobrze....mysle nad ponownym zrobieniem bety. Czuje sie dobrze wprawdzie pobolewa mnie brzuch i mam lekkie mdlosci,ale tragedii nie ma

U mnie waga stoi w miejscu ale ciała przybyło.. po pierwszej ciąży niestety cierpię na dużą nadwagę ale mam postawiony cel że jak urodzę to wrócę do wagi sprzed 3 lat.... Nie mam możliwości uprawiania sportow bo jestem uwiązana do domu i do synka ale w miarę możliwości dużo ruszam się w domu :)

alijenka - są takie co maja powyżej 35 lat - choćby ja,
Asik - na paszport czeka sie 2 tyg., ale.... po pierwsze trzeba zrobić zdjecie dziecku z otwartymi oczkami, a noworodki to rzadko kiedy jeszcze maja otwarte, bo przeważnie śpią, a po drugie trzeba się najpierw telefonicznie umówić na termin pojechania do Konsulatu, żeby złożyć wniosek (czas zależy od ilości chętnych) i po dwóch tygodniach trzeba jechać drugi raz, żeby paszport odebrać - od nas do Dublina jest prawie 300km w jedna stronę, więc to całodniowa wyprawa

Zapytałam o te 35 bo sama mam tyle lat, a do tego jestem w ciazy z pierwszym malenstwem. Jestem pełna pozytywnego myslenia i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :). Dzis moja pierwsza wizyta u gina.

Katrina ja tez mam 250km do Dublina.Myslalam ze mozna jos wyslac papiery i jechac tylko pp odbior? A irlandzki nie szybciej,?
A ktore z was pracuja?

Aljenka ja tez mam 35 lat . Mam już córkę 10 lat:-) także będzie niezła różnica.
A powiedzcie mi dziewczyny czy wy pijecie kawę w ciąży? W pierwszej i w drugiej nieudanej miałam awersje do kawy a w tej tak mi się jej chce.Jak myślicie czy jeśli na jedna z plaskiej lyzeczki sobie pozwolę to mogę zaszkodzić dzidzi?

Tak piszesz o tej kawie Golden,ze az poszlam sobie kupic do automatu w pracy.Ja zawsze pilam z 1lyzeczki i pije caly czasz.Raczej nie zaszkodzi.A ja mam core 12 letnia-to tez niezla roznica.

reklama
golden - ja mam między córkami 18 lat różnicy, jak byłam z druga w ciąży to tez miałam 35 lat, kawę można, ale do 2 filiżanek dziennie i nie bardzo mocną (ja tam bezkofeinową piję jak juz bardzo mam ochotę),

Asik - niestety, ale do polskiego Konsulatu trzeba osobiście, nie da rady wysłąć papierów, ani nie odeślą Ci paszportu. Jeśli spełniasz kryteria, żeby dostać irlandzki paszport, to na pewno jest szybciej i łatwiej to załatwić, ale my chcieliśmy polski, zresztą przy poprzednim dziecku nie łapaliśmy sie jeszcze na irlandzki, a teraz drugie tez niech ma polski.
Ja pracuję i mam cicha nadzieję, że załapię się na macierzyński... zobaczymy.

Do góry