reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

400-600 to w Warszawe często samo znieczulenie kosztujew panstwowym szpitalu, a jakbys policzyła jeszcze położną, poród rodzinny i np pokój jenosobowy( 2-3 doby) to Ci wyjdzie koło 3- 4 tysięcy:) w Państwowym szpitalu:)

ale kurde biznes mają z tego że kobiety rodzą i troszczą się o to żeby ich dziecko było w dobrych rękach ... każdy wie jak poród boli dla tego tak dużo liczą sobie za znieczulenie... bo jak ktoś cierpi i ma kase to wiadomo że zaplaci kazde pieniądze by sobie ulzyc...

Ja po porodzie leżałam przed tydzień na sali 7 osobowej i przezylam ... 7 zaplakanych mam 7 rozwrzeszczanych dzieci ale wesolo bylo są kontakty do tej pory :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Matko boska 14 tyś???? miałabym łóżko i meble do pokoju dziecięcego....
w Rzeszowie jest jeden prywtny - jezeli nia masz ubezpieczenia to poród 5 tyś.
Ale wiekszość ma więc na NFZ jest darmowy - ewentualne znieczulenie/cesarka to koszt 800 zł.

O ja pierdziu. Myslalam,ze w panstwowym to za darmo. To juz wole w uk rodzic. Tym bardziej, ze moge wybrac porod w wodzie, a za znieczulenie sie nie placi. Kurcze tyle kasy miesiecznie idzie na skladki, a i tak nic z tego nie ma :no:

Cenią sie z tymi porodami w Damianie, ale mamy tam opieke medyczna, wiec poród jest w ramach ubezpieczenia. Myśle ze bede brala jeszcze pod uwage Kasprzaka, bo lekarz przepowiedzial mi , ze teraz tez prawdopodobnie bede miala wczesniaczka. W takiej sytuacji wydajee mi sie ,ze w Centrum Damiana nawet sie tego nie podejma. Ja slyszalam, ze opieka jest tam bardzo dobra. Zobaczymy, jeszcze mamy troche czasu.

Czyli cesarke można tam " kupić" ? W Lublinie nie da się tak.. robią tylko jak jest zagrożenie życia matki lub dziecka chyba że to drugi poród to zależnie od szpitala w niektórych ma sie do wyboru jak chce sie rodzić a w niektórych i tak karzą naturalnie. No chyba ze sie gdzieś trafi na lekarza skorumpowanego i da mu si ew łape to może załatwi cesarke niewiem nie próbowałam i niemam zamiaru próbować bo jestem przeciwniczką korupcji.

Witajcie!!!
Tak na szybko przelecialam to co pisalyscie - gratulacje dla mamus co mialy USG za dobre wiadomosci.
Co do zwiazkow,to swoje z M przeszlam (nie chce pisac tego na forum), ale teraz jest ok - choc i czasem gorsze dni sa,ale kto ich w zwiazku nie ma. Kiedys bylam cicha i zakochana po uszy,a teraz sie nie dam i wkoncu nikt nad nikim nie goruje.

Kamila nie bede pisac co masz zrobic - jedynie chce ci zyczyc duzo szczescia i zdrowych dzieciaczkow.
Co do ozdob choinkowych - moze zrob z Wiktorkiem lancuch z kolorowego papieru,do tego jakies ozdoby zrobcie,a jak nie masz za co choinki kupic , to idz do lasu i utnij pare galazek i je ozdob - zawsze tak choc troche nastroj swiateczny bedzie.

Nie moge sie doczekac 19.12 bo wtedy ide na USG za ktore ekstra place,wiec moze poznam co siedzi w brzuszku. No i maluszek mnie dzis tak delikatnie 4 razy kopnal - takie przeciaganie czulam,ale teraz wyraznie byly to kopniaczki :-) tak na sierodeczku,gdzie maluszek siedzi :-D

Milego wieczoru i jak cos to udanego weekendu.

Kamila to nie jest korupcja - idziesz do prywatnego, umawiasz się na cesarkę, płacisz i masz.
Ale jest ten plus powstania prywatneo, że państwowe zaczeły sie starać. I masz wybór - poród rodzinny, w wodzie, piłeczki, znieczulenie nieodpłatne, sale 2 - osobowe. I to na NFZ. Kocham rynek i konkurencję :) Im poważniejsza tym lepiej dla nas.

Ja gdybym nie miala tam ubezpieczenia, napewno nie rodzilabym w prywatnym szpitalu. Pierwsze dziecko rodzilam w panstwowym i nie byloby tak zle, gdyby nie te babsztyle pielegniarki dajace do zrozumienia ze im przeszkadzamy w odpoczywaniu w pracy.

co do Damian miałam na mysli to,ze ten szpital nie jest przygotowany na żadne złe scenariusze- jak coś sie dzieję to na sygnale wioza gdzie inadziej. A opieka napewno jest dobra, obsługa miła:)JAk w każdym prywatnym szpitalu:)Ciekawe ile kosztuje poród w Medicoverze...hmmm..ja zkoelii tam mam abonament, ale wiem,ze i tak musialabym płacić:)

a opieka poporodowa na Karowej- TRAGEDIA!!!!!Łaskawe Pani pielgnairki- nawet nie chcę sobie tego przypominać. Byłam po cc, z rwa kulszową- ledwo chodziłam i w nicyzm kompletnie w niczym mi nie chciały pomóc- nawet podkąldu przynieść......ach....no, gdyby je to moje serducho to tez bym rodziła w prywatnym.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry