reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Sunshine - a jak mowisz tylko o zabawach to spoko :-)

Josie - moze twój m tak bardzo pzrezywa ciaze,ze az na niego pzreszły te wszystkie fochy i humorki ( które masz prawo pzrzeciez miec :-p)
Kopnij go mocno w d... to moze sie opamieta:sorry:

Aylin, Kasiek - przeciez nie zrezygnujecie z wyjazdu przez ciaże/ małe dziecko??? nie Wy ;-):-)
Ja to żałuje ze przed ciaza świata nie zwiedzałam, zawsze sie czegoś bała, coś nie pasowało, wolałam Polske ( bo usiebie, blisko) teraz chłopcy chorowici, wiec tez sobie nie wyobrazam planowania urlopu gdzieś daleko. No nic pracuje, odkładam na exstra emeryture :)-p:-D) bede zwiedzać na starość buhahahha

reklama
Aga - mojej Siorki synek odstawił smoka właśnie przez zatkany nos i postanowili to wykorzystać. Nie dali juz mu więcej razy. Już coraz mniej o niego prosi, choć łatwo na początku nie było, bo poplakiwał za nim. Ciekawe co będzie jak się w święta spotka z Gabi a ona nadal dyduje :) Moja Gabiśka niestety nawet podczas choroby go nie wypuszczała.

Iwon - hej hej :) Julcio daje do wiwatu, no cóż, taki czas, testuje Ciebie i siebie ;) chcę Cię tu więcej!!

Sunshine - akurat ten strój Gabi na fejsie, to już "stary", nie z nowych zakupów ;) ale oczywiście teraz też nie kupiłam nic różowego :D

Aylin - Addiena ma racje, jak dziecko długo nie mówi, to warto konsultować i sluch i wzrok i ogólnie zmysły, bo wiele czynników ma na to wpływ. A Addiena jest logopedą?

Mati smoczka mało ssał ogólnie, ostatnio wcale, a w sobote znalazł u mamy starego i zanim sie spostrzegał mnie go juz w buzi i nie chciał oddac.:szok::-D Chwile possal i wyrzucilismy go do smietnika.

Munka - ale jak dzeicko duzo powtarza i mowi coraz wiecej to nic sie nie dzieje ???? bo juz sama nie wiem czy wszytsko w porzadku??

Andzia - nic się nie dzieje. Ja mówię o dzieciach, które mają ponad 2 lata i nic nie mowią, albo mówią bardzo mało pojedynczych słów.

Dzięki Munka, bo ja to pzrewrazliwiona jestem :zawstydzona/y:

A macie jakiś pomysł zeby zachęcić Adriana do malowania??? Przecież dzieci w jego wieku lubia rysować, a on mówi, ze nie bedzie bo mu sie nudzi.
Nagrody, prośby i konkursy ( siadamy wszyscy i rysujemy) nie działaja, Flamastry, kredki, kreda, farby - nie. Kolorowanki- nie. Malowanie pustej kartki - nie.

Aylin, Kasiek - przeciez nie zrezygnujecie z wyjazdu przez ciaże/ małe dziecko??? nie Wy ;-):-)
Ja to żałuje ze przed ciaza świata nie zwiedzałam, zawsze sie czegoś bała, coś nie pasowało, wolałam Polske ( bo usiebie, blisko) teraz chłopcy chorowici, wiec tez sobie nie wyobrazam planowania urlopu gdzieś daleko. No nic pracuje, odkładam na exstra emeryture :)-p:-D) bede zwiedzać na starość buhahahha

no ja na pewno nie :) A ze chorowici - to własnie powinnas wyjeżdzać. Rymanów Zdrój, Radawa. Nie tak daleko od Cie a mikroklimat odpowiedni. W Radawie podobno więcej jodu niż nad morzem, i moja ilekroc pojechała z katarem to na miejscu przechodził. A domki tam tanie.

A co do wypasionej emerytury - nie oszukuj się :) Lepeij kupić drewniny szałas w indonezji i potem za 400 zł emerytury mieć wakacje cały rok :p

Aylin - Addiena ma racje, jak dziecko długo nie mówi, to warto konsultować i sluch i wzrok i ogólnie zmysły, bo wiele czynników ma na to wpływ. A Addiena jest logopedą?

Tyś mówi 5 zrozumiałych słów, dosłownie pięc. Wiec sie martwie. Komunikuje sie rewelacyjnie, kolezanka moja która widziałą ja 5 minut (po raz pierwszy w zyciu) mówi ze super - nawet móic nie potrzebuje bo ja łatwo zrozumieć. No ale co z tego?
Rozumie wszystko - jak oglądamy czereśniowa to pokazuje wszystkie zwierzątka o które zapytam. Wykonuje polecenia, rozumie ze pora na jedzenie, spanie, wyjście na pole. Tylko niech jeszcze gadać zacznie.

A addiena jest logopedą.

A macie jakiś pomysł zeby zachęcić Adriana do malowania??? Przecież dzieci w jego wieku lubia rysować, a on mówi, ze nie bedzie bo mu sie nudzi.
Nagrody, prośby i konkursy ( siadamy wszyscy i rysujemy) nie działaja, Flamastry, kredki, kreda, farby - nie. Kolorowanki- nie. Malowanie pustej kartki - nie.

A próbowałas z tymi kolorowankami w których malujesz mokrym pędzelkiem? Moze to pomoze?

Aylin - mi chodzi o wyjazdy za granice, a po Polsce jak mamy jak to jeżdzimy, tylko widzisz, moj m ma co 2 sobote pracujaca, z urlopem cienko, bo najczęściej wykorzystujemy na choroby,zeby nie ciagnac zwolnien, albo chlopaki chore, cały czas pod górkę, jak uda nam sei wyjechać 2 x w roku na dłuzej niz 2 dni to sukces. Zostaja nam wypady jednodniowe na Roztocze.
Z wodnymi kolorowankami próbowalismy, te moga być, ale mi chodzi o to zeby ćwiczył trzymanie kredki, precyzje i ogólnie estetykę.

Aga jestes WIELKA :tak: Zdrówka dla Antka

Wiem wiem nie da się tego ukryć :D

Aga- nie no kobieto TY jestes najlepszym przykladem, ze facet do szczescia nie jest potrzebny, moj Pe czesto to slyszy kiedy prosze go o co a koniec koncow ja i tak to robie (bardzo czesto te typowo meskie zadania) wbicie gwozdzia czy wymiana oleju w samochodzie :confused2: .
Z jednej strony fajnie, ale z drugiej chciałabym poudawać komuś, ze nie potrafie, no i facet pewnie wiele rzeczy zrobiłby lepiej :)

Okna umyte firanki wiszą(lubię zapach świeżo wypranych firan ) A usnął właśnie więc idę ogarniać chałupę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Tak w ogóle wczoraj mama dała P sztućce z ikea. Lekkie, młoda zakochana że muszę jeszcze z dwa komplety dokupić i tym sposobem mam z głowy:) 10zł i można myć w zmywarce.
sztucce.JPG

alijenka dzięki. Właśnie kolega zaproponował nam Turcje od 16 maja - super hotel za 3800zł (cała nasza 3, wszystkie koszty) na dwa tygodnie z pełnym wyżywieniem (ale on dla nas bez prowizji które biorą sobie biura), dlatego też tanio:) No i był tam, więc miejsce sprawdzone. Mamy czas do jutro na podjęcie decyzji, więc dziś wieczorem przegadamy sprawę.

andzia u mnie na odwrót. P ma już trzecią paletę farbek (i to na wykończeniu). Maluje po kilka razy dziennie i zastanawiam się czy to nie dlatego, że ja całą ciąże coś malowałam (ogrodzenie, krzesła, ramki). No wypad z dzieckiem oczywiście. My jeszcze wszędzie psa zabieramy:-) Nawet za granicę:p Ale chodziło mi o to, że w ciąży nie polecę, bo się boję:-)

aga no nie wiem czy facet czasem lepszy. Mój ojciec nie potrafi wymienić żarówki i mama musi:ppp

asik nawet M nie wspominam o wypadach rowerowych, bo on już rozgląda się za fotelikiem dla młodej, a wtedy dopiero da mi wycisk. Strach się bać:p

Załączniki

• sztucce.JPG
    sztucce.JPG
    11,9 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Do góry