reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej dziewczyny

Ja sie tylko przywitam i przypomne, czytam Was ale nie mam czasu pisać. Niedlugo mam nadziej ze pojde na zwolnienie,wiec wtedy bede siedziala na bb.

AVO do jakiego lekarza chodzisz w Damianie na Wałbrzyskiej , bo ja tez tam mam lekarza.

Wiesz co ja tam tylko usg robie czasami:)U dr. Kucharskiego coś takiego...heh..

Poza tym mam abonament w Medicoverze, a lekarza prowadzącego jeszcze gdzie indziej:) zawiłe to hehehe.

A Dziewczyny z Warszawy juz wiecie w jakim szpitalu będziecie rodzić?Czy Wasi lekarze prowadzacy, to lekarze z tych szpitali?

Ja poprzednio rodziłam na Karowej, teraz chcę na Woloskiej:)

reklama
Ja tez chodze do Kucharskiego. Teraz prawdopodobnie bede rodzila w Damianie i chce sobie zalatwic cesarke. Wiki rodzilam na Kasprzaka , bo Karowa mnie nie chciala ze wzgledu na wczesny poród. Na Karowej chodziłam do szkoly rodzenia.

Szare kluski - słyszałam ale nigdy nie robiła. Trzeba będzie przetestować.
Na razie zarobiłam ciasto na szarlotke, po czym następnie odechciało mi sie jej robić...
Leniwiec jestem.
Za to przyszedł pan od szkła miedzy szafkami w kuchni - i zrobi mi je na przyszły tydzień.
A liczyłam ze na wiosne najszybciej będę miała kuchnie skończona :)
Teraz muszę tylko jakis mały bankomat obrobić - chodź podobno jak kochac to księcia a jak kraść to miliony.

W sprawie zwiazków - raz dałam z siebie kretynke zrobić. I nigdy więcej. Jak facet jest świnia to tak go traktować trzeba.
Kamila - skoro tak ciężko podjąć ci decyzję - wystaw mu walizkę za drzwi - jeżeli chodź trochę mu na tobie zależy to postara sie moze coś zmienić. Z facetami jest tak że w 90% przypadków trzeba powiedzieć wprost czego oczekujemy. NIe ma szans liczyć na to ze sami sie domyślą. Tym bardziej że jesteś z nim nieszczęsliwa.

MOjemu mażeowi dałam sznsę i "chodziłam" z nim 9 lat, zanim sie pobralismy - co miało miejsce ponad 4 lata temu...
Potem z milion razy zmienialismy decyzje - dom czy mieszkanie. A jak postanowiono to poszło wszystko z górki... mieszkanie, podróz życia, urzadznie, teraz mały fasolinek lub fasolinka i cudny kot :)

witajcie,
No rozpisałyście sie dzisiaj, nie powiem, ale dobrnęłam do końca.

sicilpol - u nas mama nazywała te kluski kładzione, moja teściowa mówi o nich kluski z deski, bo rzuca je na wodę z deski.... czyli różne nazwy, ale cały czas te same kluchy, a tez mi narobiłaś nimi smaku, a ze jutro gotuję tylko dla nas, to może sie skuszę i zrobię... tylko my je zawsze jedliśmy ze smażona cebulkę, a mój mąż z cebulką i boczkiem

Ja tez chodze do Kucharskiego. Teraz prawdopodobnie bede rodzila w Damianie i chce sobie zalatwic cesarke. Wiki rodzilam na Kasprzaka , bo Karowa mnie nie chciala ze wzgledu na wczesny poród. Na Karowej chodziłam do szkoly rodzenia.

Mnie moja lekarka załatwila Karową- miałam poród wywyooływany 8 dni po terminie.Przy mnei inne dziewczyny czekały na helikoter i transport do Radomia:szok:

W Damianie powiadasz, ja szczerze mówiac niebzyt dobrze o porodach tam słyszałam-tzn słyszałam,ze jak coś sied zieje to wiozą na sygnael do innego szpitala- oni w ogóle zadego zaplecza nie mają. JEsli bym się decydowała na prywatny szpital to raczej Medicover- dużo lepiej wyposażony , zarówno na wypadek gdyby się coś działo z mamą jak i z dzieckiem.
Chyba,ze coś się zmieniło ostatnio.Ja i tak chcę rodzić tym razem w szpitalu , gdzie mają oddział kardiologiczny dla dorosłych, ze względu na moje serce:)A poród w Damianie nadal kosztuje koło 12-14 tysięcy?

Ostatnia edycja:
Szare kluski - słyszałam ale nigdy nie robiła. Trzeba będzie przetestować.
Na razie zarobiłam ciasto na szarlotke, po czym następnie odechciało mi sie jej robić...
Leniwiec jestem.
Za to przyszedł pan od szkła miedzy szafkami w kuchni - i zrobi mi je na przyszły tydzień.
A liczyłam ze na wiosne najszybciej będę miała kuchnie skończona :)
Teraz muszę tylko jakis mały bankomat obrobić - chodź podobno jak kochac to księcia a jak kraść to miliony.

W sprawie zwiazków - raz dałam z siebie kretynke zrobić. I nigdy więcej. Jak facet jest świnia to tak go traktować trzeba.
Kamila - skoro tak ciężko podjąć ci decyzję - wystaw mu walizkę za drzwi - jeżeli chodź trochę mu na tobie zależy to postara sie moze coś zmienić. Z facetami jest tak że w 90% przypadków trzeba powiedzieć wprost czego oczekujemy. NIe ma szans liczyć na to ze sami sie domyślą. Tym bardziej że jesteś z nim nieszczęsliwa.

MOjemu mażeowi dałam sznsę i "chodziłam" z nim 9 lat, zanim sie pobralismy - co miało miejsce ponad 4 lata temu...
Potem z milion razy zmienialismy decyzje - dom czy mieszkanie. A jak postanowiono to poszło wszystko z górki... mieszkanie, podróz życia, urzadznie, teraz mały fasolinek lub fasolinka i cudny kot :)

PRzez te rozmowy o szarych kluskach mam wrażenie że czuję ich zapach haha chociaż niemam pojęcia jak pTeraz w nocy mi się będą śniły no.. :p

Mnie moja lekraka załatwila Karową- miałam poród wywyooływany 8 dni po terminie.Przy mnei inne dziewczyny czekały na helikoter i transport do Radomia:szok:

W Damianie powiadasz, ja szczerze mówiac niebzyt dobrze o porodach tam słyszałam- oni w ogóle zadego zaplecza nie mają. JEsli bym się decydowała na prywatny szpital to raczej Medicover- dużo lepiej wyposażony , zarówno na wypadek gdyby się coś działo z mamą jak i z dzieckiem.
Chyba,ze coś się zmieniło ostatnio.Ja i tak chcę rodzić tym razem w szpitalu , gdzie mają oddział kardiologiczny dla dorosłych, ze względu na moje serce:)A poród w Damianie nadal kosztuje koło 12-14 tysięcy?

poród 12-14 tysięcy ???????????? jestem w lekkim szoku.. albo w ogromnym szoku. W Lublinie nie ma z tego co wiem prywatnych szpitali i pewnie dla tego nie miałam pojęcia i takich cenach ale jak oglądałam programy o porodach z prywatnych szpitalach zawsze myslalam ze to kwestia kilku stówek .. 400-600 zl haha ale ja jestem niewiedząca:D

reklama
poród 12-14 tysięcy ???????????? jestem w lekkim szoku.. albo w ogromnym szoku. W Lublinie nie ma z tego co wiem prywatnych szpitali i pewnie dla tego nie miałam pojęcia i takich cenach ale jak oglądałam programy o porodach z prywatnych szpitalach zawsze myslalam ze to kwestia kilku stówek .. 400-600 zl haha ale ja jestem niewiedząca:D

400-600 to w Warszawe często samo znieczulenie kosztujew panstwowym szpitalu, a jakbys policzyła jeszcze położną, poród rodzinny i np pokój jenosobowy( 2-3 doby) to Ci wyjdzie koło 3- 4 tysięcy:) w Państwowym szpitalu:)

Do góry