reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Papitkaa - to jest jeszcze normalny etap bardzo silnego poczucia wlasnosci. Moje to moje I koniec. Moze dac ale za 2 sekundy chce juz z powrotem I nie ma znaczenia jeszcze w tym momencie czy jedynak czy jest dwojka. U nas tez Kuba nie chce sie dzielic autkami. Inne rzeczy ewentualnie tak - po negocjacjach I na krotko ale auta to swietosc.

Ostatnia edycja:
reklama
Aylin moja sąsiadka teraz za te day ......... zapłaciła 1000 zł za 4 okna :szok::szok::szok:

asik kurdę ja Was podziwiam z tymi namiotami ja jakoś nie widzę się w takim czymś :-):-):-) chyba za bardzo wygodna jestem ze względu na mój zawód :-D:-D:-D

Papitkaa moja też tak ma ale ja jej tłumaczę ciągle że trzeba się dzielić i jakoś to rozumie, zawsze po chwili idzie i daje zabawkę której wcześniej nie pozwoliła dotknąć

a ja dziś byłam z wynikami mojej małej u lekarza i ma niedobór wit D, przez miesiąc mam jej podawać końską dawkę potem przez następne 2 miesiące połowę i po 3 miechach mam iść na kolejne badania aby skontrolować czy się podniósł poziom i w ogóle teraz się zmieniły dawki jakie się podaje dzieciom i ponoć jest wymóg podawania wit D do 18 roku życia i nawet dorośli też powinni ją brać, pediatra mi mówiła dziś że strasznie dużo osób ma teraz niedobory wit D

i w ogóle mam problem bo mój pies uszczypnął u nas na ulicy dziewczynkę i ma mega siniaka no i afera na całego łącznie z policją itd itp choć mój pies ma szczepienia ale na wściekliznę zrobiliśmy mu 3 dni po terminie poprzedniego szczepienia, ehhhhhhhh co ja się dziś naużerałam z matką tej dziewczynki to masakra, a małej naprawdę nic się nie stało oprócz siniaka, a oni mnie oskarżają o podrabianie książeczki zdrowia psa bo one wiedzą że on nie miał szczepień mnie oczerniają wszędzie że ja nawet nie zareagowałam jak on ją dziabnął, a mnie tam nie było tylko była moja siostra, dzwonią po inspektoratach aby mi psa na kwarantannę zabrali mówię wiam masakra, a najgorsze to że wplątują w to sąsiadów niepotrzebnie

Aylin Beach Albatros 4,5gwiazdki. Czysto, ładnie i pycha jedzenie, wi-fi, brodzik dla dzieci, ciepła woda, plac zabaw, animacje. Ale mówią ze typowy dla małych dzieci jak Pola z multum atrakcji tj.dla rodzin z dziećmi to Atlas Amadil.

asik super, że wyprawa udana i że udało się zarobić;)

alijenka
też mi kazała dawać wit.D od października do kwietnia aż do końca szkoły:) Teraz jak robiłam krew tj. na początku maja to miała w normie. Co do psa rozumiem. Mój śp.pies 10 lat temu ugryzł jechowego co ulotki roznosił. Afera na maxa. Wówczas psa zatrzymali nam na 3 dni na obserwacji! Teraz już tak nie robią...uff. Pies był szczepiony i na swoim ternie, nie dostaliśmy żadnej kary. Powodzenia.

papitka
zdaje się, że dzieci wolą starsze, bo te organizują im zabawę itp. Moja tez nie przepada z rówieśnikami. Pisałam już o tym, że z sąsiadką mają wszystko podwójne takie same, bo była wiecznie awantura 'to moje'. Nawet wózki dla lalek i krzesełka do siedzenia w takim samym kolorze:p Zaś ze starszymi się dzieli. Ale zauważyłam, że wybiera sobie. Sąsiadka do nas do domu nie przychodzi, bo tylko jest ryk i awantura, że to jej zabawki. Zaś jak wpadła kuzynka ze swoim synem w Poli wieku to nie było problemu i dzieliła się wszystkimi zabawkami:p

Ostatnia edycja:
kasiek no może już nie taki fachowiec bo 3 lata niestety nie siedzę w tym ale dużo się pamięta i czasami zaglądam w te moje systemy
a mój pies jej nie ugryzł tylko uszczypnął nie było grama krwi tylko siniak

Dzień dobry

Papitka u nas jest to samo a ma przecież starszą siostrę. Taki wiek, że co moje to nie ruszaj...

Alijenka współczuje problemów związanych z ugryzieniem. Ale patrząc z drugiej strony gdyby to chodziło o Twoją córkę też byś się wkurzyła, że jakiś pies ją "dziabnął". Ostatnio K. był u nowych sąsiadów bo O. bała się przejechać drogą bo pies wylatywał i atakował

Kasiek jak się czujesz?

idę dzisiaj do kosmetyczki bo jakoś trzeba wyglądać

Aylin moja sąsiadka teraz za te day ......... zapłaciła 1000 zł za 4 okna :szok::szok::szok:

słabo negocjowała :) nam tez powiedzieli 1000 ale po krótkiej rozmowie - miedzy innymi ze faktura nam niekonieczna i ze generalnie mamy duzo znajomych którym ewentualnie firme polecimy - zeszlismy do 820 zł. też za 4 okna

Aylin Beach Albatros 4,5gwiazdki. Czysto, ładnie i pycha jedzenie, wi-fi, brodzik dla dzieci, ciepła woda, plac zabaw, animacje. Ale mówią ze typowy dla małych dzieci jak Pola z multum atrakcji tj.dla rodzin z dziećmi to Atlas Amadil.

dziekuję. pooglądam sobie na spokojnie.

kasiek no może już nie taki fachowiec bo 3 lata niestety nie siedzę w tym ale dużo się pamięta i czasami zaglądam w te moje systemy
a mój pies jej nie ugryzł tylko uszczypnął nie było grama krwi tylko siniak

alijenka - powiem ci ze dziwna jestem ale ja awantur nie robie :) a mojej przydałaby sie nauczka bo leci do kazdego psa i chce głaskać. a psy tez sa rózne.

a fachowiec jestes skoro jeszcze chce ci sie zaglądać.
My po 11 października bedziemy gdzieś lecieć - mam wczesniej kolos szkoleniowy (ja szkole) a 11 kuzynka wesele robi. A nie moge nie iść.

asik ale jak bym wiedziała, że pies jest szczepiony to bez przesady nie robiłabym takiej afery, a tym bardziej, że mieszkamy koło siebie od urodzenia i w ogóle nie było rany tylko siniak, ja rozumiem jakby ją ugryzł, była by rana, szycie, szpital to oki ale to tylko siniak, a tym bardziej, że ta mała gówniara ciągle latała i szczuła mojego psa, kopała w siatkę machała mu rękoma i udawała, że na niego szczeka, nie raz jej zwracałam uwagę aby tak nie robiła, a oni mnie posądzają o fałszowanie dokumentów i w ogóle masakra, sama mam małe dziecko i nie pozwolę na to aby mój pies nie był szczepiony czy nie odrobaczany.

Aylin ja jestem taka sama no chyba że faktycznie pies by mi rozszarpał nogę ale to bym nie siała awantury tylko poprosiła grzecznie o ubezpieczenie i już aby pokryć koszty leczenia, albo bym się z nimi dogadała, a jakby nie chcieli to bym sprawę cywilną założyła i już.

reklama
Alijenka kumam. Moja sunia zlewa wszystko. Na nikgo nie szczeka a obcy moze jej wyciagnac kielbase z pyska a ta bedzie machac ogonem. Ale sasiadka ma labladora...i tez kochany! Ale juz nie zlewa zaczepek a te durne bachory idą ze szkoly, ruszają plotem, szczuja, kijami zaczepiaja...jakby tym cielskiem kiedys wyskoczyla na tych gowniarzy to mieliby nauczke. A potem wina oczywiscie wlasciciela!

Aylin jak nie w maju wesele przed ewentualnymi wakacjami to teraz w pazdzierniku:)

Asik dziekuje dobrze. Zbyt dobrze ze na du.pie nie usiedze. Ktos musialby mnie przywiazac. Wlasnie posadzilam 20 wrzosow:) Ide teraz odpoczywac.

Ostatnia edycja:
Do góry