reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Sunshine - a jak mowisz tylko o zabawach to spoko :-)

Josie - moze twój m tak bardzo pzrezywa ciaze,ze az na niego pzreszły te wszystkie fochy i humorki ( które masz prawo pzrzeciez miec :-p)
Kopnij go mocno w d... to moze sie opamieta:sorry:

Aylin, Kasiek - przeciez nie zrezygnujecie z wyjazdu przez ciaże/ małe dziecko??? nie Wy ;-):-)
Ja to żałuje ze przed ciaza świata nie zwiedzałam, zawsze sie czegoś bała, coś nie pasowało, wolałam Polske ( bo usiebie, blisko) teraz chłopcy chorowici, wiec tez sobie nie wyobrazam planowania urlopu gdzieś daleko. No nic pracuje, odkładam na exstra emeryture :)-p:-D) bede zwiedzać na starość buhahahha

reklama
Aga - mojej Siorki synek odstawił smoka właśnie przez zatkany nos i postanowili to wykorzystać. Nie dali juz mu więcej razy. Już coraz mniej o niego prosi, choć łatwo na początku nie było, bo poplakiwał za nim. Ciekawe co będzie jak się w święta spotka z Gabi a ona nadal dyduje :) Moja Gabiśka niestety nawet podczas choroby go nie wypuszczała.

Iwon - hej hej :) Julcio daje do wiwatu, no cóż, taki czas, testuje Ciebie i siebie ;) chcę Cię tu więcej!!

Sunshine - akurat ten strój Gabi na fejsie, to już "stary", nie z nowych zakupów ;) ale oczywiście teraz też nie kupiłam nic różowego :D

Aylin - Addiena ma racje, jak dziecko długo nie mówi, to warto konsultować i sluch i wzrok i ogólnie zmysły, bo wiele czynników ma na to wpływ. A Addiena jest logopedą?

Mati smoczka mało ssał ogólnie, ostatnio wcale, a w sobote znalazł u mamy starego i zanim sie spostrzegał mnie go juz w buzi i nie chciał oddac.:szok::-D Chwile possal i wyrzucilismy go do smietnika.

Munka - ale jak dzeicko duzo powtarza i mowi coraz wiecej to nic sie nie dzieje ???? bo juz sama nie wiem czy wszytsko w porzadku??

Andzia - nic się nie dzieje. Ja mówię o dzieciach, które mają ponad 2 lata i nic nie mowią, albo mówią bardzo mało pojedynczych słów.

Dzięki Munka, bo ja to pzrewrazliwiona jestem :zawstydzona/y:

A macie jakiś pomysł zeby zachęcić Adriana do malowania??? Przecież dzieci w jego wieku lubia rysować, a on mówi, ze nie bedzie bo mu sie nudzi.
Nagrody, prośby i konkursy ( siadamy wszyscy i rysujemy) nie działaja, Flamastry, kredki, kreda, farby - nie. Kolorowanki- nie. Malowanie pustej kartki - nie.

Aylin, Kasiek - przeciez nie zrezygnujecie z wyjazdu przez ciaże/ małe dziecko??? nie Wy ;-):-)
Ja to żałuje ze przed ciaza świata nie zwiedzałam, zawsze sie czegoś bała, coś nie pasowało, wolałam Polske ( bo usiebie, blisko) teraz chłopcy chorowici, wiec tez sobie nie wyobrazam planowania urlopu gdzieś daleko. No nic pracuje, odkładam na exstra emeryture :)-p:-D) bede zwiedzać na starość buhahahha

no ja na pewno nie :) A ze chorowici - to własnie powinnas wyjeżdzać. Rymanów Zdrój, Radawa. Nie tak daleko od Cie a mikroklimat odpowiedni. W Radawie podobno więcej jodu niż nad morzem, i moja ilekroc pojechała z katarem to na miejscu przechodził. A domki tam tanie.

A co do wypasionej emerytury - nie oszukuj się :) Lepeij kupić drewniny szałas w indonezji i potem za 400 zł emerytury mieć wakacje cały rok :p

Aylin - Addiena ma racje, jak dziecko długo nie mówi, to warto konsultować i sluch i wzrok i ogólnie zmysły, bo wiele czynników ma na to wpływ. A Addiena jest logopedą?

Tyś mówi 5 zrozumiałych słów, dosłownie pięc. Wiec sie martwie. Komunikuje sie rewelacyjnie, kolezanka moja która widziałą ja 5 minut (po raz pierwszy w zyciu) mówi ze super - nawet móic nie potrzebuje bo ja łatwo zrozumieć. No ale co z tego?
Rozumie wszystko - jak oglądamy czereśniowa to pokazuje wszystkie zwierzątka o które zapytam. Wykonuje polecenia, rozumie ze pora na jedzenie, spanie, wyjście na pole. Tylko niech jeszcze gadać zacznie.

A addiena jest logopedą.

A macie jakiś pomysł zeby zachęcić Adriana do malowania??? Przecież dzieci w jego wieku lubia rysować, a on mówi, ze nie bedzie bo mu sie nudzi.
Nagrody, prośby i konkursy ( siadamy wszyscy i rysujemy) nie działaja, Flamastry, kredki, kreda, farby - nie. Kolorowanki- nie. Malowanie pustej kartki - nie.

A próbowałas z tymi kolorowankami w których malujesz mokrym pędzelkiem? Moze to pomoze?

Aylin - mi chodzi o wyjazdy za granice, a po Polsce jak mamy jak to jeżdzimy, tylko widzisz, moj m ma co 2 sobote pracujaca, z urlopem cienko, bo najczęściej wykorzystujemy na choroby,zeby nie ciagnac zwolnien, albo chlopaki chore, cały czas pod górkę, jak uda nam sei wyjechać 2 x w roku na dłuzej niz 2 dni to sukces. Zostaja nam wypady jednodniowe na Roztocze.
Z wodnymi kolorowankami próbowalismy, te moga być, ale mi chodzi o to zeby ćwiczył trzymanie kredki, precyzje i ogólnie estetykę.

Aga jestes WIELKA :tak: Zdrówka dla Antka

Wiem wiem nie da się tego ukryć :D

Aga- nie no kobieto TY jestes najlepszym przykladem, ze facet do szczescia nie jest potrzebny, moj Pe czesto to slyszy kiedy prosze go o co a koniec koncow ja i tak to robie (bardzo czesto te typowo meskie zadania) wbicie gwozdzia czy wymiana oleju w samochodzie :confused2: .
Z jednej strony fajnie, ale z drugiej chciałabym poudawać komuś, ze nie potrafie, no i facet pewnie wiele rzeczy zrobiłby lepiej :)

Okna umyte firanki wiszą(lubię zapach świeżo wypranych firan ) A usnął właśnie więc idę ogarniać chałupę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Tak w ogóle wczoraj mama dała P sztućce z ikea. Lekkie, młoda zakochana że muszę jeszcze z dwa komplety dokupić i tym sposobem mam z głowy:) 10zł i można myć w zmywarce.
sztucce.JPG

alijenka dzięki. Właśnie kolega zaproponował nam Turcje od 16 maja - super hotel za 3800zł (cała nasza 3, wszystkie koszty) na dwa tygodnie z pełnym wyżywieniem (ale on dla nas bez prowizji które biorą sobie biura), dlatego też tanio:) No i był tam, więc miejsce sprawdzone. Mamy czas do jutro na podjęcie decyzji, więc dziś wieczorem przegadamy sprawę.

andzia u mnie na odwrót. P ma już trzecią paletę farbek (i to na wykończeniu). Maluje po kilka razy dziennie i zastanawiam się czy to nie dlatego, że ja całą ciąże coś malowałam (ogrodzenie, krzesła, ramki). No wypad z dzieckiem oczywiście. My jeszcze wszędzie psa zabieramy:-) Nawet za granicę:p Ale chodziło mi o to, że w ciąży nie polecę, bo się boję:-)

aga no nie wiem czy facet czasem lepszy. Mój ojciec nie potrafi wymienić żarówki i mama musi:ppp

asik nawet M nie wspominam o wypadach rowerowych, bo on już rozgląda się za fotelikiem dla młodej, a wtedy dopiero da mi wycisk. Strach się bać:p

Załączniki

• sztucce.JPG
    sztucce.JPG
    11,9 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Do góry