reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Hej bylam u dermatologa i chirurga bo mi sie pieprzyk jakos zaczal zmieniac dziwnie na brzuchu i nie jest zle ufff. Powiedzieli ze jak sie upieram to mi usuna ale raczej nie ma potrzeby. Wole sie pozbyc tego bo od lat mnie stresuje. Musze tylko sie dowiedziec jak z karmieniem po tym zabiegu

Ja bodziakow juz nie kupuje, od wiosny nie nosi. Za duzo zachodu dla mnie zeby na siku isc. Pizamki tez juz mamy dwuczesciowe
Kasiek w tchibo kiedys byly takie na napki. W kappahl tez sa dosc duze rozmiary ale tam chyba na zamek beda

Polaa nic dziwnego, że masz stresa przed pierwszym dniem szkoły. Ja też bardzo przeżywałam, chyba nawet bardziej niż Oliwka

Zaza młody od wiosny nie nosi bodziaków i na zimę też nie będę zakładać bo za dużo zachodu przy siusianiu. Dłuższa podkoszulka spokojnie wyztarczy

Niespo ojj, dwa takie żywioły- podziwiam! ale dasz radę

Aga ja o promocjach to się dowiaduję od Was...a i tak specjalnie do miasta nie chce mi się jechać więc przechodzą koło nosa

Andzia czyli w dalszym ciągu nic nie wiadomo czy Mati idzie do nowego przedszkola??? pewnie wkurzająca taka niepewność

Josie dobrze, że te zmiany to nic poważnego

I jak zwykle weekend już zaplanowany, jedziemy do K. ciotki do Poznania to przy okazji dzieciaki mają obiecane zoo.Przyznam, że średnio mi się chce. Wolałabym posiedzieć w domu

Zdjecie wyslalam do siostry jej kolezanki tata jest lekarzem i ma spojrzec! Poczekam na wizyte tutaj i jak nic konkretnego mi nie powiedza jade do PL. Moja ciocia jest dyrektorem w szpitalu wojskowym w Bydgoszczy i ma sie rozejrzec za jakims dobrym specjalista! A na razie mam stresa za kazdym razem jak mloda idzie na toalete!!!! :-( wczoraj przeze nie zrobila tylko troszke kupki bo sie balam, i musialam co chwile sprawdzac :zawstydzona/y:

Kasiek- ja nigdzie nie widzialam u nas takich ramperkow, mloda spi w dwuczesciowych juz chyba od roku! :tak:

Co do bodziakow to juz dawno nie nosila i mimo, ze potrafi sama odpinac to na zime nie kupuje, ale kupilam podkoszulki :tak: Mam kilka wiekszych bodziakow i czasem w nich spi jak pizami sie skoncza :-D

Polaa- boshe na zawal bym zeszla!!! a drugie jak Ty to dopierzesz?

Josie- dobrze, ze to nic strasznego ale ja tez bym usunela na wszelki wypadek :tak:

Hej Kobiałki

No długo urlopem K się nie nacieszyłam oczywiście jego szef dziś zadzwonił i powiedział że bardzo bardzo pilnie go potrzebuje i daje mu 700 stów nioo i co K pojechał a obiecywał przed urlopem że nawet jakby mu 2 tys dawał to nie pojedzie ehhhhhhhhhhhhhhh, a do tego dzis bylismy razem na zakupach i ostatni raz jadę z nim gdziekolwiek.
Poszłam wczoraj z moją małą i wujkiem do lasu i dosłownie chodziliśmy po grzybach tyle ich jest, dziś zrobiłam zupkę grzybową z makaronem :-D

polaaa nie denerwuj się chłopak da sobie radę w szkole :-):-):-)

zaza ja nie kupuję bodziaków już, wsadzam koszulki w gacie na to spodnie i jakoś się to wszystko trzyma i plecki nie są gołe

Niespodzianka nio nio z dwoma takimi maluchami nie zazdroszczę :szok::szok:

josie ja właśnie też muszę się wybrać z pieprzykiem do dermatologa i ciągle mi daleko jakoś

asik mi ostatnio to w ogóle nigdzie się wychodzić nie chce a jechać gdzieś to już masakra

Sunshine kurdę bidulka mała ale chyba Ty bardziej to przeżywasz !!!!

Asik no właśnie nie wiadomo. Dyr zapewniała ze miejsce trzyma, ale jeszcze tyfzień musimy poczekać, bo jeżeli któryś z tych 5 latkó sie nie dostanie do innego pzredszkola to ona bedzie musiała go przyjac, bo tam na górze wiedza ze ona ma wolne miejsce. Niby zaznaczyła ze dla malucha, ale ....

Alijenka moi rodzice dziś na grzybach. Ciekawe czy u nas tyle jest co u Was. Twoj mogł sie trochę potargować to moze do 2 tys. by dobił :-D:-p A tak serio to współczuje, nawet nic zaplanować nie mozecie.

Alijenka chyba wrzuce zdjecie grzybow jakie dostalam od kolezanki - grzyb gigant!!! oni tu nie zbieraja grzybow wiec one sobie tak rosna i rosna .... :-D
Szkoda, ze znowu wspolne spedzenie czasu sie nie udalo :-( a zakupy z facetem to najgorszy pomysl na jaki moglas wpasc :-D:-p

Bylam w sklepie ze zdrowa zywnoscia i kupilam Aurelce sok z suszonych sliwek, zobaczymy moze to bedzie pic bo tego leku nie chce tknac :dry::-(

Edit. Siostra rozmawiala z chirurgiem i na podstawie zdjecia podejrzewa, ze to jest wypadanie sluzowki jelita odbytu.... i koniecznie musi zobaczyc nas chirurg......

Ostatnia edycja:
Sunshine ja dostalam syrop Lactulosum w razie zatwardzenia (bo przy moim lozysku zakaz napinania) i on jest tez dla dzieci. Smak owocowy:) Jakbys byla zainteresowana. Bez recepty. Wierze ze sie mega stresujesz:/ A podejrzewasz co to moze byc?

Josie dobrze ze pieprzyk niegrozny. Moja kolezanka tez wycinala z plecow.

Alijenka taka robota:/ Moj na miejscu a caly tydzien wraca po 20...wiec jakby go nie bylo. A grzybow mega zazdroszcze-kocham!

Andzia powodzenia z tym przedszkolem!

Asik dobrze ze znowu gdzies wybywacie:) Mi tez sie nigdy nie chce ale potem okazuje sie ze bylo super.

Dzwonili ze zlobka ze Pola dostala sie na miejsce dofinansowane (wiec oplata jak za panstwowe) wiec do konca tygodnia mamy podjac decyzje czy chcemy ja posylac chociaz na 4godz. Ja na 90% nie chce ale czekam do jutrzejszej wizyty co gin powie.

Sunshine - poczytałam sobie troszkę o wypadaniu jelita I wiesz co, to by pasowało. Najczęściej pojawia się przy ciężkim wypróżnianiu się ( u dzieci do 3 roku życia), potem zanika, ale powinno się pomóc poprzez spowodowanie, żeby kupki lekko szły, wtedy dziecko nie bedzie sie napinalo. Mamy podawały m.in. nazwe syropu co kasiek napisala. Ale konsultacja u lekarza jak najbardziej wskazana.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiek zobacz na tchibo online przeceny dla dzieci tam jrst taka pizamka jak chcesz do rozmiaru 104 i za 29:) bardzo fajne maja te pizamki jakosciowo ja chlopakom czesto kupuje w tchibo

Edit: i zrobilam dzis twoj makaron z cukinia pyszotka:) dodalam jeszcze czerwonego pieprzu i wyszlo niesamowite, nawet nie wiedzialam ze ricotte mozna na cieplo jesc:)

Ostatnia edycja:
Do góry