reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

muńka właśnie, bo ja też z rodziny wielkich gaduł:p I mama mówi, że od urodzenia miałam w pokoiku włączone radio i sobie do niego gaworzyłam, P od zawsze też ma i może dlatego zaczęła szybciej gadać:) Muzykalny u nas jest tylko M (chodził w podstawówce do szkoły muzycznej i na tym koniec), ale wystarczy, że P usłyszy kilka razy jakąś muzykę to już sama w rytm ją doskonale nuci:) 'Panie Janie' całą zarówno śpiewa jak i nuci:) Powodzenia z dydem!!!

josie
ach, prześlij nam trochę morskiego powietrza - ZAZDROŚĆ!!!

aylin
wiem wiem. Właśnie mówiłam do M że prześlę ci ofertę po czym ta promocja jest od 15 maja:/ Może następnym razem się uda:)

maćku
smacznego jutro!;)

Pola już 1,5 tygodnia całe dnie bez pamka (ubieram na wyjścia) :) I nie pytam jej, sama przylatuje, że musi siusiu:-) W tym czasie była tylko jedna wpadka. No i nie uczyłam, sama z siebie, więc postanowiłam kontynuować (bo pierwotnie miałam dopiero od maja/czerwca zaczynać). Uważam, że nowa bajka 'Nina musi siusiu' miała w tym swój wielki udział:)

Ostatnia edycja:
reklama
po siłowni jestem padnięta, ale na razie mam jeszcze zapał do walki z oponką ;-) dziś kolejne 8km na bieżni :yes:

Hej
My juz na miejscu, po drodze zaliczylismy bydgoszcz i musze przyznac ze ta stara czesc calkiem calkem , a moj maz z racji porachunkow zuzlowych leszno-bydgoszcz zawsze mowil ze to brzydgoszcz:)

Zaza tylko pamietaj ze w dniu wyjazdu mlody musi nadal miec ponizej 2 lat zeby mial za darmo. Moi znajomi chcieli wziac synka wlasnie na urodziny na wakacje no i sie okazalo ze jednak trzeba placic jak konczy w trakcie 2 lata
mnie się Bydgoszcz bardzo podoba!!!!!!!!!!!!!!!

a o tych urodzinach to wiem, ale dzięki :)

Mamy mały przełom. G w ciągu dnia powiedziała, że chce dać ptaszkom swojego dyda, no więc "wyrzuciłyśmy" go im przez balkon. Potem jej się przypomniało i prosiła mnie o dyda, ale ja mówiłam, że nje ma, że ptaszki itd. Więc po pewnym czasie jak zawołała dyda, to wystarczyło moje "nie ma" i już się nie upominała, tylko np. mówiła, że chce pić. Ciekawa byłam pójścia spać... W łóżku zaczęła wołać "ptaki oddać dyda", płakać...normalnie myślałam, że mi serce pęknie, ale tuliłam, uspokajałam i zasnęła. Pewnie jeszcze nie powinnam się za szybko cieszyć, ale mam nadzieję, że pożegnaliśmy pana smoczka na zawsze. Z drugiej strony chce mi się ryczeć, bo Gabi nie ma nic "swojego", do niczego się nie przywiązała, bo podczas ssania smoka bawiła się swoimi włosami i to też ją wyciszało, uspokajało, a teraz bez dyda widać było, że czegoś strasznie jej brakuje, chciała łapać włosy, ale rezygnowała, bo widać było, że jej coś nie pasuje...eehhh..
no gratulacje!!! i niech ci nie będzie smutno, bo S jak pożegnał smoka to znalazł sobie kupla przytulaska w postaci pluszowego pieska i teraz z nim zasypia ;-)

Kasiek wow! cały dzień bez pampersa - super i gratuluję! bo S nie chce siadać na nocnik :/

Zaza - no no, biegaj biegaj ;)

Kasiekz - fajowo, że Pola już chce na nocnik. To nasz kolejny cel do zrealizowania i właśnie planuje go na wakacje. Będzie po działce biegać bez pampka :)

Faktycznie, bułka z masłem ;-)A domek będziesz klepać z desek, czy gotowych komponentów?
Z desek :) zobaczymy co z tego wyjdzie, pierw muszę kupić porządną wkrętarkę ;)

Muńka trzymam kciuki za spokojną noc bez dyda :) u nas smok będzie chyba do 5roku, bo ostatnio A tak wyje popołudniami, a ja wyrodna matka czasami go nim zatykam.

Kasiek widzisz Pola wie lepiej kiedy odrzucić pampka :) a tak w ogóle co z gatkami dla nas??

Zaza 8km wow!!! :) my musimy jeszcze 23km zrobić do końca kwietnia by mieć 100 :)

Widziałyście??

https://www.youtube.com/watch?v=6V00SZO0N_s

zaza u nas na nakładkę na sedes:) Polecam. Mam najtańszą ze Smyka za 9,99zł (taką małą osadzaną tylko w 'dziurę' sedesu), na tej dużej (hipopotam, kaczka itp.) z antypoślizgowymi nóżkami nie chciała:D
Taką, ale białą:) Smiki, Nakładka Nanny, Blue - Smiki - Świat niemowlaka - Smyk.com

muńka też właśnie planowałam latem na trawkę a tu niespodzianka:)

aga
zapomniałam o pampkach dla ciebie przez rozwalenie zderzaka w aucie. Wybacz, miałam ze sobą i to na przednim siedzeniu:/ Hmmmm...i jak mam ci je przetransportować? Ps.podasz mi namiar na kosmetyczkę ws. przebicia uszu - dzięki?

ps. aga dobre!

Ostatnia edycja:
alez mi sie nie chce pisac od nowa... :baffled: Polece skrotem po starym plus dodam cos na nowe posty.

Sunshine - znow nam podeslaliscie badziewna pogode, a fe :growl:

agaundpestka - nie przestajesz zadziwiac :-) Moze jeszcze powiesz, ze sama taszczylas ten wor 50kg? :szok: Ogolnie to szacun za Twoje zaciecie, tylko Ty dbaj przy okazji o siebie i sie nie forsuj ponad sily :tak:

kasiekz
- nie sadze aby malowanie w ciazy mialo wplyw na zainteresowanie dziecka. Raczej sam fakt, ze malowanie sprawia przyjemnosc (czy w ciazy czy poza nia) moze byc w genach ;-) Gratuluje odpieluchowania!

zaza - ale z Ciebie wyczynowiec! Podziwiam! :-)

Szkoda, ze zadna z Was nic nie napisala o tych naszych "zdaniach" :-(

Munka - o ile mi wiadomo byly badania nad korelacja sluchu muzycznego ze zdolnosciami jezykowymi i jest ona zadna :-p To by w kazdym razie potwierdzaly moje obserwacje np. moj eks znal 13 jezykow (na tyle, ze mogl sie swobodnie komunikowac, w 5 z nich byl tlumaczem i ogolnie byl wygadany) a muzykalnosc jakby mu slon na ucho nadepnal :-pWybitnie utalentowani ludzie znaja po... kilkadziesiat jezykow i zaden z nich nie jest muzykiem :sorry: I odwrotnie - moi muzykujacy znajomi nie przejawiaja jakiegos nadzwyczajnego talentu jezykowego czy ponadprzecietnego krasomostwa w jezyku ojczystym. Takze mysle, ze Twoja Gabioszka jest ogolnie zdolna ale powiazania miedzy muzykalnoscia a przyswajaniem/wladaniem jezykiem/jezykami nie widze.

I wiecej nie bede pisac, bo jest pozno i boje sie, ze znow mi zje posta :confused2:

Ostatnia edycja:
Nie wiem co sie ze mna dzieje, nie potrafie sie zmusić do wstania z łozka jak juz uśpie chłopaków. Uciekam tylko w nogi zeby nie czuli ze z nimi spie.

A właśnie nie jest to takie oczywistę, że dzieci lubią malować itd. I ponoć sporo jest takich przypadków, gdzie dzieci przez to, że są przymuszane tym bardziej tracą ochotę :sorry:
Może jakieś wyklejanki/wydzieranki?

A jutro od rana wybieram się na glukozę :baffled:

czyli Macku kochana jak nie chce to nie zmuszać??? W sumie racja. Moze zamiast meczyc go kolorowankami zaczniemy nauke pisania, choc czuje ze i z tym nie bedzie lepiej:dry:

Na glukoze tez miałam isc dzisiaj, ale pójde jutro bleee . Ja 75g a Ty???

Pola już 1,5 tygodnia całe dnie bez pamka (ubieram na wyjścia) :) I nie pytam jej, sama przylatuje, że musi siusiu:-) W tym czasie była tylko jedna wpadka. No i nie uczyłam, sama z siebie, więc postanowiłam kontynuować (bo pierwotnie miałam dopiero od maja/czerwca zaczynać). Uważam, że nowa bajka 'Nina musi siusiu' miała w tym swój wielki udział:)

Gratulacje. Widze ze ze wszystkim Poli idzie lepiej niz sobie mama zaplanuje ( cyc, nocnik) ;-):-D

Aronia - nie pamietam dokładnie ale zbitka dwóch słow to juz zdanie, wiec wychodzi na to ze Twój bejbiszonek buduje zdania :tak::-)

Zaza - ostro cwiczysz wow ja po km padłabym.
Nie wiem kiedy ja sie wybiore na siłownie, non stop mam jakies super wymówki :-:)zawstydzona/y:

Aga - powtarzam jestes wielka i nie chodzi mi o twoje gabaryty :-) jak zasugerowałaś kiedys :-p:-D

Josie - udanego pobytu i kciuki za usg

Aylin - kiedyś pisałaś ze twoja mama gdzieś była ( Radawa) z Tysia, dasz namiary na sparwdzone miejscówki ?? Moze uda sie jeszcze na weekend majowy. Tylko nie wiem czy w domkach nie bedzie jeszcze za zimno???

Munka - jak noc bez dyda???

reklama
hej
dosłownie przed chwilą mieliśmy ATAK HISTERII i nawet nie wiem o co mu chodziło:baffled: chciał pić więc daje mu jego kubek z wodą (którą zawsze pije) a ten kubek wyrzucił i sam się rzucił na podłogę z płaczem. Wsadziłam go do łóżeczka i po ok minusie wstał i mówi :mama tuli Miamiana?" (mama przytuli Damiana?)

Muńka jak nocka bez dyda? U nas smoczka zastąpił sobie kołderką (a raczej poszewką w misie bo kołderka może byś inna) i nazywa ją właśnie "dydy". I super Gabi Cię pocieszała:-)

Josie baw się dobrze

Maćku glukoza wypita? smakowało?

Kasiek gratki odpieluchowania:tak:

Zaza wytrwale ćwiczysz, super. Ja co jakiś czas zaczynam ale na długo chęci mi nie starcza:baffled:

Aga fajny ten piach:tak: powodzenia w "budowaniu" domku dla A.

Andzia powinnaś porządnie wypocząć, pewnie przemęczenie daje o sobie znać. Tylko sama się zastanawiam czy odpoczynek przy dwójce dzieci jest możliwy???

Do góry