reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
u nas dzisiaj zaczal sie 8 tydzien. W tym tym tygodniu wizyta u gina i usg. Denerwujee sie czy wszystko bedzie dobrze....mysle nad ponownym zrobieniem bety. Czuje sie dobrze wprawdzie pobolewa mnie brzuch i mam lekkie mdlosci,ale tragedii nie ma

U mnie waga stoi w miejscu ale ciała przybyło.. po pierwszej ciąży niestety cierpię na dużą nadwagę ale mam postawiony cel że jak urodzę to wrócę do wagi sprzed 3 lat.... Nie mam możliwości uprawiania sportow bo jestem uwiązana do domu i do synka ale w miarę możliwości dużo ruszam się w domu :)

alijenka - są takie co maja powyżej 35 lat - choćby ja,
Asik - na paszport czeka sie 2 tyg., ale.... po pierwsze trzeba zrobić zdjecie dziecku z otwartymi oczkami, a noworodki to rzadko kiedy jeszcze maja otwarte, bo przeważnie śpią, a po drugie trzeba się najpierw telefonicznie umówić na termin pojechania do Konsulatu, żeby złożyć wniosek (czas zależy od ilości chętnych) i po dwóch tygodniach trzeba jechać drugi raz, żeby paszport odebrać - od nas do Dublina jest prawie 300km w jedna stronę, więc to całodniowa wyprawa

Zapytałam o te 35 bo sama mam tyle lat, a do tego jestem w ciazy z pierwszym malenstwem. Jestem pełna pozytywnego myslenia i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :). Dzis moja pierwsza wizyta u gina.

Katrina ja tez mam 250km do Dublina.Myslalam ze mozna jos wyslac papiery i jechac tylko pp odbior? A irlandzki nie szybciej,?
A ktore z was pracuja?

Aljenka ja tez mam 35 lat . Mam już córkę 10 lat:-) także będzie niezła różnica.
A powiedzcie mi dziewczyny czy wy pijecie kawę w ciąży? W pierwszej i w drugiej nieudanej miałam awersje do kawy a w tej tak mi się jej chce.Jak myślicie czy jeśli na jedna z plaskiej lyzeczki sobie pozwolę to mogę zaszkodzić dzidzi?

Tak piszesz o tej kawie Golden,ze az poszlam sobie kupic do automatu w pracy.Ja zawsze pilam z 1lyzeczki i pije caly czasz.Raczej nie zaszkodzi.A ja mam core 12 letnia-to tez niezla roznica.

reklama
golden - ja mam między córkami 18 lat różnicy, jak byłam z druga w ciąży to tez miałam 35 lat, kawę można, ale do 2 filiżanek dziennie i nie bardzo mocną (ja tam bezkofeinową piję jak juz bardzo mam ochotę),

Asik - niestety, ale do polskiego Konsulatu trzeba osobiście, nie da rady wysłąć papierów, ani nie odeślą Ci paszportu. Jeśli spełniasz kryteria, żeby dostać irlandzki paszport, to na pewno jest szybciej i łatwiej to załatwić, ale my chcieliśmy polski, zresztą przy poprzednim dziecku nie łapaliśmy sie jeszcze na irlandzki, a teraz drugie tez niech ma polski.
Ja pracuję i mam cicha nadzieję, że załapię się na macierzyński... zobaczymy.

Do góry