reklama
aronia12
Fanka BB :)
uff, doczytalam Was!
alijenka - ogrodnicy ciesza sie z deszczu, bo wtedy lepiej rosnie Fakt, macie jeszcze full roboty. Tak blisko torow mieszkacie? Bejbiszonek lubi patrzec na "pociony" :-)
Nasz sie chetnie bawi jezykiem mowiac "rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr" ale w wyrazch je opuszcza bez zastepowania :-)
Z nowych slow to mamy na przyklad "imak" (slimak) i "kolpaka" (kielbasa)
Aylin - Ty bys oddala swoje dziecko do internatu a myslisz o zalozeniu takiej placowki dla cudzych i opiekowania sie cala rozwydrzona grupa? Slicznie wyglada ta Twoja "diabliczka" A jak to macie psa sasiadow? I co on u Was w ogrodku mieszka czy w domu?
kasiekz - u Twojej tez cudne loczki. Ja mialam krecone jako dziecko ;-)
andzia, asik - ale Wy macie tesciowe, pozazdroscic. Ja swojej chyba z rok nie widzialam (tu akurat nie ubolewam). Wiem tylko tyle, ze teraz siedzi w Turcji (urlop)
alijenka - ogrodnicy ciesza sie z deszczu, bo wtedy lepiej rosnie Fakt, macie jeszcze full roboty. Tak blisko torow mieszkacie? Bejbiszonek lubi patrzec na "pociony" :-)
Nasz sie chetnie bawi jezykiem mowiac "rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr" ale w wyrazch je opuszcza bez zastepowania :-)
Z nowych slow to mamy na przyklad "imak" (slimak) i "kolpaka" (kielbasa)
Aylin - Ty bys oddala swoje dziecko do internatu a myslisz o zalozeniu takiej placowki dla cudzych i opiekowania sie cala rozwydrzona grupa? Slicznie wyglada ta Twoja "diabliczka" A jak to macie psa sasiadow? I co on u Was w ogrodku mieszka czy w domu?
kasiekz - u Twojej tez cudne loczki. Ja mialam krecone jako dziecko ;-)
andzia, asik - ale Wy macie tesciowe, pozazdroscic. Ja swojej chyba z rok nie widzialam (tu akurat nie ubolewam). Wiem tylko tyle, ze teraz siedzi w Turcji (urlop)
alijenka
Mamcia Nataszki :))
aronia ja muszę ustawiać szklanki w witrynce aby nie dotykały siebie bo jak przejeżdża pociąg to dzwonią i to mieszkam przy głównej trasie Wrocław - Poznań ale niedługo nam już ekrany będą montować i może będzie lepiej bo remontują całą tą trasę
kasiekz
alijenka wow, jakby P mieszkała koło torów to non stop chciałaby patrzeć na pociągi - jakieś jej zamiłowanie 8 godz koszenia To ja narzekam, że M kosi 4-5 i mnie nerwica bierze. Ale skończony idiota kupił sobie kosiareczkę z małym pojemnikiem i co chwilę lata opróżniać! Chyba specjalnie Pewnie, że nie ma to jak plac zabaw pod domem, kawka, piwko a dzieć szaleje Ja na razie same plastiki, ale może kiedyś dorobię się drewnianego Bosche dopiero o tych placach gadałyśmy w zeszłym roku!!!
aronia o proszę już tylko 2 kupki, a więc macie choróbsko za sobą! Pola wymawia literkę 'r', ale coś jej się stało i przestała mówić 'tak' - teraz ciągle 'tac'
josie super, że wsio OK!
Odnośnie bocianów, to jak byłam mała (4-5lat) chodziłam na bocianie gniazdo, składałam rybki w ofierze i prosiłam o braciszka. Spełniło się. Potem jako nastolatka chodziłam z sąsiadem i prosiłam o siostrę, a on o brata i znowu sprawdziło się
aronia o proszę już tylko 2 kupki, a więc macie choróbsko za sobą! Pola wymawia literkę 'r', ale coś jej się stało i przestała mówić 'tak' - teraz ciągle 'tac'
josie super, że wsio OK!
Odnośnie bocianów, to jak byłam mała (4-5lat) chodziłam na bocianie gniazdo, składałam rybki w ofierze i prosiłam o braciszka. Spełniło się. Potem jako nastolatka chodziłam z sąsiadem i prosiłam o siostrę, a on o brata i znowu sprawdziło się
Ostatnia edycja:
aronia12
Aylin - wiem, to bylo pytanie do kasiekz, nie rozumiem jakism sposobem "przeskoczylo" do Ciebie
kasiekz - cytuje sama siebie, zobaczymy, czy to mozliwe ;-)
kasiekz - cytuje sama siebie, zobaczymy, czy to mozliwe ;-)
alijenka - ekrany mega duzo daja, dobrze, ze bedziecie je niedlugo mieli
Ja na przyklad nie rozumiem ludzi, ktorzy kupuja sobie gatunek szybko rosnacej trawy i potem musza 2x czesciej kosic niz reszta :-)
W sumie takiej ostrej biegunki mielismy 1 noc i 2 dni ale kupki sa nadal rzadkie, rozwolnieniowe
alijenka
Mamcia Nataszki :))
kasiek no dokładnie dopiero co gadałyśmy o placach zabaw a tu już rok minął !!!!!!!!!!!!!! a co do oglądania pociągów to by się Poli znudziły, w końcu jak całą dobę masz pociągi przejeżdżające przed środek pokoju to później po jakimś czasie już nie ma większego znaczenia. Ja je słyszę już trzydzieści parę lat i czasami nawet nie wiem że coś przejechało
Aronia - Gabi póki co r pomija. Mówi poszę, zamiast proszę.
Alijenka - to ja za czasów studiów czasami koło Ciebie przejeżdżałam
Gabi, ma taki widok z kuchni u moich rodziców: (z salonu jest z kolei widok na pociągi towarowe i osobowe). Jak tylko słyszy pociag, to leci do okna.
Alijenka - to ja za czasów studiów czasami koło Ciebie przejeżdżałam
Gabi, ma taki widok z kuchni u moich rodziców: (z salonu jest z kolei widok na pociągi towarowe i osobowe). Jak tylko słyszy pociag, to leci do okna.
Załączniki
reklama
kasiekz
aronia ja mam tak dziwnie z tą trawą do wytłumaczenia W skrócie na połowie działki jest szybko-rosnąca (sadzona dopiero jesienią - dlatego), a na drugiej najtańsze badziewie, które wychodziło chyba 2-3 miesiące. Różnica jest jedynie w kolorze. Jedna ciemnozielona i gęsta, a druga jasnozielona i z prześwitami. Rosną identycznie Jakby M kupił sobie normalną kosiarkę to zajęłoby mu to max 1,5godz...ale po co, woli się bawić! Ja widzę twój cytat Tak mam psa sąsiadów - labradora czarnego na ogrodzie biega sobie od rana do wieczora (zabierany do ich mieszkania tylko na noc) Już na wiosnę mieli się przeprowadzać, ale przedłuża im się i chyba jeszcze 0,5-1rok pies u nas posiedzi.