reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

mamina jeśli mogę podpowiedzieć to malych ciuszkow nie kupuj za dużo, dzieciaczki bardzo szybko wyrastają:tak: ja pamiętam, że nakupilam przy Kubie bodów, pajaców, kompletow (spiochy plus kafanik) na 56 bardzo duzo i teraz mam duzo nowych dla maluszka:-) Kuba po pierwsze urodzil się duzy i na 56 malo zuzylam ale z 62 tez szybko wyrósł :)
a wozek tak naprawde sprawdza się " w praniu", jak kupowalam to patrzylam tak naprawde na wyglad, podobal mi się bardzo i dlatego go kupilismy, na szczescie sie sprawdził:tak: wyparzacz mam z aventa i bylam z niego bardzo zadowolona.
Ja tez teraz jeszcze nie kupuije bo mam duzo rzeczy po Kubie, no jakies body dwie pary, czapeczki i niedrpaki jak na razie kupilam:tak: reszta pozniej, kilka dni temu robilam porzadki w rzeczach Młodego, i uzbieraly się 4 pudla duze ciuszkow malukich, nawet nie wiedzialam, ze tak duzo:) jedyna roznica to taka, ze Kuba urodzil sie w listopadzie, wiec malego kombinezonika czy cieplego spiworka nie uzyje ale reszta ok:) Teraz to musimy mu kupic normalne lozko bo jeszcze spi w lozeczku. Trzeba Go przyzwyczajać bo lozeczko bedzie dla Maluszka:tak:

reklama
Mamina - jak będziesz karmić butelką to podgrzewacz jest po prostu ułatwieniem - wstawiasz butelkę z wodę, która cały czas jest ciepła i tylko w momencie jak dzidzia jest głodna wsypujesz mleko, wstrząśnięciem wymieszasz i gotowe. Szczególnie przydatne w nocy. Wyparzacz.... mnie sie do niczego nie przydał, bo wyparzałam w garnku - mam za mało miejsca na postawienie wyparzacza w kuchni.
Jak już poczujesz ruchy dzidziusia w Tobie, to troszkę zmieni Ci się nastawienie, nie martw się, nie zawsze instynkt macierzyński budzi się od razu.

Niespodzianka - ja mam wszystko po Alince, a dla chłopczyka po bratanku. Więc częściowo jestem pozbawiona radochy wyniakjącej z kupowania tych malutkich rzeczy.

Mamina - tu jest ułatwiona "numeracja" - oznaczenia na ubrankach są "na wiek" dziecka - od 0-3 m-cy, 3-6 m-cy, itd.

Ostatnia edycja:
A ja po 10 latach od pierwszej ciazy nie mam ani jednej rzeczy. No może ubranka ale to dopiero od 4 roku życia. Wszystko muszę kupić na nowo. Ostatnio byłam w Ikei i bardzo maja ładne i niedrogie białe lozeczka dla dzidziusiow, przewijaki dmuchane z pokrowcami ( ja nie chce szafki do przewijania) i wanienki. W ogóle dużo fajnych rzeczy dla dzidziusiow. Podoba mi sie tam bo maja tanie rzeczy a z pomysłem. Także na pewno pare rzeczy tam zakupimy.:-)

Ja przy Ali wyparzałam w garnku, co do podgrzewacza tez nie miałam bo nie był potrzebny, wstawalam przed mala i zawsze miałam gotowe zanim zaczela plakac:-D co do ubranek ja mam kupe takich na 56cm po Alicji ale widać na nich plamy po "ulewaniu"... mala u mnie w 56 "chodzila" 3 miesiace.... no i wiekszosc rozowego i bialego a na bialych to juz hardcore z plamami:dry: no i mam wszystko na lato bo Ala tez miała być czerwcowa:-D ale wolala maj;-)

Dzien dobry wszystkim :)
Milej soboty zycze :)

No wlasnie dziewczyny, jak to jest z mebelkami z Ikei?
Mialyscie moze jakies lozeczko, przewijak, ktore polecacie, albo nie?
Ja takze mysle, by urzadzic pokoik w Ikei, bowiem gdzie indziej lozeczka maja taka cene ze z butow mozna wyskoczyc.

Dzien doberek. Ja jak zwykle, zamiast spac, bo malz w pracy i cale lozko dla mnie to mam oczy jak 5 zlotych. Glod mnie obudzil. Dajcie snikeeersaaaa :baffled: Macie juz zachcianki typowe? Ja tonami jem mandarynki i generalnie czasami czegos mi sie zachce. Ale nic nietypowego. Ostatnio sie nasluchalam w pracy od starszych kolezanek: jedna jadla pierniki w czekoladzie z musztarda, a druga miala nieustanna ochote na wegiel - taki z kominka. Nie jadla go oczywiscie, tylko sie oblizywala na widok, heheh.

Mamina ja tez nie zamierzam kupowac za wiele. Dzidzia i tak wyrosnie. Garderobe zaczne pewnie kompletowac w 7-8 miesiacu szukajac informacji na stronkach internetowych. Widzialam kilka takich, na ktorych masz podane ile czego kupic. A jakby co to sie mozna dziewczyn dopytac co i jak :tak:

Sicil ja z ikei mam komode z szufladami. Jestem baaardzo zadowolona. Ladnie wyglada, szuflady sie nie zacinaja, montaz nie byl taki skomplikowany (dla mnie przynajmniej, bo stalam z boku :D )

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzien dobry wszystkim :)
Milej soboty zycze :)

No wlasnie dziewczyny, jak to jest z mebelkami z Ikei?
Mialyscie moze jakies lozeczko, przewijak, ktore polecacie, albo nie?
Ja takze mysle, by urzadzic pokoik w Ikei, bowiem gdzie indziej
lozeczka maja taka cene ze z butow mozna wyskoczyc.

TEż polecam komody świetna sprawa na wszystkie ubranka maleństwa:-)

Zarówno przewijak z ikei jak i łóżeczko sa bardzo praktyczne podp rzewijakiem jest półka na potrzebne gażdzety dla dziecka i pomocne mamusi. Łóżeczko jest regulowane dziecko może byc wysoko lub nisko jak juz zacznie ise podnosic i raczkowac dwa lata temu to był koszt rzędu oko 200 zł ......i mojej siostry córeczka do tej pory śpi w nim a ma dwa latka i 92 cm wzrostu prawie....Jedyna wada ale to zależy już od Mam i Tatusiów nie wyjmują się szczebelki wiec wasz słodziaczek niebędzie wam raczkował z łóżeczka na podłoge .....a jak dla mnie ot jest bezpieczne łóżeczko bo jest pewność że jak dziecko zostanie na chwile samo w łóżeczku to niegrozi mu krzywda...:-)

SNIGLAR Łóżko dziecięce - IKEA o to łóżeczko

SNIGLAR Stół do przewijania - IKEA i przewijak
materace znajdziecie na tej stronie również w wyszukiwarce mam nadzieje że coś pomogłam

Do góry