reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Iwon - u nas nie jest tak żle z atakami płączu ale nadrabia biciem brata :wściekła/y:

Aga jestes WIELKA :tak: Zdrówka dla Antka

Asik - Super weekend

Kasiek - juz piatki?? bedzie z głowy. To tylko pare nie pzrespanych nocek, ja nadal codziennie mam pobudki.
Asik, Kasiek - poprawiałam kołdrę:szok: i cos mi strzeliło :-D:baffled:

reklama
Andzia 0- poprawianie kołdry wykopem?

Polaa - a moze fenistil w kopelkach pomoze?

Maćku - Adiena mi cos napisała, generalnie bardzo mało. Cytat :Fakt jest taki, ze nasze dziewczynki juz powinny mowic., Coz moge ci doradzic? Istotny jest sluch, wzrok, gryzienie, żucie, przelykanie, Jestes w stanie sama sprawdzic czy jest ok? raczej nie. Proponuje udac sie na miejscu do sensownego logopedy, ktory pokaze ci cwiczenia i zabawy stymulujace. czy mala duzo tv oglada, duzo muzyki slucha? Ogolnie powinnas sie skupic na stymulowaniu lewej półkuli. to ciezko przez net przekazac co i jak. Sama niestety stwierdzam,ze Lily nie rozwija sie tak, jak powinna i biore sie za nia ostro"

Ostatnia edycja:
Andzia 0- poprawianie kołdry wykopem?

Polaa - a moze fenistil w kopelkach pomoze?

Maćku - Adiena mi cos napisała, generalnie bardzo mało. Cytat :Fakt jest taki, ze nasze dziewczynki juz powinny mowic., Coz moge ci doradzic? Istotny jest sluch, wzrok, gryzienie, rzucie, przelykanie, Jestes w stanie sama sprawdzic czy jest ok? raczej nie. Proponuje udac sie na miejscu do sensownego logopedy, ktory pokaze ci cwiczenia i zabawy stymulujace. czy mala duzo tv oglada, duzo muzyki slucha? Ogolnie powinnas sie skupic na stymulowaniu lewej półkuli. to ciezko przez net przekazac co i jak. Sama niestety stwierdzam,ze Lily nie rozwija sie tak, jak powinna i biore sie za nia ostro"

:tak::-D:laugh2:

Morning :happy:

U nas dzis sloneczko i nie wieje bo wczoraj to myslalam ze glowe mi oberwie grrrrr....

I od razu przepraszam, ze nie nadrobilam Was :zawstydzona/y: Ale nie mam jak na spokojnie, Wojtek strasznie przechodzi ta ospę :-( Masakra. Mam serdecznie dosc, tak mi Go żal :( gorączka praktycznie cały czas...obsypany cały, bardziej sie chyba nie da :-( Wszędzie krostki, dosłownie wszędzie. Kuba to przy nim nic nie miał. A niech to juz sie skończy. Na szczescie maz w miarę, dobrze sie czuje i ma mało krostek.

biedaczek :((( oby jak najszybciej mu przeszlo! i pomysl, ze niedlugo my wszytskie bedziemy to przechodzic a Ty bedziesz juz miala to za soba ;)

Kasiek wspolczuje wgniecenia, moje drzwi nadal niezrobione :/ a janek ciagle wspomina ta akcje ze ";mama brum nie, pan brum, brum aua..." Ja juz nie moge tego sluchac:)))

A dzis znow jakis zonk... Jak biore to auto w dalsza trase to zawsze cos musi akurat sie zepsuc jak ja jade a nie maz. Dzis jechalam po niego na dworzec i zaczely piszczec hamulce przy hamowaniu, doslownie trzy skrzyzowania przed dworcem... No i juz na dzien dobry wielki foch ze dac mi auto na trase to musze zawsze zepsuc... Nosz ja pier.... co za pech, jakby nie mogly zaczac piszczec w poniedzialek w czasie gdy on bedzie prowadzil nad morze...

Normalnie jak czytam o Twoim mezu to jak bym slyszala swojego :wściekła/y: te same teksty!!!

josie hahahaha...ja ten zderzak w miarę możliwości założyłam, związałam drucikiem, wgniecenie naprostowałam śrubokrętem i mąż nie wiedział, że jest aż w tak złym stanie - do dziś. W drodze na autostradzie oderwał się, opadł na jezdnię i zaczął szurać...wszyscy trąbili, machali, że zderzak ciągniemy - OBCIACH!

kolejna majterkowiczka :-D nic tylko pozazdroscic opanowania meza :tak:

Hej Gaduły !!

Przeczytałam pobieżnie, bo nie miałam kiedy do Was wpaść. W piątek miałam pierwsze zajęcia w przedszkolu. Ciagnę to do czerwca i nie wracam - straciłam głos. Mialam co pół godziny nową grupę na zajęcia (razem 7 grup) i myślałam, że wyjdę z siebie. Rozwydrzone te maluchy, że szok i naprawdę trzeba się wysilić, żeby utrzymać dyscyplinę. Szkoda mi tych grzeczniejszych dzieci, bo dużo tracą przez tych, którzy rozrabiają i się nie słuchają.... Potem jeszcze miałam 5 godzin w gabinecie, więc jak wróciłam wieczorem do domu, to padłam.

Widziałam temat sztućców na chrzest. Gabi dostała świetny zestaw od mojej Sis. Sztućce mają fajny kształt i uwielbiam karmić nimi G. Do tego był talerzyk i kubek. Ja chrzesniakowi tez dałam zestaw, ale w drewnianej szkatule z wyrzeźbioną dedykacją. Jak coś to mogę poszperać w necie i dać namiary.

Mlodak - prawda, że takie nowe słówka cieszą?? Super, że Szymek coraz więcej mówi. Wiele dzieci mówi bardzo mało i nagle zaczyna nawijać :)

Fajne foty ze spotkania!!!!!

Polaa - współczuję ospy, trzymajcie sie tam!!!

Poszalalam tez ostatnio na zakupach. Kupiłam G trzy pizamki, koszulki z dlugim i krótkim rękawem, jakieś spodenki, leginsy, więc lato może już przyjść w pełni :)

Widzialam zakupy udane ;-) Gabi jak zawsze slicznia a mamusia jak zawsze dopasowana do corci outfit'u :-)

A pracy w przedszkolu nie zazdroszcze, szkoda, ze nie wszystkie dzieci sa takie grzeczne jak nasze ;-) :-p

Czy moje dziecko mogłoby budzić się później??? Dziś 5.20 :/ Myślałam, że to chwilowe,ale trwa już miesiąc...

Co polecacie na gardło?? Nie mogę się pozbyć bólu i dziś trochę czuje ucho :/

Na gardlo Orofardo ssania i tamtum verde :tak:

Na pocieszenie moja budzi sie o 6:20!!! a wszysko przez to ze sloneczko wczesniej wstaje a jej pokoj jest od wschodu :confused2:

Asik- super weekend, tez bym chciala takie wycieczki rowerowe ale nie mamy gdzie trzymac rowerow :-(
Andzia- to co Ty wyprawialas w tym lozku :eek::szok:
Aga- nie no kobieto TY jestes najlepszym przykladem, ze facet do szczescia nie jest potrzebny, moj Pe czesto to slyszy kiedy prosze go o co a koniec koncow ja i tak to robie (bardzo czesto te typowo meskie zadania) wbicie gwozdzia czy wymiana oleju w samochodzie :confused2:
Macku/Aylin- wczoraj dziewczyny na FB o ORM wlasnie rozmawialy i addiena wrzucila kilka linkow z ksiazkami jako pomoce naukowe i dala kilka wskazowek to sie za to zabrac. Perla tez duzo nie mowi a jak juz cos powie to po angielsku :/ wiec my na pewno zaczniemy cos robic w tym kierunku :tak:

Pisalam Wam ze chyba Sahara a wlasciwie ten pyl mnie dopadl? normalnie tak mnie gardlo drapie i ze az dusze sie kaszlac :(((((

P.S Mleczarz dostarczyl dzis mleko...... az mi lzy do oczu naplynely na sam widok tych butelek.....

ok, juz wiem ze moze to być groźne dla zdrowie :)

Macku/Aylin- wczoraj dziewczyny na FB o ORM wlasnie rozmawialy i addiena wrzucila kilka linkow z ksiazkami jako pomoce naukowe i dala kilka wskazowek to sie za to zabrac. Perla tez duzo nie mowi a jak juz cos powie to po angielsku :/ wiec my na pewno zaczniemy cos robic w tym kierunku :tak:

.....

A mozesz tego posta tu przekleić? bądz na prv? moze byc na fb

Wrrrrrrrrrr bede gryźć :wściekła/y:
Pierwszy raz uniosłam sie do obcej kobiety pzrez telefon, niby nie jej wina ,ale...
Czekałam na panstwowa wizyte u mojej endo 6 m-cy, miała bć w środe, dzownie dziś zeby sie upewnić czy termnów nie pomyliłam, a kobieta w rejestracji do mnie,ze dr S nie ma i zostane pzryjeta pzrez innego lekarza...., nosz k..wa jakbym chciała do innego to juz dawno bylabym po...
No i znowu ide prywatnie. Pani w szpitalu zarejestrowała mnie na koniec sierpnia:wściekła/y:

Sunshine - Ale A mówi przecież.:-) po co szukać???
Jezeli nie chcesz zeby mówiła do Ciebie po angielsku to mów ze jej nie rozumiesz, np????

Aylin- to jest w kilku komentarzach, ale postaram sie pokopiowac na przerwie ;)
Andzia- mowi ale malo, a te zabawy o ktorych wspomniala brzmia ciekawie wiec czemu nie sprobowac ;-)

Hej ja tez nerw od rana normalnie z tym moim chlopem nie da sie zyc! Foch ze musi auto pakowac, foch ze musi mi przyniesc dresy z auta, foch ze mu niby kierownica drzy a wczesniej nie drzala.... No jak tu sie relaksowac na urlopie. Powiedzialam mu ze ma sie do mnie caly tydzien nie odzywac zalozylam sluchawki i mam go w du.pie

Andzia paluszka wspolczuje tez to mialam kiedys ale ja to po pijaku wlazlam w kant lozka :p i chyba zlamany byl bo bolal ze 3 miesiace. A w pracy jaki wstyd jak po imprezie firmowej caly tydzien musialam kulec:)

Aylin hatszept ale wam zazdroszcze tych wakacji, tez mialam plan leciec przed 2 urodzinami ale nie wyszlo:/

reklama
Właśnie ja tu Florydę planuję, a nie wiem czy wyjdzie, bo przecież będziemy się starać:DDD Buhahahaha. Pożyjemy zobaczymy. Ale tak z brzuchem w wakacje, w upały...bosche

Ale wichura u nas:///

I dziecko jeszcze nie śpi...grrrry. Wstała po 9.00 i bryka, idę ją spacyfikować jakąś książeczką.

Do góry